Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 iul 2010 - Anul XV, nr. 156 (4447)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comisarul european Kristalina Georgieva va vizita estul României, pentru a exprima solidaritatea UE

Marţi, 6 Iulie 2010 (18:29:54)

Comisarul pentru cooperare internaţională, ajutor umanitar şi reacţia la situaţii de criză, Kristalina Georgieva, vizitează, vineri, România, pentru a exprima solidaritatea europeană, informează un comunicat, potrivit căruia oficialul european va călători în partea de est a ţării.

"Până în acest moment, statele membre ale Uniunii Europene au reacţionat rapid la solicitatea de ajutor formulată de autorităţile române. Pe lângă ofertele Belgiei şi Austriei, acceptate deja de către România, şi cele din partea Estoniei şi Franţei, care sunt în acest moment luate în considerare, Ungaria, Polonia şi Bulgaria au oferit materiale şi resurse umane pentru a ajuta România să facă faţă inundaţiilor. Este impresionant că ţări precum Polonia şi Ungaria, confruntate ele însele cu tragedia unor inundaţii de amploare, şi alte state ca Bulgaria, de asemenea afectate de inundaţii în trecut, acordă acum ajutor unui alt stat membru care trece prin aceleaşi dificultăţi. Aceasta este solidaritatea europeană în acţiune. Pentru a demonstra implicarea mea personală şi pentru o vedere de ansamblu asupra situaţiei din România voi calători vineri în această ţară", a declarat comisarul Georgieva, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

Vizita Kristalinei Georgieva fusese anunţată anterior, în cursul zilei, de purtătorul său de cuvânt, Ferran Tarradellas Espuny. "Vizita are loc vineri, un lucru important deoarece atunci este anunţată o viitură puternică ce ar putea provoca noi inundaţii", a explicat oficialul european într-o conferinţă de presă.

CE reaminteşte în comunicatul citat că Ungaria a oferit 10 pompe de apă, 2 generatoare electrice, 8 corpuri de iluminat, 2 covoare geotextile şi 5000 de lămpi cu parafină. Polonia a oferit 2 containere cu echipament de protecţie şi o echipă de 23 de salvatori. Polonia a oferit, de asemenea, un modul de pompare de mare capacitate format din 4 pompe şi 4 pompe de noroi, cel puţin 10 vehicule şi 29 de oameni pentru utilizarea modulului.

Bulgaria va fi în măsură să ofere asistenţă constând în 20 de oameni şi 40 de pompe cu motor, 4 ambarcaţiuni cu echipament de scufundare, alpin şi de salvare precum şi 10.000 de saci de nisip.

Comisia reaminteşte totodată în comunicatul citat că, imediat după activarea mecanismului de protecţie civilă al Uniunii Europene în data de 2 iulie, Franţa a oferit 5 pompe, 8 generatoare electrice şi o unitate de purificare a apei, însoţite de o echipă de 30 de oameni. Estonia a indicat că modulul "Balt Flood Combat High Capacity Pumping", finanţat de către Comisia Europeană şi format dintr-o echipă mixtă cu participanţi din Estonia, Lituania şi Letonia, este pregătit pentru a fi transportat în România în caz de necesitate.

Austria a oferit 10 pompe de apă murdară şi 3 generatoare electrice în timp ce Belgia a oferit 11 pompe, 5 generatoare electrice, un modul de purificare a apei şi unitatea sa de condiţionare. România a acceptat ofertele Belgiei şi Austriei. Convoiul belgian a plecat în urmă cu două zile şi va prelua asistenţa oferită de Austria.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisarul european Kristalina Georgieva va vizita estul României, pentru a exprima solidaritatea UE.
 Vizualizări articol: 631 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comisarul european Kristalina Georgieva va vizita estul României, pentru a exprima solidaritatea UE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei