Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 aug 2010 - Anul XV, nr. 179 (4470)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Suceava

Şase miliarde de lei vechi, necesari pentru refacerea podului tehnic distrus de inundaţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipalitatea suceveană va aloca fondurile necesare refacerii în regim de urgenţă a podului tehnic de peste râul Suceava, din zona Bazarului, după ce acesta a fost rupt de ape în perioada puternicelor inundaţii de la începutul lunii iulie.

Din estimările iniţiale, suma necesară pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de reparare a estacadei care susţinea conductele de apă rece şi cea de apă caldă, care alimentează cea mai mare parte a municipiului Suceava, se ridică la aproximativ şase miliarde de lei vechi.

Ţinând cont de gravitatea situaţiei, Consiliul Local a aprobat expertizarea, proiectarea şi execuţia în regim de urgenţă a lucrărilor de refacere a podului tehnic, conducerea Primăriei Suceava sperând ca lucrarea să fie executată în totalitate până la finele lunii august.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a explicat că, pentru a se lucra cât mai repede şi fără a mai fi necesară devierea cursului de apă, pentru executarea lucrărilor de refacere a pilonului rupt de ape, în albia râului, va fi adoptată o altă variantă, de unire a capetelor de pod existente cu o platformă de fier, pe care vor fi din nou amplasate conductele de apă şi termoficare.

Ruperea podului tehnic a provocat pagube semnificative, din cele două conducte de apă potabilă recent montate prin programul ISPA una fiind ruptă, pierderile fiind estimate la 500.000 de lei, iar conducta care alimentează cu apă caldă cartierele Centru, Areni, Obcini, George Enescu şi Zamca a fost la un pas de distrugere, ea atârnând la doi metri de suprafaţa apei, orice viitură ceva mai puternică putând duce al distrugerea ei.

Tocmai de aceea, unul dintre motivele pentru care sucevenii nu beneficiază de apă caldă în luna august este reprezentat tocmai de necesitatea refacerii estacadei, respectiv demontarea conductei de apă caldă şi a celor de apă rece, pentru a fi montate din nou la finalizarea lucrărilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şase miliarde de lei vechi, necesari pentru refacerea podului tehnic distrus de inundaţii.
 Vizualizări articol: 673 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şase miliarde de lei vechi, necesari pentru refacerea podului tehnic distrus de inundaţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   "Problema de marketing ?" trimis de
( 2 aug 2010, 14:26:23
Sa dea Domnul sa coste numai atat,stim noi cum creste valoare lucrarii dupa incredintare.La noi in Romanica,la finele lucrarii te trezescti ca a costat cu 50% mai mult.De ce?Ptr ca legislatia da dreptul executantului sa-si recupereze banii,daca pe parcursul desfasurarii activitatii apar acele "cheltuieli neprevazute" cu diferite activitati conexe.Adica,mai pe romaneste spus,"spaga ce trebuie data".Astfel,CL aproba o suma,iar la sfarsitul lucrarii se fac rectificari deoarece au intervenit pe parcurs diferite probleme,vorba romanului:"cand sapi o groapa si bagi o conducta in pamant,nici dracu nu stie cat a costat ".In documente,ptr o eventuala reclamatie,totul este OK !"PA" domnule primar si cred ca suma estimata este chiar foarte mica !Mai analizati si o sa vedeti ca mai trebuie adaugat ceva .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei