Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 aug 2010 - Anul XV, nr. 183 (4474)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Predoiu s-a întâlnit cu directorul SECI

Vineri, 6 August 2010 (20:08:30)

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a vizitat, vineri, Centrul Regional SECI pentru Combaterea Criminalităţii Transfrontaliere de la Bucureşti, la invitaţia directorului Centrului, Gurbuz Bahadir, cei doi oficiali stabilind desemnarea a doi experţi din partea instituţiilor.

În cadrul discuţiei dintre cei doi oficiali s-a stabilit angajarea unei cooperări permanente între Ministerul Justiţiei şi Centrul SECI (Iniţiativa de Cooperare în Sud-Estul Europei - Southeast European Cooperative Initiative-n.r.), în special în domeniul elaborării de proiecte de acte normative cu impact pe zona de acţiune a Centrului şi a unor politici publice corespunzătoare, informează Biroul de presă al MJ.

În acest scop, s-a convenit ca fiecare instituţie să desemneze câte un reprezentant la, nivel de expert. Cei doi experţi vor avea, periodic, întâlniri de lucru pe probleme tehnice concrete şi vor pregăti întâlnirile periodice la nivelul conducerii celor două instituţii.

"Centrul SECI este un model de cooperare instituţională între autorităţile poliţieneşti şi de frontieră, între statele membre ale centrului, desfăşurată în scopul comun al asigurării securităţii cetăţeanului, securităţii frontierelor şi combaterii criminalităţii transfrontaliere. Protejarea securităţii cetăţeanului este unul din obiectivele Programului Stockholm de asigurare a unui spaţiu de securitate şi libertate în Uniunea Europeană. Iată de ce activitatea SECI este foarte importantă pentru Ministerul Justiţiei şi o vom sprijini în limita competenţelor noastre", susţine ministrul Justiţiei.

Centrul SECI de la Bucureşti este singurul instrument regional care contribuie direct la sprijinirea eforturilor instituţiilor de aplicare a legii din Sud-Estul Europei pentru combaterea criminalităţii transfrontaliere.

Centrul reuneşte 13 state - Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Grecia, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Republica Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia, Turcia şi Ungaria -, iar în cadrul acestuia funcţionează opt grupuri specializate de lucru pentru: combaterea traficului de droguri; combaterea traficului de fiinţe umane; combaterea fraudei financiare şi informatice; combaterea traficului de maşini furate; combaterea contrabandei; combaterea terorismului; asigurarea securităţii containerelor; combaterea infracţionalităţii în legătură cu mediul şi natura.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Predoiu s-a întâlnit cu directorul SECI.
 Vizualizări articol: 761 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Predoiu s-a întâlnit cu directorul SECI0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei