Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 iul 2010 - Anul XV, nr. 176 (4467)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decizie

Scriitoarea Angela Furtună a renunţat la greva foamei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Scriitoarea şi publicista suceveană Angela Furtună a renunţat la greva foamei, formă de protest la care a apelat după ce Consiliul Judeţean Suceava a decis desfiinţarea Compartimentului Marketing Cultural şi Informare Comunitară din cadrul Bibliotecii „I.G.Sbiera”, unde îşi desfăşura activitatea. Angela Furtună a intrat în grevă la începutul acestei săptămâni, susţinând că decizia de a i se desfiinţa postul şi de a fi concediată de la biblioteca judeţeană este imorală.

În cursul zilei de ieri, scriitoarea suceveană a anunţat că renunţă la greva foamei, în urma unei discuţii pe care a avut-o cu Niculai Barbă, consilierul preşedintelui Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, şi cu directorul bibliotecii, Gabriel Cărăbuş. Angela Furtună a spus că a renunţat la protest după ce a primit asigurări că nu îşi va pierde postul pe care îl ocupă în cadrul bibliotecii judeţene. De precizat că directorul acestei instituţii a trimis o adresă către CJ Suceava prin care propune reînfiinţarea Compartimentului Marketing Cultural, decizie care ar urma să fie luată în prima şedinţă a deliberativului judeţean.

„Eu consider că demersurile au fost făcute, iar în cele din urmă situaţia se va rezolva şi se va ajunge la situaţia iniţială. Rămâne să vă desfăşuraţi activitatea de până acum”, a spus Niculai Barbă. El a apreciat decizia Angelei Furtună de a renunţa la greva foamei, precizând că orice discuţie privind găsirea unei soluţii pentru rezolvarea acestei probleme nu trebuie începută sub presiunea unui protest. „Vreau să spun că preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a sprijinit şi sprijină actul cultural. Şi nu a încurajat să fie disponibilizaţi oameni care lucrează nemijlocit în actul cultural”, a precizat Barbă.

În ceea ce o priveşte pe Angela Furtună, acesta a precizat că aşteaptă şedinţa Consiliului Judeţean Suceava prin care compartimentul în cadrul căruia îşi desfăşura activitatea va fi reînfiinţat. Cu toate acestea, ea a spus că „mi-am dat seama că din moment ce totuşi a fost posibil un astfel de gest prin care să fiu dată afară fără să fi fost evaluată munca mea, fără să fi fost evaluate performanţele sectorului meu, gradul meu de încredere în acest tip de dialog a scăzut”. Angela Furtună a spus că disponibilizările nu ar trebui să înceapă cu „personalităţi culturale de talie internaţională”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scriitoarea Angela Furtună a renunţat la greva foamei.
 Vizualizări articol: 1527 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.09/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.1 din 11 voturi
Scriitoarea Angela Furtună a renunţat la greva foamei2.1511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Fara cuvinte trimis de
(29 iul 2010, 11:33:35
Angela Furtună a spus că disponibilizările nu ar trebui să înceapă cu „personalităţi culturale de talie internaţională”. Cea mai buna gluma a zilei !!!
2.   Barbi fluturesti trimis de
(29 iul 2010, 12:36:38
Pe de o parte este stiut faptul ca Angela Furtuna, pe langa meritele incontestabile pe care le are, n-are toate "pasarile" acasa.
Pe de alta parte, ma amuza (desi imi lasa si un gust amar) acest Niculai Barba, care e consilier pe o parcela a (agri)culturii despre care habar n-are cum se praseste, dar da ordine si-si umfla penele prin toate institutiile de cultura.

„Vreau să spun că preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a sprijinit şi sprijină actul cultural. Şi nu a încurajat să fie disponibilizaţi oameni care lucrează nemijlocit în actul cultural” - si asta e alta gluma a zilei, numai ca spre deosebire de cea mentionata anterior, are un gust muuuuuuult mai amar...
2.1  RE: Barbi fluturesti trimis de
(30 iul 2010, 09:38:36
Cred ca o sa-l vedem pe Barba la JUPAN DE PARDON saptamana viitoare dupa interventia sa. Nu se poate insa sa nu remarc pana unde sunt in stare unii oameni sa mearga ca sa-si pastreze postul de NONFARNIENTE din institutiile de stat. O intrebare simpla: De ce nu scrie si nu publica ca sa traiasca bine din vanzarea de carti?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei