Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 aug 2010 - Anul XV, nr. 179 (4470)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

La Tribunalul Suceava

11 arestări în reţeaua de contrabandişti condusă de organizatorul concursului „Miss Piranda”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

11 arestări preventive s-au făcut, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în dosarul reţelei de contrabandă cu ţigări, condusă, după spusele anchetatorilor, de către interlopul Paul Iova, alias „Ion Petrişor”, în vârstă de 48 de ani, din municipiul Bucureşti, personaj cunoscut ca organizator al concursului „Miss Piranda”, cel care an de an „încoronează” aşa-zişii regi ai manelelor din România.

Pe lista arestaţilor nu putea lipsi Paul Iova, dar nici unul dintre ceilalţi membri importanţi ai grupării, Constantin Nistor, de 40 de ani, alias „Copilu”, din oraşul Vicovu de Sus, individ care acum trei ani era extrădat în Germania, pentru jaf armat, răpire şi luare de ostatici, infracţiuni comise în zona Hamburg.

În celulele de la subsolul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava s-a întors, sâmbătă dimineaţă, şi George Tărâţă, în vârstă de 37 de ani, zis „Cuşu”, din Vicovu de Jos, cel care în decembrie 2007 era arestat preventiv tot pentru contrabandă, însă, două luni mai târziu, era lăsat să se întoarcă acasă de judecători.

Cu dubele poliţiei au fost transportaţi, sub escortă, de la Tribunal la Arest, cu mandate de arestare, şi Fănel Iova, de 27 de ani, din Mioveni-Argeş, fiul lui „Ion Petrişor”, Adrian Militaru, de 34 de ani, din Bucureşti, şi Paul Roman, 43 de ani, din comuna Pantelimon, judeţul Ilfov.

Potrivit anchetatorilor, aceştia erau „locotenenţii” lui Paul Iova şi se ocupau cu transporturile de ţigări de la Suceava la Bucureşti.

Lista indivizilor care au primit mandate de arestare la cererea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Suceava conţine şi numele a cinci suceveni: Adrian Arcadie Isopescu, de 33 de ani, şi Ioan Parasca, ambii din Vicovu de Sus, Vasile Ieremciuc, de 47 de ani, din Bălcăuţi, Ghiocel Liviu Zabaţchi, de 42 de ani, şi Mihaela Butnăraşu, de 34 de ani, ultimii doi din municipiul Suceava.

Procurorii DIICOT Suceava au cerut arestarea şi a unui anume Relu Valentin Burlacu, din judeţul Botoşani, însă magistraţii Tribunalului Suceava au decis că acesta poate fi cercetat şi în stare de libertate.

Liberi, dar cu interdicţia de a părăsi ţara, au plecat sâmbătă dimineaţă de la Tribunalul Suceava şi Mihai Ariton Bălţei şi Corneliu Constantin Simionovici, ambii din municipiul Rădăuţi.

 

Piaţa neagră din Capitală, aprovizionată cu marfa contrabandiştilor suceveni

Potrivit anchetatorilor, Paul Iova, alias „Ion Petrişor”, deţinea monopolul pe piaţa neagră a ţigărilor de contrabandă din Capitală, iar marfa cu timbru de Ucraina şi Republica Moldova era cumpărată de bucureştean de la Suceava, pe bază de comandă.

La Suceava, „Petrişor” ţinea legătura cu mai mulţi indivizi, prin care „Copilu” şi „Cuşu”, cei care aveau un cuvânt greu de spus în mafia contrabandiştilor de ţigări din zona Rădăuţi.

Când aveau ţigări de livrat, membrii grupării luau legătura între ei, iar totul se livra la Bucureşti pe bază de comandă.

„Ion Petrişor” în persoană, explică surse judiciare, venea la Suceava şi negocia preţurile, asigurând totodată şi transporturile, deplasându-se ca antemergător pe traseul pe care era dusă marfa de contrabandă către Capitală.

Ţigările, susţin anchetatorii, erau introduse ilicit în România, peste frontiera de stat adiacentă judeţelor Suceava şi Botoşani.

Anchetatorii au stabilit că ţigările de contrabandă erau vândute de membrii suceveni ai grupării şi unor personaje din judeţele Constanţa, Neamţ şi Covasna, care le comercializau pe piaţa neagră de la ei.

Contrabandiştii erau foarte bine organizaţi, luându-şi măsuri de protecţie împotriva unor eventuale „infiltrări” ale oamenilor legii.

De exemplu, locaţiile depozitelor de ţigări erau schimbate periodic, pentru ca poliţiştii să nu le dea de urmă.

 

Ce s-a găsit la percheziţii

Afacerea lui „Ion Petrişor”, „Copilu”, „Cuşu” şi ceilalţi membri ai reţelei a fost falimentată la sfârşitul săptămânii trecute (vineri dimineaţă), când o armată întreagă de poliţişti, jandarmi şi poliţişti de frontieră, aproape 400, sub coordonarea procurorilor DIICOT Suceava, au declanşat nu mai puţin de 50 de percheziţii simultane în Capitală şi cinci judeţe, respectiv Suceava, Botoşani, Constanţa, Covasna şi Neamţ.

Cercetările în acest caz au demarat în 2006, de către ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din IPJ Suceava.

Nu mai puţin de 55 de indivizi au fost aduşi la sediul DIICOT Suceava, pentru audieri, iar 14 dintre ei au primit ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, 11 fiind arestaţi preventiv.

„În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării peste 500.000 de ţigarete în valoare de circa 1.100.000 de euro, 11 autoturisme, peste 240.000 de lei şi 2.000 de euro, trei pistoale cu gaze, 123 de telefoane mobile, 109 cartele SIM, precum şi o cameră video cu termoviziune”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Suceava.

Surse din rândul anchetatorilor ne-au mărturisit că lista arestărilor în acest dosar nu se va opri aici, anchetatorii pregătind încă câteva perechi de cătuşe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 11 arestări în reţeaua de contrabandişti condusă de organizatorul concursului „Miss Piranda”.
 Vizualizări articol: 1488 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.77/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 13 voturi
11 arestări în reţeaua de contrabandişti condusă de organizatorul concursului „Miss Piranda”3.8513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tiganul e tigan... trimis de
( 2 aug 2010, 12:31:02
o cioara ordinara care ar trebui eutanasiata ca si toti semenii lui.
2.   Contrabanda trimis de
( 2 aug 2010, 14:51:01
Bravo celor care a dat o mare lovitura acestor mafioti, dar pe cand si o actiune privind camatarii si schimbul ilegal de valuta ? Toate averile nejustificate trebuiesc imediat confiscate.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei