Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 iul 2010 - Anul XV, nr. 156 (4447)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Analiză

Şapte localităţi din judeţ, puncte negre pe harta accidentelor rutiere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şapte localităţi din judeţul Suceava, tranzitate de drumuri naţionale sau europene, se găsesc pe lista neagră a Serviciului de Poliţie Rutieră, după întocmirea unei liste cu zonele în care s-au produs, de la începutul anului, cele mai multe accidente rutiere grave.

Analiza statistică ne-a fost prezentată de comisarul Liviu Sfichi, noul şef al Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, care şi-a propus pentru următoarea perioadă o intensificare a acţiunilor de control, cu radare, în respectivele localităţi, în speranţa reducerii numărului de accidente rutiere, majoritatea dintre acestea produse din cauza vitezei excesive.

Conform analizei, de la începutul anului, cele mai multe accidente grave, soldate cu morţi sau răniţi grav, s-au petrecut pe DN 2, pe porţiunea care tranzitează Vadu Moldovei, unde s-au înregistrat zece accidente grave. Opt evenimente rutiere grave s-au petrecut în zona oraşului Frasin (DN 17), în Capu Codrului au fost şapte accidente, câte cinci evenimente rutiere cu consecinţe grave fiind înregistrate în zonele Dărmăneşti şi Fântâna Mare, şi câte patru, în Pătrăuţi şi în zona Poiana Stampei – Dorna Candrenilor.

În aproape toate situaţiile este vorba de şosele de bună calitate, unele cu porţiuni de drum drept foarte întinse, ceea ce încurajează şoferii să apese pedala de acceleraţie, din păcate uneori cu consecinţe dezastruoase.

 

Probleme mari cu căruţaşii, bicicliştii şi pietonii

„Am ajuns la concluzia că este absolut necesar să intensificăm controalele cu radare în aceste localităţi, pe lângă latura preventivă fiind obligatoriu să fim prezenţi cât mai mult în stradă, pentru a-i face pe şoferi să reducă viteza şi pentru a aplica şi sancţiuni pentru încălcarea limitelor de viteză, acolo unde este cazul”, a declarat comisarul Liviu Sfichi, arătând că următorul pas pe care îl vizează este colaborarea cu colegii de la Serviciile de Poliţie Rutieră din judeţele vecine, pentru a se acţiona periodic cu radare în cascadă. Această măsură îi vizează cu precădere pe poliţiştii din Iaşi, cu care să se acţioneze pe DN 2, la limita dintre cele două judeţe.

Analizele statistice ale Poliţiei Rutiere mai arată că un număr mare de accidente se produc din cauza căruţaşilor (în acest an, din cauza acestora s-au înregistrat 22 de accidente grave), a bicicliştilor (26 de la debutul lui 2010) şi a pietonilor, de la debutul anului, după traversări neglijente, prin locuri nemarcate şi fără o minimă asigurare, aceştia fiind implicaţi în 70 de accidente rutiere grave, soldate cu şase decese.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şapte localităţi din judeţ, puncte negre pe harta accidentelor rutiere.
 Vizualizări articol: 853 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Şapte localităţi din judeţ, puncte negre pe harta accidentelor rutiere3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Concluzia trimis de
( 6 iul 2010, 12:32:11
Am ajuns si eu la concluzia asta... de ani buni de zile. Pana nu incepe politia sa dea amenzi pentru orice abatere nu se va schimba nimic. E plin de infumurati, nesimititi, cretini imbecili in trafic. PLIN. Nu inteleg cum naiba politia nu-i vede?!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei