Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 iun 2010 - Anul XV, nr. 150 (4441)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Avertizare

Toate primăriile din judeţ, în alertă de inundaţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectura Suceava a înaintat o adresă către toate primăriile din judeţ prin care solicită asigurarea serviciului de permanenţă pe perioada în care judeţul Suceava se află sub incidenţa avertizărilor meteorologice şi hidrologice. Aceasta după ce Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a transmis o atenţionare hidrologică de Cod portocaliu valabilă până astăzi, la ora 16:00. Atenţionarea vizează râul Siret, pe sectorul Siret – amonte Cosmeşti, şi pe râul Suceava. De asemenea, potrivit INHGA, tot până astăzi se menţine şi atenţionarea hidrologică de Cod galben pe râurile Bistriţa şi Moldova. Potrivit adresei Prefecturii Suceava, primăriile din judeţ au fost avertizate că în această perioadă există riscul producerii de scurgeri importante de pe versanţi, torenţi, pâraie cu efect de inundaţii locale şi creşteri de debite şi depăşiri ale cotelor de pericol, inundaţie şi de atenţie.

Prefectul de Suceava, Sorin Popescu, a precizat că pe perioada de valabilitate a atenţionărilor de Cod portocaliu şi galben se impune urmărirea evoluţiei fenomenelor meteorologice la nivelul fiecărei localităţi din judeţ, astfel încât intervenţiile în caz de urgenţă să se facă în timp util.

Potrivit unei situaţii transmise la sfârşitul săptămânii trecute de Prefectura Suceava, fenomenele meteorologice periculoase din perioada 21- 27 iunie a.c. au afectat 23 de localităţi. În urma evaluărilor făcute în 17 localităţi afectate de inundaţii, pagubele produse se ridică la suma de 9,9 milioane de lei. Cele mai mari pagube au fost înregistrate la drumurile judeţene - 3,8 milioane de lei, la drumurile comunale - 3,38 milioane de lei şi la apărările de maluri - 2,5 milioane de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Toate primăriile din judeţ, în alertă de inundaţii.
 Vizualizări articol: 671 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Toate primăriile din judeţ, în alertă de inundaţii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei