Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 iun 2010 - Anul XV, nr. 139 (4430)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Efectele furtunii

20.000 de suceveni fără curent, drumuri blocate şi circulaţie feroviară perturbată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Furtuna abătută luni seară asupra judeţului Suceava a lăsat aproximativ 20.000 de suceveni fără curent electric, pe lângă pagubele la reţeaua electrică, copacii doborâţi de vânt blocând două drumuri şi perturbând circulaţia feroviară.

Cei mai mulţi consumatori de energie electrică rămaşi fără curent sunt din zona de munte a judeţului, din jurul orei 22.00 toţi locuitorii din municipiul Vatra Dornei şi din comunele din jur rămânând în beznă. Reţele electrice rupte de copaci sau de vânt au fost şi în alte zone ale judeţului, conform monitorizărilor Prefecturii Suceava ieri dimineaţă mai existând încă aproximativ 6.000 de persoane care nu beneficiau de curent electric. Dintr-o informare a E.ON de ieri după-amiază reiese că, urmare a intervenţiilor cu echipe suplimentare, 90% dintre consumatorii afectaţi aveau din nou energie electrică, rămânând nealimentate sate din comunele Cârlibaba, Brodina, Bogdăneşti, Boroaia, Râşca, Broşteni, Panaci, Moara şi Şaru Dornei.

 

Arbori căzuţi în stradă

Pe perioada furtunii, în interval de douăzeci de minute, pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava au intervenit în două locaţii, pentru a debloca drumuri pe care căzuseră copaci rupţi de vânt. La 21.10, Detaşamentul de Pompieri Rădăuţi a intervenit pe strada Piaţa Unirii din localitate, unde un arbore blocase circulaţia pe un sens de mers. Jumătate de oră mai târziu, pompierii au deblocat partea carosabilă, traficul fiind reluat în limite normale.

Probleme de acelaşi gen au fost şi pe strada Aviatorului, în comuna Şcheia, drumul care face legătura între municipiul Suceava şi DN 17 fiind blocat de un arbore, din jurul orei 21.25. Cu cinci minute înainte de ora 22.00, după intervenţia pompierilor, pe sectorul de drum afectat se circula în regim normal.

Tot în jurul orei 22.00, arbori căzuţi pe calea ferată, în zona Iacobeni, au afectat reţeaua electrică şi au blocat circulaţia feroviară. Linia a fost deblocată în scurt timp, însă circulaţia normală s-a putut relua abia spre miezul nopţii. În perioada cât s-a lucrat la reţeaua electrică CFR, cele câteva trenuri care au rămas blocate în zona Câmpulung - Vatra Dornei au fost trecute prin zona afectată de locomotive diesel.   

 

Accident din cauza ploii torenţiale

Ploaia torenţială şi neatenţia unui conducător auto au dus şi la producerea unui accident rutier. Marţi seară, în jurul orei 21.30, pe DN 2H, în oraşul Milişăuţi, Neculae M., un şofer în vârstă de 37 de ani, din Dorneşti, aflat la volanul unui autoturism, a intrat pe contrasens şi a izbit violent o maşină condusă regulamentar de Petru H., în vârstă de 58 de ani, un şofer din Rădăuţi.

Poliţia informează că şoferul vinovat de producerea accidentului a scăpat maşina de sub control din cauză că nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, pe ploaie torenţială.

Din fericire, accidentul nu a fost foarte grav, doar o femeie de 54 de ani, pasageră în maşina care circula regulamentar, fiind rănită uşor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 20.000 de suceveni fără curent, drumuri blocate şi circulaţie feroviară perturbată.
 Vizualizări articol: 1486 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
20.000 de suceveni fără curent, drumuri blocate şi circulaţie feroviară perturbată3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei