Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 aug 2010 - Anul XV, nr. 183 (4474)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiativă

Rădăuţenii afectaţi de inundaţii vor fi scutiţi de plata dărilor locale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, a iniţiat un proiect de hotărâre de Consiliu Local prin care câteva zeci de familii afectate de inundaţiile din această vară vor fi scutite de plata impozitului pentru clădiri şi a impozitului pentru teren, pentru anul în curs. Cei mai mulţi dintre beneficiarii acestor facilităţi provin de pe străzile Tolocii, Pepenăriei, Putnei, Andronic Motrescu, Mihai Bodnar, Nicolae Bălcescu, Constantin Dobrogeanu Gherea, Cucului şi Volovăţului, unde au fost înregistrate mai multe probleme după ploile abundente din iulie.

Pentru inventarierea pagubelor a fost constituită o comisie ale cărei concluzii au stat la baza întocmirii listei persoanelor fizice afectate de inundaţii, în acea perioadă. Potrivit raportului de specialitate ce însoţeşte proiectul de hotărâre al primarului, „lista cuprinde 95 de persoane, înregistrându-se doar un caz de inundare a unei clădiri, anexă gospodărească. Celelalte cazuri se referă la terenuri arabile şi grădini, fiind afectate în special culturile existente la acea dată”. Potrivit Legii nr. 571 din 2003 şi a hotărârilor Consiliului Local privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale, Consiliul Local poate acorda scutire la plata impozitului pe clădiri şi a impozitului pentru teren în cazuri excepţionale, calamităţi naturale, incendii, insolvabili. Deşi suma totală scutită de plată este una aproape nesemnificativă, 743,29 de lei, decizia cu privire la adoptarea sau nu a acestui proiect va fi luată în şedinţa ordinară, de luni 9 august, a deliberativului rădăuţean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rădăuţenii afectaţi de inundaţii vor fi scutiţi de plata dărilor locale.
 Vizualizări articol: 857 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rădăuţenii afectaţi de inundaţii vor fi scutiţi de plata dărilor locale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei