Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 iul 2010 - Anul XV, nr. 156 (4447)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiativă

Luhan a anunţat că a început demersurile la PE pentru alocarea de fonduri în zonele calamitate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Europarlamentarul PD-L, suceveanul Petru Luhan, a anunţat că iniţiat o rezoluţie prin care solicită Parlamentului European includerea României pe lista ţărilor care ar urma să beneficieze de sprijin financiar pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor. Luhan a precizat că rezoluţia prevede includerea României pe aceeaşi listă cu Franţa, Cehia, Polonia şi Slovacia. El a arătat că preşedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, a anunţat că va susţine adoptarea rezoluţiei prin care România ar urma să beneficieze de fonduri pentru zonele calamitate din România. „Sunt optimist că acest lucru se va întâmpla pentru toate cele cinci ţări. Şi sunt optimist că România va beneficia de fondurile necesare în acest sens. De asemenea, sunt convins că şi Guvernul României va face toate demersurile necesare pentru a putea accesa şi sume de bani din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene. Apreciez foarte mult faptul că premierul Românie, Emil Boc, ştia de rezoluţia iniţiată de mine pentru atragerea de fonduri pentru zonele calamitate. Voi colabora şi cu ceilalţi europarlamentari pentru ca România să fie inclusă pe lista cu celelalte state”, a spus europarlamentarul PD-L. Petru Luhan a mai adăugat că tot pentru a obţine fonduri pentru zonele calamitate din România a înaintat o scrisoare preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, prin care solicită sprijin în acest sens.

 

Europarlamentarii, îndemnaţi să doneze fonduri pentru sinistraţii din România

Petru Luhan a mai declarat că după inundaţiile din ultima perioadă a înaintat o scrisoare către toţi colegii săi din Parlamentul European, precum şi către cei aproximativ 6.000 de angajaţi ai acestei instituţii, toţi aceştia fiind îndemnaţi să contribuie cu ajutoare pentru sinistraţii din România.

„În ceea ce priveşte ajutoarele, mă bucur foarte mult că firme din ţară au fost foarte prompte în ceea ce priveşte sprijinirea persoanelor calamitate din judeţul Suceava. În acest sens vreau să spun că am obţinut ajutoare în făină, zahăr, ulei, mălai şi apă, care au fost deja distribuite în mai multe zone ale judeţului, respectiv Zamostea, Zvoriştea, Dolhasca, Udeşti, Vereşti, Pătrăuţi şi Grăniceşti”, a mai spus Luhan.

El a afirmat că o acţiune de strângere de fonduri pentru sinistraţii din România a fost iniţiată şi în Belgia, acolo unde a fost înfiinţată o asociaţie a Diasporei, care va dona bani în conturile deschise de Crucea Roşie şi UNICEF. Petru Luhan a arătat că fondurile care vor fi strânse vor fi alocate zonelor afectate de inundaţii din România. Nu în ultimul rând, el a anunţat că Partidul Popular din Spania urmează să trimită în Suceava mai multe transporturi de ajutoare, respectiv alimente, haine şi materiale de construcţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Luhan a anunţat că a început demersurile la PE pentru alocarea de fonduri în zonele calamitate.
 Vizualizări articol: 873 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Luhan a anunţat că a început demersurile la PE pentru alocarea de fonduri în zonele calamitate5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei