Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 iul 2010 - Anul XV, nr. 176 (4467)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Afaceri penale

Aproape trei milioane de euro, evaziune fiscală printr-o firmă obscură din Siret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O firmă obscură din Siret a reuşit performanţa de a fenta bugetul de stat cu aproape 12,5 milioane de lei, adică în jur de trei milioane de euro. Până să ajungă la Siret, administratorii SC Vanesa Comprod SRL s-au mutat prin mai multe judeţe din ţară, în tentativa de a scăpa de controalele inspectorilor fiscali.

Iniţial, firma a fost înregistrată în Piteşti, iar administratorul de la acea vreme a mutat-o, înainte de a putea fi controlat, la Grajduri, judeţul Iaşi. Nici aici nu a făcut prea mulţi purici, iar Siret a fost următorul punct pe traseu. Eforturile de a nu fi depistaţi şi traşi la răspundere nu s-au limitat doar la schimbarea sediului societăţii. În cursul anului 2008, a fost schimbat şi administratorul societăţii, persoană care răspunde şi în prezent de activitatea SC Vanesa Comprod SRL Siret.

Este vorba de un anume Ioan Iosip, din Siret, individ care se pare că a fost folosit drept paravan de către beneficiarii reali ai afacerilor ilegale derulate de această firmă.

 

Grosul afacerilor a fost în 2008 şi 2009

Controlul derulat la începutul acestei luni de către inspectorii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Suceava la firma Vanesa a stabilit un noian întreg de nereguli şi un prejudiciu de 12.499.741 de lei, bani reprezentând impozit pe profit, TVA, redevenţe miniere, dividende persoane fizice, impozit pe salarii, dar şi alte contribuţii obligatorii la bugetul de stat, la care s-au adăugat şi majorările de întârziere aferente.

Majoritatea afacerilor care au dus la acest prejudiciu s-au derulat în cursul anilor 2008 şi 2009, iar modalităţile prin care administratorii Vanesa Comprod s-au sustras de la plata obligaţiilor către bugetul de stat au fost cele clasice.

Pe lângă facturi fiscale emise de firme fantomă din diferite judeţe ale ţării, societatea din Siret a emis propriile facturi pe care nu le-a înregistrat în contabilitate şi astfel s-a eschivat de la plata dărilor către bugetul de stat. Deocamdată nu s-a putut stabili cu certitudine tipul afacerilor, dar după obiectul de activitate al firmei se pare că este vorba de comerţ cu materiale de construcţii, prestări de servicii în domeniul construcţiilor şi comerţ cu produse de balastieră.

 

Firme care au făcut achiziţii din străinătate, controlate de Fisc

Neregulile descoperite la SC Vanesa Comprod SRL Siret au ajuns deja pe masa procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava. Plângerea îl vizează, deocamdată, pe administratorul Ioan Iosip, dar este posibil ca cercetările să se extindă şi asupra altor persoane care au gestionat activitatea firmei.

„În afara acestei firme de la Siret, DGFP Suceava mai derulează controale şi la alte societăţi care activează în judeţ. Este vorba de firme care au făcut achiziţii intracomunitare şi au apărut informaţii că există inadvertenţe în actele din România şi cele existente la societăţile înregistrate în diferite ţări ale Uniunii Europene”, a precizat Petrică Ropotă, directorul executiv al DGFP Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape trei milioane de euro, evaziune fiscală printr-o firmă obscură din Siret.
 Vizualizări articol: 672 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape trei milioane de euro, evaziune fiscală printr-o firmă obscură din Siret0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei