Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 iun 2010 - Anul XV, nr. 136 (4427)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Infrastructură

16 primării au semnat contracte de finanţare de peste 35 milioane de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

16 primării din judeţul Suceava vor beneficia de o finanţare europeană de peste 35 de milioane de euro în urma aprobării unor proiecte depuse prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR). Semnarea contractelor de finanţare de către primarii localităţilor care vor primi aceste fonduri a avut loc ieri în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, şi a directorului Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) din Iaşi, Liviu Bulgaru.

Flutur a declarat că proiectele au fost depuse pe măsura 3.2.2. a PNDR modernizarea satului românesc, fiecare proiect având o valoare de aproximativ 2,5 milioane de euro.

„Sunt unele dintre cele mai mari investiţii din mediul rural din judeţul Suceava. Iar aceste proiecte vin după ce anul trecut au primit finanţare alte 18 proiecte depuse de administraţiile locale din judeţul Suceava”, a declarat Flutur. El a arătat că cele 16 proiecte pentru care s-au semnat contractele de finanţare vor fi realizate în comunele Boroaia, Burla, Straja, Mitocu Dragomirnei Ilişeşti, Poiana Stampei, Moldoviţa, Volovăţ, Vatra Moldoviţei, Hârtop, Capu Câmpului, Brodina, Poieni Solca, Cîrlibaba, Ulma şi Cornu Luncii.

Gheorghe Flutur a mai spus că pe măsura 3.2.2. au fost depuse 78 de proiecte din judeţul Suceava, dintre care au primit finanţare un număr de 34.

„Aproape toate localităţile din mediul rural au depus proiecte pe măsura 3.2.2. Însă trebuie spus că avem foarte multe proiecte şi pe măsura de drumuri forestiere care trec prin localităţi. Oricum, trebuie spus că pe măsura de dezvoltare a satului românesc mai sunt primării sucevene care au depus contestaţii după anunţarea proiectelor eligibile, cum ar fi Şcheia şi Coşna. Mai trebuie adăugat că în momentul de faţă se discută despre suplimentarea cu 200 de milioane de euro a fondurilor pentru măsura 3.2.2, ceea ce înseamnă cel puţin încă 100 de proiecte care pot fi finanţate”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava.

Pe de altă parte, şeful APDRP Iaşi, Liviu Bulgaru, a declarat că în toată regiunea Nord – Est, la măsura 3.2.2. au fost depuse 301 de proiecte, dintre care au fost selectate 67. Bulgaru a mai spus că printre investiţiile care se vor realiza prin cele 16 proiecte se numără construcţia de reţele de apă şi canalizare sau lucrări de modernizare a unor drumuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 16 primării au semnat contracte de finanţare de peste 35 milioane de euro.
 Vizualizări articol: 2174 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
16 primării au semnat contracte de finanţare de peste 35 milioane de euro3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   J trimis de
(12 iun 2010, 11:37:40
Ce face primarul din com.Fantanele,doarme? ar trebui sa se implice mai mult si sa asfalteze macar drumul care duce la scoala din Fantanele si nar strica si cateva becuri ptr.iluminatul public.De invatat de la cei care au reusit sa atraga fonduri europene ptr comuna lor.
2.   Se poate si-n alta parte! trimis de
(12 iun 2010, 12:33:07
Dar primarul de la Horodnic de jos ce face ca are ierarhic toata gasca PDL care i-a promis cite-n luna si stele si el chiar i-a crezut.Dar vin alegerile indata si sa-l vad cum se prezinta in fata oamenilor caci acum nu mai tine figura si sa mai prinda inca un mandat cu declaratii de genul "voi avea in vedere".Ne vedem in 2012!
3.   Magarii trimis de
(12 iun 2010, 23:04:33
se vede de la o posta ca cei care a obtinut finantarile sunt primarii p.d.l.-ului .Daca pica motiunea de cenzura marti,domnilor p.d.l.-isti sa trebuiasca sa faceti programe de finantare pentru supravietuire pensionarilor din localitatile voastre.Ce fraier sunt ,am uitat ca pe voi va doare �n .... de popor ,important este sa dati de lucru la clientela.SEFUL VOSTRU DE LA Suceava SIGUR VA FACE RECORD LA V�NZARILE DE BALASTU .CU OCAZIA ASTA MAI POATE PUNE DE O AFACERE ,CONFECTIONAREA CRUCILOR DIN BETON,SIGUR O SA FIE MARE LA MARE CAUTARE.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei