Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 iul 2010 - Anul XV, nr. 156 (4447)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bacalaureat

Promovabilitate de 100% în doar şase licee din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an, în doar şase licee din judeţul Suceava, din cele 41 de şcoli care au avut absolvenţi de clasa a XII-a şi a XIII-a, rata promovabilităţii candidaţilor a fost de 100%. Este vorba despre Colegiul Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc,  Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuţi, Liceul cu Program Sportiv Suceava, Grupul Şcolar Bivolărie, Şcoala Creştină „Filadelfia” şi Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Suceava. Ultimul colegiu menţionat, nu numai că are promovabilitate de 100% a candidaţilor, dar se laudă şi cu cea mai mare medie cu care s-a luat bacalaureatul în această sesiune. 9,96 este cea mai mare medie la bacalaureat şi a fost obţinută de patru candidaţi, unul de la Colegiul „Petru Rareş”,  doi de la Colegiul Tehnic „Laţcu Vodă” Siret şi de către un absolvent al Grupului Şcolar „Ioan Nistor” din Vicovu de Sus.

Din cei peste 6.600 de absolvenţi de liceu care au susţinut bacalaureatul zilele trecute, 818 nu au reuşit să obţină minim media generală 6 şi să promoveze examenul. La nivelul judeţului, procentul de promovabilitate înregistrat este de 87,37%.

 

Lipsa notării la probele orale a scăzut mediile absolvenţilor

În ceea ce priveşte promovabilitatea candidaţilor pe tranşe de medii, cei mai mulţi dintre concurenţii acestei promoţii au trecut examenul cu medii între 8 şi 8,99, în această situaţie fiind peste 2.000 dintre absolvenţii de liceu. 1.746 dintre candidaţi au obţinut medii între 7 şi 7,99, iar 1.042 de candidaţi au trecut examenul cu note de la 6 la 6,99. Numai 803 dintre concurenţi au terminat bacalaureatul cu medii de la 9 la 9,99 şi nici unul dintre candidaţii acestei sesiuni nu a reuşit să ia examenul de bacalaureat cu media 10.

560 dintre absolvenţii de liceu au obţinut medii de 5 sau mai mici decât 5 la bacalaureat, în timp ce 237 de concurenţi au picat examenul cu medii de la 5 la 5,99.

Procentul de promovabilitate din acest an în Suceava, 87,37% este mai mic decât cel din anii anteriori, la fel ca şi notele cu care au promovat candidaţii. Faptul că în acest an probele orale ale bacalaureatului nu au mai fost notate ar fi un factor care a scăzut mediile candidaţilor. Reprezentanţii IŞJ susţin că la probele orale se luau de obicei note mari, care ridicau media generală a candidaţilor. Anul acesta, probele orale au fost înlocuite cu teste de competenţă digitală şi lingvistică, iar notarea candidaţilor a fost înlocuită cu acordarea de calificative.

Anul trecut, promovabilitatea la bacalaureat în judeţul Suceava a fost de 94,53%.

La nivelul judeţului Suceava nu există unitate de învăţământ liceal în care toţi candidaţii de la bacalaureat să fie respinşi, însă există licee, precum Colegiul Tehnic „Samuil Isopescul”, Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”, Colegiul Tehnic „Petru Muşat” şi Liceul Particular nr. 1, cu o promovabilitate sub 50% în rândul candidaţilor.

O altă particularitate a acestei sesiuni de bacalaureat este aceea că, pe parcursul examenului, un singur candidat a fost eliminat din concurs pentru fraudă, spre deosebire de anii anteriori, când de la aproape fiecare probă de concurs erau eliminaţi concurenţi care erau surprinşi copiind.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Promovabilitate de 100% în doar şase licee din judeţ.
 Vizualizări articol: 891 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.89/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 9 voturi
Promovabilitate de 100% în doar şase licee din judeţ3.959

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cercetati inainte sa postati date eronate trimis de
( 6 iul 2010, 12:36:12
9,96 este cea mai mare medie la bacalaureat şi a fost obţinută de patru candidaţi, unul de la Colegiul „Petru Rareş. 9.96? Cine v-a dat rapoartele. Sau fata domnului Lungu este transparenta? In rapoarte scrie ca Lungu Ioana Loredana are 9.9 media finala. Sigur a luat cea mai mare nota din judet pe merit, fara nici o pila la corectori. Doar e fata primarului, trebuie sa fie corecta. Desteapta tare fata. 9.96 a luat un olimpic national, Fetcu Razvan Andrei - puteti sa-l cautati si pe google sa-i vedeti rezultatele. Doamna alphonso, care-s sursele tale despre bacalaureat si cine te-a pus sa ascunzi rezultatul domnisoarei Lungu? Daca vrea cineva sa vada notele adevarate de la bacalureatul de anul acesta ****://bacalaureat.edu.ro/2010 sortati dupa judet si medie, pe a doua pagina la 9.9 apare fiica primarului nostru drag.happy
2.   Lol trimis de
( 6 iul 2010, 12:41:53
haha scuzati-mi matematica dar 9.9 wtf e mult
3.   Trebe titlu trimis de
( 6 iul 2010, 12:54:27
'O altă particularitate a acestei sesiuni de bacalaureat este aceea că, pe parcursul examenului, un singur candidat a fost eliminat din concurs pentru fraudă, spre deosebire de anii anteriori, când de la aproape fiecare probă de concurs erau eliminaţi concurenţi care erau surprinşi copiind.'
Da, anul acesta candidatii au fost lasati sa copie mult din cat am auzit.
4.   Felicitari trimis de
( 6 iul 2010, 15:30:59
Sunt mandra de voi dragii mei de ''acasa''In timp ce voi sunteti intodeauna ''fruncea'',galatenii mei sunt codasii,deci nu am cu ce ma lauda.Bravo voua copii si parinti deopotriva si nu in ultimul rand,cinste profesorilor care v-au pregatit.
5.   Corectitudine trimis de
( 6 iul 2010, 18:00:06
Oare cei din invatamint cit il mai suporta pe acest... Monacu vasile. Se pare ca EL este cel care face tot felul de permutari si aranjamente in toate examenele.
6.   Ha? trimis de
( 6 iul 2010, 23:34:32
Bă, vouă ce nu vă convine? Că n-ați fost în stare să obțineți asemenea note la bac?
Într-un liceu cum e Petru, Ștefan, Hurmuzachi sau Lațcu Vodă ce note v-ați aștepta să fie?
Au intrat cei mai buni acolo, termină cei mai buni!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei