Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 iun 2010 - Anul XV, nr. 136 (4427)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Cine va fi regina balului?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Retrăiesc aceeaşi lehamite care mă tot încearcă de vreo trei „mondiale” încoace, şi cred că şi pe dv. Traversaţi aceeaşi stare, fiindcă un World Cup la care priveşti ca la „Hamlet” sau „Lacul lebedelor”, adică fără vreun fel de implicare emoţională, are tot atât haz cât berea aia sponsorizatoare fără spumă. Înainte de a încerca un fel de pronostic, de comentariu referitor la echipele cu şanse reale de a se încorona la final, trebuie să vă mărturisesc că n-am avut niciodată răbdarea de a vedea cum se formează perechile de dincolo de faza grupelor şi cum ar trebui să evolueze în continuare aceleaşi împerecheri, astfel încât să se poată ajunge la o finală, să zicem, Brazilia – Spania sau Brazilia - Anglia, cele două opţiuni ale mele pentru actul final. De unde bănuiesc că aţi dedus că marea mea favorită este Brazilia, ca întotdeauna, de altfel. Pentru mine, la nivelul acesta, Brazilia este ceea ce înseamnă Real la nivelul cluburilor. Adică iubirea supremă. Unică. Şi, cel mai adesea tragică, după cum bine ştiţi. Aşadar, rămân fidel veşnic Braziliei şi vă reamintesc vorbele unicului Ioan Chirilă: „Brazilia ar trebui desemnată campioana mondială pentru totdeauna, iar din 4 în 4 ani, la Campionatul Mondial, să i se desemneze câte un challanger, ca la box”. Citind lotul Braziliei pentru această ediţie, dincolo de faptul că de unii dintre fotbalişti nici măcar n-am auzit, m-a bucurat să văd că mulţi dintre fundaşi sunt săriţi de 30 de ani, ceea ce e bine: pe lângă experienţa jocului, pe care e clar că o au, s-ar putea să le lipsească dorinţa specific braziliană de a o lua de nebuni către poarta adversă, ceea ce iar e bine. Dacă ar fi să piardă, totuşi, atunci n-aş fi foarte supărat dacă titlul s-ar duce în Spania. Nu neapărat pe motiv de „madridista”, cum mă declar, ci fiindcă Spania chiar joacă fotbal. Un fotbal.. aproape brazilian: spectacol 100%. Pe lângă ele, restul aproape că nu mai contează, deşi Argentina are un Messi cum n-are nimeni, iar Anglia un Rooney absolut fabulos când e valid. Şi va fi. Mi-e greu să-i omit pe nemţi, a căror calitate majoră e chiar asta: sunt nemţi! Pronostic final: 1 Brazilia, 2 Spania, 3 Anglia. Hai România! Pardon, m-au năpădit amintirile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cine va fi regina balului?.
 Vizualizări articol: 819 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Cine va fi regina balului?5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei