Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 iul 2010 - Anul XV, nr. 176 (4467)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Baconschi: Am creat think-tank-ul politic Fundaţia Creştin-Democrată, menirea nu este ruperea PDL

Joi, 29 Iulie 2010 (20:02:01)

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, fost consilier prezidenţial, a declarat, joi, la Shanghai, răspunzând unei întrebări, că a creat think-tank-ul politic Fundaţia Creştin-Democrată, pentru a dezvolta instituţional şi europeniza PDL, fără a produce schisme în interiorul formaţiunii.

"Am creat Fundaţia Creştin-Democrată, care este un think-tank politic nepartizan, unde se va cristaliza polul creştin-democrat din interiorul PDL. Nu este o acţiune menită sa creeze schisme, rupturi, ci, dimpotrivă, să dezvolte instituţional şi din punct de vedere doctrinar un mare partid de centru-dreapta, modern, bine conectat la Partidul Popular European şi care îşi inspiră politicile publice dintr-o viziune coerentă, asumată, bazată pe valori explicate atât electoratului, cât şi în interiorul partidului. Este, deci, o etapă dintr-un proiect pe care mi l-am asumat împreună cu exponenţii intelectuali ai unei noi generaţii şi care a fost comunicată, deocamdată, în interiorul PDL", a declarat Baconschi, presei, la Shanghai.

El a spus că în PPE, "principala familie de centru-dreapta din Uniunea Europeană şi din Parlamentul European", există partide "care acomodează mai multe sensibilităţi şi viziuni politice".

"Şi în cadrul PDL, ca partid de centru-dreapta şi membru al PPE, vom găsi toate formulele de complementaritate pentru ca sensibilitatea liberală si cea creştin-democrată să poată coabita", a spus Baconschi.

Întrebat de un reporter dacă îşi asumă riscul unei schisme în PDL din cauza iniţiativei de constituire a polului creştin-democrat, Baconschi a răspuns: "Aşa cum vă spuneam, în pofida faptului că vă doriţi să apară o schismă, ea nu va avea loc. Iniţiativa mea îmbogăţeste PDL, îl dezvoltă instituţional, îl ancorează din punct de vedere doctrinar şi îi dă un orizont european".

Presa centrală a relatat că ministrul a cerut recent la tribunal acordul pentru înfiinţarea Fundaţiei Creştin-Democrate, printre fondatori fiind Teodor Paleologu, Sorina Plăcintă şi Şerban Rădulescu. De asemenea, presa a menţionat că demersul lui Baconschi, constituit în contrapartidă la aripa "liberală" din PDL, ar beneficia de sprijin din partea lui Emil Boc şi Vasile Blaga şi chiar de girul lui Traian Băsescu, şeful statului dorind refacerea PDL, afectat în sondaje, pe câteva formule care să asigure permanent echipe alternative de lideri.

Baconschi declara, în mai, că este foarte aproape de decizia de a intra în politică, sugerând varianta PDL fără a o menţiona explicit, şi făcând referire la constituirea unui grup de acţiune bazat pe valorile creştin-democraţiei.

"Mie mi-au trebuit 20 de ani de pionierat şi efort şi sunt foarte aproape de o decizie de a intra în politică pentru că s-au consumat munţi de pişcoturi pe seminarele legate de creştin-democraţie. Dar acţiunea este importantă. Acţiunea politică. Şi un partid politic este ceea ce membrii lui fac din el. Trebuie să fii înăuntru ca să poţi să transformi, să elimini standardele, să deschizi, să faci din el un vehicul politic al unui mare proiect de societate. Avem toate datele. Există o generaţie întreagă care aşteaptă această schimbare şi o vom face. Deci, vreau să ne fiţi alături, aşa cum şi eu v-am fost dumneavoastră şi ne-am susţinut reciproc, aplicând valorile creştin-democraţiei la scară foarte mică, interpersonală. Dar ele trebuie treptat, împreună cu liberalismul şi în cadrul acestui mare proiect de transformare, inclusiv calitativă şi doctrinară a PDL, trebuie aplicate la scară naţională. Vom încerca acest lucru", spunea Baconschi, la finalul unui discurs despre creştin-democraţie şi valorile dreptei cu ample referiri la PDL, la o dezbatere organizată de ISP.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Baconschi: Am creat think-tank-ul politic Fundaţia Creştin-Democrată, menirea nu este ruperea PDL.
 Vizualizări articol: 777 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Baconschi: Am creat think-tank-ul politic Fundaţia Creştin-Democrată, menirea nu este ruperea PDL0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei