Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 iul 2010 - Anul XV, nr. 156 (4447)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La Suceava, Boc a lăudat implicarea autorităţilor şi a populaţiei pentru reconstrucţia caselor

Marţi, 6 Iulie 2010 (17:19:49)

Premierul Emil Boc, care a vizitat, astăzi, localitatea suceveană Dărmăneşti, unde opt case au fost distruse de ape, a lăudat implicarea autorităţilor locale, dar şi a populaţiei în reconstrucţia noilor locuinţe, arătând că modelul de la Suceava poate fi unul de urmat pentru toţi românii din ţară.

La Dărmăneşti, premierul Emil Boc şi ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, au vizitat atât zona în care au fost distruse locuinţele, cât şi zona în care au început deja lucrările de reconstrucţie, încurajându-i pe sinistraţi că până la iarnă vor avea casele refăcute.

Premierul i-a promis Elisabetei Cozariuc, a cărei casă a fost distrusă de inundaţii şi care a primit prima autorizaţie de construcţie a locuinţei, pe un nou amplasament, că va veni la sfinţirea casei sale, sperând ca acest lucru să se întâmple la toamnă.

Boc a lăudat implicarea autorităţilor locale, dar şi a populaţiei în reconstrucţia caselor, arătând că modelul de la Suceava poate fi unul de urmat pentru toţi românii din ţară. El a spus că, spre deosebire de alte zone unde localnicii stăteau la terase la bere şi mici, aici întreaga comunitate a dat un semnal pentru toţi românii din ţară pentru cum ar trebui să se comporte în astfel de situaţii.

Premierul a mai spus că Guvernul şi-a ţinut promisiunea şi a trimis deja, din rezerva de stat, o parte din materialele de construcţie pentru case, iar în şedinţa de miercuri vor fi aprobate normele pentru construcţia de astfel de locuinţe.

Premierul a spus că materialele vor fi cumpărate cel mai probabil prin Bursa de Mărfuri "pentru a fi mai rapid şi mai transparent".

În judeţul Suceava au fost distruse de inundaţii un număr de 62 de case, din care câte zece în Grămeşti şi Dorneşti, nouă în Pătrăuţi, opt în Dărmăneşti, şase în Zamostea, patru în Şerbăuţi, câte trei în Dolhasca şi Todireşti, două în Zvoriştea şi câte una în Comăneşti, Grăniceşti, Horodinic de Sus, Milişăuţi, Suceviţa, Vicovu de Sus, Volovăţ, iar alte 4.949 de case au fost afectate.

Autorităţile sucevene au început, luni seară, săpăturile pentru prima fundaţie a unei case care va fi reconstruită în comuna suceveană Dărmăneşti, unde vor fi refăcute opt locuinţe care au fost distruse în urma inundaţiilor produse în urmă cu o săptămână. Terenul pentru cele opt case care vor fi construite, de câte 500 de metri pătraţi, a fost pus, de luni, la dispoziţia sinistraţilor prin hotărâre a Consiliului Local Dărmăneşti.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a menţionat că vor fi implementate proiecte tip unde se vor folosi, la fiecare casă, câte 7,5 tone de ciment, 21 de mc de BCA, 550 kg var, 5,4 mc de lemn ecarisat, 4,5 mc de cherestea, 100 de mp de tablă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Suceava, Boc a lăudat implicarea autorităţilor şi a populaţiei pentru reconstrucţia caselor.
 Vizualizări articol: 721 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
La Suceava, Boc a lăudat implicarea autorităţilor şi a populaţiei pentru reconstrucţia caselor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei