Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 aug 2010 - Anul XV, nr. 179 (4470)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Doi luptători anticomunişti care se ocupă cu „pupatul în cur”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În lumea literară, ura este ceva obişnuit. Iată, Liviu Antonesei şi Casian Spiridon - doi oameni mai mult sau mai puţin de cultură - nu se au la suflet de ani buni. Păcat, căci lucrurile care îi aseamănă sunt consistente ca o mămăligă vârtoasă. Ambii conduc reviste culturale cu pretenţii, Antonesei ţinând hăţurile „Timpului”, celălalt pe ale „Convorbirilor literare”. Mai mult, chiar şi fizic sunt confundabili, amândoi având pictate pe pereţii murali ai feţei două soiuri de bărbuţe, ca să pară mai mişto din punctul de vedere intelectual.

Tot amândoi şi-au aşezat deasupra capului câte o aură cât o strachină de răzvrătiţi anticomunişti, iar dacă ar fi să te iei după ei, Ceaşcă şi comunismul românesc au sucombat datorită lor. În această calitate, al doilea s-a ales şi cu beneficiile statutului de aşa-zis revoluţionar, inclusiv cu un teren intravilan valoros. De parcă revoluţiile s-ar face pentru progresul personal, nu pentru cel general.

Dar cea mai puternică legătură dintre ei e că amândoi iubesc aceeaşi fiinţă, murind de dragoste curată pentru unul dintre cei mai regretabili primari româneşti, Gigi Nichita. Gigi, cel obsedat de Poli Iaşi, în timp ce DNA e tot mai obsedat de el.

Revista lu’ Antonesei a acordat, la finele anului trecut, premiile „Oamenii Timpului”, între laureaţi numărându-se personalităţi indiscutabile, ca Vasile Işan, rectorul Universităţii „Cuza”. Dar primul pe lista „Oamenilor Timpului” a fost tocmai Gigi Nichita!

Spiridon e mai dihai ca Antonesei. El apare pe fiecare pomelnic publicitar de susţinere a lu’ Nichita în campaniile electorale, sfătuind electoratul să-i ştampileze bucile. La ultima campanie, cea din 2008, spunea, dintr-un păginoi de gazetă: ”Îl susţin pe Nichita şi echipa lui de consilieri. Proiectele începute îşi vor afla desăvârşirea în timp şi Iaşul va deveni ceea ce ne dorim cu toţii.” Care proiecte, care desăvârşire, când până şi Poli Iaşi, vacă de muls şi agent electoral pentru Gigi, e scufundată în Liga a doua?

Dar şeful „Convorbirilor Literare” e cu siguranţă mai fâşneţ ca Antonesei. An de an, lipindu-se la fel de fel de sponsorizări interesante, inclusiv de la primărie, organizează „Zilele Convorbiri Literare” (anul ăsta, între 22-24 aprilie). În plină criză financiară, o groază de bani sunt pulverizaţi pe cazarea, crăpelniţa şi premiile pentru o gaşcă de invitaţi la acest eveniment asemănător cu o perucă de-un blond ţipător, pe care Spiridon şi-o trânteşte pe chelia sa naşpa.

Dar ştie omul ce face: bonurile de decont ajung în fond în contabilitatea-i subalternă; aşa că, adăugând nişte chitanţe fanteziste ca nişte poeme pe ici, pe colo, un băiat deştept pleacă acasă cu bani frumoşi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi luptători anticomunişti care se ocupă cu „pupatul în cur”.
 Vizualizări articol: 751 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Doi luptători anticomunişti care se ocupă cu „pupatul în cur”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei