Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 aug 2010 - Anul XV, nr. 183 (4474)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Achiziţii

Cărbune din Africa de Sud pentru Termica Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Societatea Termica SA Suceava mai are cărbune pentru asigurarea agentului termic doar pentru o perioadă de trei săptămâni în sezonul rece 2010 – 2011. Anunţul a fost făcut de viceprimarul Sucevei Viorel Seredenciuc, în cadrul unei întâlniri pe care preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a organizat-o la Palatul Administrativ pentru a se analiza pregătirea oraşelor şi municipiilor pentru sezonul rece. Viorel Seredenciuc a spus că SC Termica SA a organizat deja două licitaţii pentru achiziţia a 55.000 de tone de cărbune, jumătate din cantitatea necesară pentru a asigura căldura pe perioada iernii. El a precizat că Termica urmează să semneze contractele de achiziţie, cărbunele urmând să fie adus din Africa de Sud şi din Rusia, din Siberia. Viorel Seredenciuc a subliniat că pentru a asigura cărbunele necesar pentru tot sezonul rece, SC Termica SA intenţionează să contracteze un credit de 55 de milioane de lei.

„Problema este că nu mai au cu ce garanta. Toate bunurile fixe pe care le au sunt angajate în alte credite. Noi de la primărie le-am promis că putem garanta contractarea unui credit de zece milioane de lei, însă pentru restul sunt descoperiţi”, a spus viceprimarul Sucevei. El a arătat că în cele din urmă vor fi găsite soluţii pentru a asigura fondurile necesare achiziţionării cărbunelui necesar pentru întreaga iarnă. „Sucevenii vor beneficia de căldură, iar preţul gigacaloriei nu va fi mai mare decât cel de anul trecut”, a subliniat Seredenciuc.

 

Un consorţiu de firme din Israel vrea să construiască o centrală pe bază de gaz metan

Întrebat de şeful administraţiei publice, Gheorghe Flutur, despre modul în care va fi asigurat agentul termic începând din sezonul rece viitor, Viorel Seredenciuc a declarat că primăria intenţionează să încheie un parteneriat public-privat pentru construcţia unei noi centrale termice. El a precizat că iarna 2010 – 2011 va fi ultima în care va funcţiona actuala centrală termică. Seredenciuc a arătat că un consorţiu de firme din Israel este interesat să construiască pe actualul teren al SC Termica SA o centrală care ar urma să funcţioneze cu gaz metan şi alternativ cu păcură. „Urmează să facem caietul de sarcini şi să scoatem la licitaţie. Problema va fi ca preţul să fie suportabil de populaţie”, a mai precizat Viorel Seredenciuc. 

Pe de altă parte, preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a spus că reprezentanţii Primăriei Suceava vor fi prezenţi la Ministerul Administraţiei şi Internelor pentru a discuta despre strategia privind termoficarea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cărbune din Africa de Sud pentru Termica Suceava.
 Vizualizări articol: 1510 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Cărbune din Africa de Sud pentru Termica Suceava1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Subventie trimis de
( 6 aug 2010, 12:10:26
Nu inteleg de ce se afirma ca pretul gigacaloriei nu va creste pentru populatie daca subventiile de la buget central si local nu se vor mai acorda pentru energia termica ??? Am stiut ca pina acum cca. 50 % din pretul giga. de la Termica a fost subventionat de catre bugetul central si Primarie, iar pentru persoanele cu venituri mici se mai acordau alte ajutoare la plata incalzirii. Fara aceste subventii pretul platit de populatie va fi dublu !!! Poate cineva sa dea un raspuns ? Multumesc.
2.   Subventie trimis de
( 6 aug 2010, 12:10:26
Nu inteleg de ce se afirma ca pretul gigacaloriei nu va creste pentru populatie daca subventiile de la buget central si local nu se vor mai acorda pentru energia termica ??? Am stiut ca pina acum cca. 50 % din pretul giga. de la Termica a fost subventionat de catre bugetul central si Primarie, iar pentru persoanele cu venituri mici se mai acordau alte ajutoare la plata incalzirii. Fara aceste subventii pretul platit de populatie va fi dublu !!! Poate cineva sa dea un raspuns ? Multumesc.
3.   O intrebare trimis de
( 6 aug 2010, 13:26:49
Ce rost are sa arzi gazul la 5 km de oras si sa transporti abur cu 50% piederi pana in oras ? Nu este MULT mai rentabil sa arzi gazul punctul in centrale de apartament ? Mai ales ca o centrala in condensatie are un randament foarte bun, probabil mai bun decat randamentul unui cazan urias la CET ... Nu mai vorbim de angajatii de la CET, care vor supraveghea flacara, sau cum ?
3.1  RE: O intrebare trimis de
( 7 aug 2010, 18:00:13
"IREAL",daca nu stii,de ce nu te documentezi ?Munca celor de la Termica este un pic mai complexa decat daca ai supraveghea tu ecranul televizorului uitandu-te la OTV,la DD si al sau PP.Cazanele de care vorbesti,nu sunt cele facute de tiganii din Salcea si distribuite in satele limitrofe.Cazanul nu sta pe pirostrii,se umple cu apa si se face foc sub el.Acele cazane uriase iti asigura comfortul termic la -25 grade Celsius,iarna.Cat despre pierderea de 50 %de abur,cred ca ai visat urat sau "ti-a aburit" cineva minteaAsadar,mai analizeaza ce inseamna un flux tehnologic si cum se produce un MW/h sau o gigacal,apoi posteaza !Gazul nu se arde punctual in centralele de apartament,ptr ca o sa vina vremea cand nu o sa poti scoate cosul de evacuare a gazelor centralei de apartament,langa balconul vecinului. O zi buna iti doresc si "nu mai arde gazul de pomana" pe forum !
4.   Unde este spiritul gospodaresc!? trimis de
( 6 aug 2010, 14:16:50
Si daca este sa se faca o nou centrala, nu inteleg de ce trebuie demolata asta existenta...ca doar sptiu este !?? Daca va fi ,la o adica, nevoie in viitor de ea?
5.   "Faliment voit"? trimis de
( 7 aug 2010, 17:45:48
Citez din "marele" Seredenciuc:"SC Termica SA intenţionează să contracteze un credit de 55 de milioane de lei.Problema este că nu mai au cu ce garanta".Pai bine mai Viorele (cum spunea ministru Videanu lui Hrebenciuc),daca impreuna cu CL SV ati decapitalizat societatea cu 700 mld lei vechi,respectiv o parte din datoria Primariei catre Termica si ati facut societatea mai mica mai pricajita ducand-o in faliment,cum sa mai contracteze credite,ptr ca d-ta,edilul sef si CL sa stati linistiti la iarna ? Din datoria de 1200 mld lei vechi pe care o aveti de dat catre Termica,de ce nu o onorati,aud ?Va dati cu parerea despre o societate care v-a venit de la Ministerul Economiei gratis,ati "falimentat-o" apoi "hop",trebuie distrusa,adica vanduta sau taiata la fier vechi dupa ce s-au investit sute de mld lei vechi.O sa patiti exact ca la Humor,o sa aveti centrala noua fara consumatori in sistemul centralizat !Dar...pe voi nu va intereseaza acest fapt !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei