Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 iul 2010 - Anul XV, nr. 176 (4467)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Fabrica de eroi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Rămâne cum ne-am înţeles: ne aflăm în săptămâna despărţirii de cupele europe. Ei, nu, nu cu toate cele 6 combatante, că una merge din oficiu direct la măcelul din grupele Champions’ League, dar trei tot se cară, mai ales că primul pas a fost deja făcut: Unirea (ori „Urinea”!?, că aşa parcă-i ziceau englezii anul trecut, dintr-o luminoasă eroare) a pierdut acasă cu... 0-0, numai necunoscătorii ori exaltaţii mai putând spera în clasica răsturnare de afară, cu tradiţionalul 1-1, după ce acasă ţi-ai dovedit impotenţa dusă la perfecţiune. Halucinant mi se pare însă modul de abordare a catastrofei de către presă: „Ruşii am fost noi” (!?!), „Eroii din Bărăgan” şi altele asemenea, încât te întrebi dacă oamenii ăia sunt sănătoşi ori i-o fi bătut soarele-n cap. De zeci şi zeci de ani, de la Gheorghiu Dej încoace, nu ne mai lecuim să tot inventăm eroisme în toate eşecurile, să „învăţăm din greşeli”, să „pierdem demn” şi, neapărat, să „păstrăm şanse reale de calificare”, în ciuda evidenţei să suntem, de fapt, de râsul lumii. Ce chestii eroice au făcut băieţii ăştia din Bărăgan alaltăieri? Păi, am smuls un 0-0 acasă, jucând „eroic” vreo oră cu un om mai puţin, timp în care singurul care s-a distins a fost portarul, care nu mai prididea să salveze goluri ca şi marcate. Dar despre ăla eliminatu’ a scris cineva că-i un tâmpit care-şi lasă echipa o oră în inferioritate? Parcă nu. Zău, nu v-aţi săturat până-n gât, ca mine, de fabrica asta de eroi alcătuită din FRF, LPF şi presă (aia care nu se mai satură să le tragă limbi ălorlalte două)? Că uite-aşa a ajuns erou şi prietenul meu, Sebi Gheorghe, a cărui mare faptă de arme a fost că a interpretat pur şi simplu corect o fază banală în meciul Astra-Dinamo. Sebi, eu m-aş simţi jignit de chestia asta: „Păi bine, mă, dacă n-aş fi în stare de atâta, atunci la ce mă-sa m-am mai făcut arbitru!?” Zău că asta s-ar cuveni să le zici, şi atunci poate că ai avea ceva de erou în tine. Ca desert, eroul lui Dinamo, desigur, Dănciulescu, proaspăt debarcat (tot eroic?) de la Hercules, aducând o infuzie de „fibră” în atacul celor care, chiar azi, îşi vor lua şi ei adio de la Europa League. Fiindcă la Hajduk nu-s eroi, ci doar fotbalişti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fabrica de eroi.
 Vizualizări articol: 760 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 4 voturi
Fabrica de eroi4.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei