Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 iun 2010 - Anul XV, nr. 136 (4427)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Protest

Pensionari şi sindicalişti au pichetat, vineri, sediul PD-L Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un grup de aproximativ 30 de pensionari şi sindicalişti au pichetat, ieri, timp de o oră, sediul Organizaţiei Judeţene Suceava a PD-L. Primii care au ajuns la sediu au fost pensionarii, care au pregătit un banner pe care scria Alianţa Pensionarilor Gura Humorului, precum şi foi cu apelul adresat parlamentarilor democrat-liberali de Suceava, de a vota moţiunea de cenzură la adresa Guvernului. „Noi v-am ales! Acum alegeţi voi între viaţa şi moartea noastră! Votaţi pentru păstrarea salariilor şi pensiilor! Nu votaţi împotriva noastră! Votaţi moţiunea de cenzură!”, scria pe foile pe care se aflau fotografiile tuturor celor nouă parlamentari PD-L de Suceava: Eugen Uricec, Sanda-Maria Ardeleanu, Ioan Bălan, Gheorghe Coroamă, Sorin Fodoreanu, Gabriel Gospodaru, Orest Onofrei, Dumitru Pardău şi Tiberiu Prodan.

Un alt banner, „V-am votat, ne-aţi înşelat”, a fost adus de reprezentanţii sindicatului Pro-Educaţia, afiliat la UJSL. Au mai fost prezenţi Iordănel Secrieru, de la BNS, Gheorghe Leuştean - CNSLR Frăţia, Traian Pădureţ- Cartel Alfa şi Dorel Nistor, de la Sindicatul Pensionarilor din Suceava. Au lipsit reprezentanţii SANITAS şi ai sindicatului de la Ambulanţă, deşi confirmaseră participarea. Timp de 50 de minute, cât au stat protestatarii în faţa partidului, sindicaliştii din Sănătate nu au apărut.

 

Parlamentarii au fost ocupaţi, n-au avut timp de discuţii cu pensionarii şi sindicaliştii

Protestatarii au stat în linişte în faţa sediului PD-L şi şi-au manifestat dorinţa de a discuta măcar cu unul dintre parlamentarii democrat-liberali. Gheorghe Leuştean i-a telefonat deputatului Gheorghe Coroamă pentru a-i adresa această solicitare, însă i s-a răspuns că senatorii şi deputaţii PD-L sunt în colegiile lor sau la Bucureşti.

„Ni s-a transmis să lăsăm materialul la secretariat”, a spus Leuştean.

„Nu au curajul să dea ochii cu cetăţenii. Unde-i traiul bun, unde sunt adevărul şi dreptatea? N-a binevoit nici măcar unul să vină să stea de vorbă cu noi. Înainte de alegeri, portocaliul curgea în valuri pe esplanadă, erau toţi cu steaguri în mână şi ne spuneau să-i votăm, acum toţi se ascund. Ceauşescu a promis că ne dă 100 de lei şi l-au împuşcat, Băsescu ne ia 15 la sută din pensii?”, a spus Rodica Nistor, de la Sindicatul Pensionarilor.

Apelul către parlamentari a fost lăsat de Gheorghe Leuştean şi Traian Pădureţ la secretariatul PD-L.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pensionari şi sindicalişti au pichetat, vineri, sediul PD-L Suceava.
 Vizualizări articol: 1373 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Pensionari şi sindicalişti au pichetat, vineri, sediul PD-L Suceava1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei