Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 aug 2010 - Anul XV, nr. 179 (4470)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reacţie

Ioan Bălan: „La Suceava, ajutoarele pentru sinistraţi nu au fost împărţite haotic”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PD-L de Suceava Ioan Bălan a declarat, într-o conferinţă de presă, că ajutoarele trimise din întreaga ţară pentru sucevenii care au avut de suferit în urma inundaţiilor nu au fost distribuite haotic şi au ajuns în toate zonele afectate de calamităţi. Declaraţia vine după ce pe un post de televiziune naţional s-a afirmat că democrat-liberalii au distribuit haine şi apă minerală în satul Chilişeni din comuna Udeşti, deşi în această zonă nu au fost inundaţii. Mai mult, atât primarul din Udeşti, Viorel Botezatu, cât şi consilierul acestuia, Mircea Botezatu, au criticat faptul că ajutoarele au fost aduse de fostul primar al comunei, Mihai Moraru, angajat în prezent la Consiliul Judeţean, şi că hainele au fost împărăţite de membri ai PD-L.

Ioan Bălan a precizat că întregul scandal de la Udeşti a fost provocat de primarul comunei şi are o conotaţie politică. „Primarul vrea să se folosească de suferinţa oamenilor, punând doi sau trei cetăţeni mai vocali să se lege de fostul primar, acuzându-l că se foloseşte de ajutoare pentru a atrage capital electoral. Mi se pare o chestiune josnică pe care o face primarul de Udeşti, în condiţiile în care eforturile autorităţilor judeţene şi locale au fost deosebite, iar oamenii din Consiliul Judeţean chiar s-au implicat extrem de mult în această acţiune de primire şi distribuire a ajutoarelor. Şi văd că domnul primar din Udeşti se foloseşte de necazul oamenilor, de situaţia lor precară şi de disponibilitatea lor de a-şi lua un sac cu haine uzate şi face şaradă la televizor pe posturile naţionale”, a spus Bălan.

 

„Fac un apel la oamenii de bine să nu se lase îmbătaţi cu apă rece”

Deputatul PD-L spune că persoanele care doresc să-i sprijine pe sinistraţii din Suceava o pot face în continuare şi a făcut apel la aceştia să nu creadă că gestionarea ajutoarelor pe plan local se face politic. „Mulţi îşi propun să ajute oamenii din Suceava, nu neapărat cu haine, şi poate nu o vor mai face când văd că la Suceava nu sunt foarte bine gestionate aceste ajutoare. Am să vă spun că fiecare camion cu ajutoare a venit pe un proces verbal prezentat la comisia constituită la nivelul Consiliului Judeţean. Deci nu ne jucăm noi aici cu materiale de construcţie. Şi mă uit la televiziuni şi văd că vin tot felul de matracuci din astea pe care le-am văzut în campania electorală cu subiecte senzaţionale. Vin şi îşi dau cu părerea despre Suceava. Şi spun că ştiu ei că la Suceava se întâmplă nu ştiu ce. Le spun să se abţină, şi să vadă ce se întâmplă la Bucureşti. Asta pentru că, la Suceava, ceea ce se întâmplă, se întâmplă foarte bine”, a spus Bălan.

El a adăugat că toţi cei care au trimis până în prezent ajutoare pot verifica singuri ceea ce s-a întâmplat cu acestea şi în ce localităţi au ajuns. Mai mult, Bălan a precizat că scandalurile de genul celor iscate de primarul din Udeşti au şi scopul de a ataca autorităţile judeţene din Suceava. „Dacă un primar care are o luptă politică măruntă, într-o comună din judeţul Suceava, vrea să dea peste cap o activitate de excepţie a autorităţilor judeţene, e o mare porcărie. Şi o spun cu toată responsabilitatea de care pot da dovadă. Şi aş vrea să-l întreb ceva pe primarul de Udeşti. Cum se va duce peste o săptămână, dacă nu mai vin aceste materiale, pe undeva pe la Dorneşti, Zamostea, sau pe la colegi de-ai domniei sale, care încă mai aşteaptă astfel de ajutoare? Fac un apel la oameni să nu se lase îmbătaţi cu apă rece de câteva imagini cu câţiva cetăţeni cu doi saci de haine uzate. Şi dacă nu au încredere în aceste comisii formate pe lângă administraţia judeţeană sau primării, să o facă personal acolo unde cred ei că e nevoie”, a mai precizat deputatul PD-L.

Ioan Bălan a precizat că tot primarul din Udeşti a reclamat faptul că ajutoarele venite de la Rezerva de Stat ar fi fost distribuite de membri ai PD-L. „Am mai auzit o mare porcărie spusă de primarul de Udeşti şi îi atrag atenţia în mod deosebit. Lucrul acesta este de o gravitate extraordinară”, a subliniat Bălan.

El a mai adăugat că îi va solicita prefectului de Suceava să demareze o anchetă în acest sens, pentru a se vedea exact cine a distribuit ajutoarele venite de la Rezerva de Stat, rezultatele verificărilor urmând să fie prezentate public.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Bălan: „La Suceava, ajutoarele pentru sinistraţi nu au fost împărţite haotic”.
 Vizualizări articol: 786 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Ioan Bălan: „La Suceava, ajutoarele pentru sinistraţi nu au fost împărţite haotic”3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   RUSINE PSD trimis de
( 2 aug 2010, 12:07:22
Vreau sa le transmit pesedistilor sa nu se foloseasca de niste bieti sinistrati ca sa mai aiba motive de a iesi in presa.
Sinistratii stiu si simt ca au fost ajutati li s-au adus de toate acestor oameni inclusiv mancare haine materiale de constructii mobila.
Nu a declarat niciun biet de om ca nu a fost ajutat sau ca nu i sa dat destul.
Va rog sa nu mai iesiti cu critici rautacioase doar pentru ca nu a-ti impartit si nu a-ti facut rost voi pesedistilor de ajutoare.
La Suceava totul a decurs foarte bine oamenii au primit tot ce s-a strans de la stat si de la oamenii binevoitori.
Primirea marfii a fost facuta pe baza de proces verbal iar daca angajatii lui Vintu si ai lui Patriciu isi castig painea terfelind in picioare reputatia unor oameni care au muncit timp de o luna pentru ca acestor amarati sa nu le lipseasca nimic atat le spun:RUSINE MINCINOSI DE PESEDISTI DIN TOATA TARA.
2.   Pentru taren-clanta trimis de
( 2 aug 2010, 22:43:55
Domnul meu din ce partid esti?
PDL...nu?
Ascundete te rog!
3.   Apel la solidaritate trimis de
( 3 aug 2010, 01:06:54
Poate oamenii care trimit ajutoare la Suceava în afară de haine vechi trimit şi o pastă de ras şi un bic că din fotografii rezultă că este mare nevoie.Mulţumim anticipat.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei