Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 iul 2010 - Anul XV, nr. 156 (4447)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiţie

Trasee turistice din cinci comune, marcate cu bani guvernamentali francezi

O delegaţie franceză din localitatea Eybens, regiunea Grenoble, din care a făcut parte şi viceprimarul localităţii, Dominique Scheiblin, a vizitat în aceste zile comuna Vama. Delegaţia a asistat la finalizarea şi inaugurarea unui proiect finanţat de Primaria Eybens şi Ministerul Afacerilor Externe al Franţei.

Prin intermediul acestui proiect au fost marcate  trei trasee turistice în comuna Vama, lucrările fiind finanţate cu zece mii de euro de către francezi. Parteneri în realizarea acestui proiect sunt administraţiile locale din localităţile româneşti Vama, Frumosu, Vatra Moldoviţei, Mănăstirea Humorului şi Cacica, Asociaţia “Casa Europa” din comuna Vama, Asociaţia Eybens-Vama-Roumanie, alâturi de asociaţiile franceze “Corepha” şi “Sipovag”.

Cu prilejul inaugurării traseelor, la sediul primăriei a fost organizată o expoziţie cu lucrări de pictură ale unor pasionaţi francezi şi sculpturi ale unui artist vămean. Corala “Petit Coeur”, sosită cu delegaţia franceză, a susţinut un mic concert în biserica din apropierea primăriei, iar reprezentanţii unei şcoli de circ au încântat publicul din localitate, în aer liber, în faţa primăriei, cu jonglerii şi mici acrobaţii. Seara s-a încheiat cu un spectacol oferit deopotrivă de oamenii talentaţi din delegaţia franceză şi din comuna gazdă.

Oaspeţii francezi au reamintit cu acest prilej că relaţiile dintre Eybens şi Vama au o vechime de 20 de ani, iar comuna suceveană este una dintre cele 3.000 de localităţi româneşti care, prin implicarea organizaţiei Operation Villages Roumain, au fost “adoptate” de localităţi franceze. Vama a fost “adoptată” de Eybens, iar asociaţiile franceze şi administraţia locală s-au implicat serios în sprijinirea comunei sucevene.

Potrivit preşedintelui Asociaţiei “Casa Europa” din Vama, Gheorghe Boca, cu ajutor francez s-au realizat în comună, între altele, grupuri sanitare şi un sistem de încălzire la şcoli. Protocolul pentru marcarea unor trasee turistice a fost semnat în 2009, în prezent operaţiunea s-a încheiat pentru trei trasee din Vama, iar în curs de finalizare mai sunt traseele de legătură între comuna Vama şi mănăstirile din zonă, respectiv Vatra Moldoviţei – Palma, Frumosu – Obcina Mare, Mănăstirea Humorului – Cacica. Se intenţionează şi marcarea traseului Obcina Mare – Suceviţa, pentru realizarea joncţiunii cu celelalte.

“Sprijinul prietenilor francezi este foarte important pentru comuna noastră de mulţi ani. S-au implicat cu multă seriozitate, ne-au sprijinit ca nişte fraţi şi nu putem decât să le mulţumim pentru că acordă astfel o şansă unor proiecte pe care noi nu reuşim altfel să le finanţăm în actualele condiţii, dar care sunt necesare pentru binele comunităţii”, ne-a spus primarul comunei Vama, Nicolai Baltag.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trasee turistice din cinci comune, marcate cu bani guvernamentali francezi.
 Vizualizări articol: 1127 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trasee turistice din cinci comune, marcate cu bani guvernamentali francezi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei