Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 iul 2010 - Anul XV, nr. 176 (4467)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Legislaţie

Mansardarea blocurilor, posibilă fără acordul tuturor proprietarilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Sucevenii care vor să îşi mansardeze blocul, pe cont propriu sau prin intermediul unor firme, care, în schimbul cedării terasei blocului, le acordă diverse facilităţi, o pot face mult mai uşor acum, pentru că nu mai este nevoie de acordul tuturor locatarilor.

Prin modificarea Legii locuinţei – legea numărul 114/1996, deciziile privind mansardarea blocurilor şi alte lucrări pe spaţiile comune se pot lua cu două treimi din numărul total al proprietarilor, nu doar cu 100%, cât era necesar până acum.

Modificarea legislativă a fost salutată de primarul Sucevei, Ion Lungu, cu atât mai mult cu cât problema acordului tuturor locatarilor a fost principala piedică în mansardarea mai multor blocuri de către municipalitate, anii trecuţi.

“Nu de puţine ori am avut situaţii în care din cauza unui Gică Contra în bloc nu se puteau face aceste lucrări de mansardare, deşi erau cerute de toţi ceilalţi locatari. Asemenea situaţii apăreau şi în cazul reparaţiilor comune din bloc sau la faţada acestuia. A venit vremea când proprietarii trebuie să îşi ia rolul în serios, să aibă grijă de imobilele în care locuiesc”, a declarat şeful municipalităţii sucevene.

Modificările legislative prevăd şi despăgubiri la valoarea justă pentru persoanele care nu sunt de acord să participe la aceste decizii comune, în condiţiile în care ceilalţi au un beneficiu din cedarea cotei lor indivize de pe bloc.

Primarul Sucevei a apreciat că modificarea legislaţie va duce la creşterea numărului de locuinţe noi înfiinţate la mansardă, mai ales că acestea sunt ceva mai ieftine, fiind făcute din materiale uşoare.

“Cel mai bun lucru este că nu mai pot fi blocate proiectele din cauza unui Gică Contra, care, culmea, mai locuieşte şi la etajul patru, este cel mai afectat de infiltraţiile de apă, dar preferă să pună blocul în pericol, decât să-i lase pe alţii să ia măsurile necesare”, a adăugat Ion Lungu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mansardarea blocurilor, posibilă fără acordul tuturor proprietarilor.
 Vizualizări articol: 972 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Mansardarea blocurilor, posibilă fără acordul tuturor proprietarilor3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei