Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 iun 2010 - Anul XV, nr. 150 (4441)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Examen

Un candidat eliminat şi 131 de absenţi de la prima probă scrisă a bacalaureatului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un candidat a fost eliminat şi 131 de absolvenţi de liceu au lipsit de la prima probă scrisă, cea de limba şi literatura română, din cadrul examenului de bacalaureat. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Suceava, Laura Hacman, „candidatul eliminat este de la Colegiul Naţional Dragoş Vodă din Câmpulung Moldovenesc. Acesta a fost surprins de către profesorii supraveghetori având asupra sa un telefon mobil cu conexiune la internet de pe care încerca să copieze. În consecinţă, candidatul a fost eliminat din examen pentru tentativă de fraudă”. 

Fiindcă a fost eliminat pentru fraudă, absolventul de liceu nu mai poate continua bacalaureatul cu următoarele probe scrise, acesta având posibilitatea să mai dea o dată examenul în sesiunea din toamnă.

De la examenul de ieri au lipsit 131 de candidaţi, iar patru concurenţi au susţinut proba în condiţii speciale. Din cauze medicale, candidaţii nu au putut redacta singuri lucrarea şi au dictat-o unui profesor din comisia de bacalaureat.

Din centralizarea datelor făcute de IŞJ Suceava privind prezenţa la bacalaureat reiese faptul că la proba scrisă de ieri au fost înscrişi 6644 de absolvenţi de liceu, însă prezenţi în sală au fost 6512 de candidaţi.

Absolvenţii de liceu care au susţinut ieri proba la limba şi literatura romană au avut de rezolvat trei subiecte. Concurenţii au trebuit să compună un eseu argumentativ despre omenie, să caracterizeze un personaj dintr-un basm cult şi să rezolve nişte itemi pornind de la un fragment dintr-un text dramatic de Vasile Alecsandri. Proba a durat trei ore.

Examenul de bacalaureat continuă mâine cu proba scrisă la o disciplină obligatorie din aria curriculară a profilului, urmând ca pe 2 iulie să se susţină ultima probă la alegere tot din aria curriculară a profilului.  Primele rezultate înainte de contestaţii se vor afişa pe 4 iulie. În aceeaşi zi, candidaţii vor putea depune eventualele contestaţii. Rezultatele finale ale acestei sesiuni de bacalaureat vor fi afişate pe 8 iulie.

Metodologia examenului de bacalaureat interzice candidaţilor să intre în sălile de examen cu caiete, cărţi, culegeri, aparatură electronică şi telefoane mobile. La intrarea în sala de examen, concurenţii au obligaţia să pună toate aceste obiecte într-o pungă sau un plic pe care îl vor primi de la comisia de examen, însoţit de un bilet cu numele concurentului, care vor fi predate unui membru al comisiei înainte de începerea probei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un candidat eliminat şi 131 de absenţi de la prima probă scrisă a bacalaureatului.
 Vizualizări articol: 1596 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Un candidat eliminat şi 131 de absenţi de la prima probă scrisă a bacalaureatului5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei