Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 iul 2010 - Anul XV, nr. 176 (4467)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Organizare

Redistribuiri de personal la Spitalul Municipal Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Întrucât este sub normativul prezentat de Ministerul Sănătăţii, Spitalul Municipal Fălticeni trebuie să recurgă la redistribuiri de personal. „Ar trebui să disponibilizăm 12 persoane personal TESA, o persoană de la contabilitate, casier, un angajat de la serviciul plan, gestionare. Se pare că îi vom redistribui pe alte posturi unde suntem deficitari. Încercăm să nu plece nici unul, chiar dacă le scade salariul. Avem sub normativ asistente, infirmiere şi îngrijitoare”, a spus manager interimar al unităţii spitaliceşti, ec. Mircea Lupu.

 

Hrană mai bună, paturi mai puţine

Odată cu trecerea spitalului în subordinea primăriei, actuala conducere vede un avantaj pentru spital. „Din discuţiile cu primarul Vasile Tofan am ajuns la înţelegerea să ne ajute cu nişte bani pentru reabilitarea termică exterioară a secţiei TBC, pentru îmbunătăţirea unor secţii, cum este cea de Boli contagioase, pentru reorganizarea serviciului de primire urgenţe şi pentru unificarea secţiilor contagioase cu secţia dermatologie”.

Spitalul municipal a fost preluat de municipalitate fără datorii. Actualul manager a recunoscut faptul că, având mai mult timp la dispoziţie şi nefiind medic, reuşeşte să cuprindă în fiecare zi fiecare secţie, inclusiv laboratoarele, sala de mese, bucătăria şi consideră că s-au îmbogăţit puţin condiţiile de hrană şi calitatea acesteia.

„Avem medicamente şi materiale sanitare la limită. Contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate a rămas acelaşi dar s-a redus cu 48 de paturi. Nu cred că va rămâne aşa pentru că nu este normal, dar din discuţiile cu noul comitet director am considerat că pentru completarea sumelor vom realiza mai multe venituri proprii şi acest lucru se observă. Venituri proprii mai mari se fac începând cu poarta, cu intrarea în spital şi terminând cu ultima secţie, cei care au înţeles greutăţile şi aduc mai multe venituri proprii ce acoperă multe din lipsurile pe care le avem”.

 

Banii din taxa de la vizitatori, pentru lapte

Deşi este criză, bolnavilor din Spitalul municipal Fălticeni nu le lipseşte laptele. Asta nu pentru că spitalul ar avea vreo fermă proprie, ci pentru că cei din conducerea unităţii medicale s-au gândit ca banii din taxa de vizitare a bolnavilor să fie folosiţi la procurarea laptelui.

Şi cum numărul vizitatorilor a crescut, banii din venituri proprii sunt mai mulţi. Banii care sunt luaţi de la cei care vizitează bolnavii, mai puţin de la cei bătrâni şi care au pensie mică sau oameni care vin şi îşi hrănesc rudele aflate în anumite faze ale unor boli cronice, sunt folosiţi pentru aprovizionare, pentru achitarea în fiecare lună a laptelui furnizat spitalului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Redistribuiri de personal la Spitalul Municipal Fălticeni.
 Vizualizări articol: 1220 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Redistribuiri de personal la Spitalul Municipal Fălticeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei