Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 iul 2010 - Anul XV, nr. 156 (4447)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Miercuri va fi emisă HG astfel încât să înceapă supraînălţarea digului din Săuceşti

Marţi, 6 Iulie 2010 (18:35:18)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la Săuceşti, că miercuri va fi emisă Hotărârea de Guvern prin care vor fi alocaţi banii pentru supraînălţarea digului din comună, pe o lungime de 18 kilometri, astfel încât lucrările să poată fi începute în cel mai scurt timp.

El a spus că lucrările pot începe cât de curând.

Preşedintele Traian Băsescu a făcut aceste declaraţii după o şedinţă de câteva minute cu autorităţile locale şi parlamentari de Bacău, care a avut loc la primăria Săuceşti.

Şeful statului a spus că de la Săceşti va pleca la Bucureşti.

Preşedintele Traian Băsescu s-a aflat în localitatea băcăuană Săuceşti şi sâmbătă şi duminică, el reproşându-le localnicilor că mint.

"Nu mint doar miniştri, secretari de stat, ci mint şi oameni obişnuiţi. Am verificat şi pot să spun cu certitudine că la Săuceşti, până în prezent, nu a fost alocat niciun ban pentru dig. Au fost daţi nişte bani comunei Prăjeşti, însă pentru a se face un canal colector care să preia apa Siretului", a afirmat Băsescu.

Şeful statului a spus că acel canal nu s-a făcut pentru că oamenii nu au vrut să-şi cedeze terenurile.

O femeie i s-a plâns preşedintelui că primarul din comună a furat şi că nu mai are încredere în acesta.

"Doamnă, nici eu nu am încredere în cei care mă mint. Dacă dumneavoastră, spectaculoasă cum sunteţi aici, nu suntem la televiziuni, nu suntem la Tatulici, la Dan Diaconescu... Dacă spuneţi că s-au furat bani, minţiţi. Pentru că nu s-au dat bani. Încetaţi să mai minţiţi în comună, pentru că nu vă luaţi după televiziuni pentru că nu au interesul să sprijine administraţia. În rest, încetaţi să minţiţi. De ieri doar cu asta sunteţi în gură. Nu vă mai ascult pentru că minţiţi. Nu vă mai ascult. Care, cum, aveţi o variantă. Un ministru care mă minte, îl dau afară, cer să fie dat afară. Eu vă spun ce se face. Se face digul. Eu promit că se face digul. O să fiu aici după ce încep lucrările. O să vin des", i-a spus preşedintele femeii din Săuceşti.

Şeful statului mai spunea că vor fi alocaţi şase milioane de euro pentru construcţia digului din comuna Săuceşti, pe o lungime de 18 kilometri.

Locuitorii a patru sate aparţinând comunei Săuceşti au fost evacuaţi, joia trecută, după ce apele revărsate ale Siretului au inundat localitatea şi au distrus sau avariat zeci de locuinţe.

Trei comisii formate din reprezentanţi ai ISU, ai Consiliului Judeţean, ai Poliţiei şi Inspectoratului de Stat în Construcţii au început, luni, evaluarea pagubelor produse de inundaţii în localitatea băcăuană Săuceşti, unde au fost afectate de ape peste 470 de case şi gospodării, în timp ce localnicii s-au întors la casele lor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Miercuri va fi emisă HG astfel încât să înceapă supraînălţarea digului din Săuceşti.
 Vizualizări articol: 777 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Miercuri va fi emisă HG astfel încât să înceapă supraînălţarea digului din Săuceşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei