Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 iun 2010 - Anul XV, nr. 136 (4427)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Trist

Repatrierea tinerilor morţi în Cehia, incertă din cauza lipsei banilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aducerea acasă şi înmormântarea creştinească a celor trei tineri din satul Călineşti Cuparencu, comuna Şerbăuţi, care au decedat miercuri noapte în apartamentul din Cehia în care locuiau, după o intoxicaţie cu monoxid de carbon, este incertă. Până ieri nu exista încă nici o certitudine cu privire la repatrierea cadavrelor, toate problemele plecând de la latura financiară: membri familiei, rămaşi acasă, au o situaţie materială precară şi nu dispun de bani pentru cheltuielile necesare transportului, în timp ce fraţii a doi dintre tinerii decedaţi, care sunt în Cehia, au transmis că nu au toţi banii necesari acoperirii cheltuielilor.

„Familiile strâng bani, nu au încă sumele suficiente şi aducerea lor acasă a fost amânată pe începutul săptămânii viitoare, în speranţa că vor mai face rost de bani. Am apelat la o fundaţie umanitară în speranţa unui ajutor, însă deocamdată nu avem nimic concret”, ne-a declarat Cătălin Sănduleac, primarul comunei Şerbăuţi, care a dat de înţeles că de la bugetul local nu poate acorda vreun ajutor financiar.

Din spusele membrilor familiilor, pentru repatrierea fiecăruia dintre cei trei tineri dispăruţi în împrejurări atât de tragice, Dorin Nelu Voinea, în vârstă de 24 de ani, Ionuţ Sănduleac, în vârstă de 27 de ani şi Lucian Huţanu, de 30 de ani, ar fi necesară suma de aproximativ 1.500 de euro. Dacă în cazul primilor doi, fraţii aflaţi în Cehia au strâns o parte din sumă, Lucian Huţanu nu are nici un apropiat dispus să-l ajute în vreun fel. Era despărţit de soţie de mai mulţi ani, tatăl său este mort, iar mama e plecată de ani de zile în capitală şi în sat nu se mai ştie mai nimic despre ea. Are doi copii mici rămaşi acasă, la Călineşti, crescuţi de bunicii din partea mamei şi un unchi, însă bătrânii spun că nu au cum să ajute cu nimic la repatrierea acestuia.

Ce se va întâmpla cu cei trei este încă o necunoscută, conform edilului din Şerbăuţi o speranţă importantă fiind în patronul din Cehia pentru care cei trei lucrau, în domeniul construcţiei, şi care, se speră, va suporta cheltuielile care mai sunt necesare.             

 

Săraci lipiţi, au plecat spre o viaţă mai bună

Miercuri noapte, Dorin Nelu Voinea, Ionuţ Sănduleac şi Lucian Huţanu, care locuiau într-un apartament, la subsolul unui complex de locuinţe, în oraşul ceh Podebrady, au fost găsiţi morţi de pompieri, o defecţiune la centrala clădirii, apărută în timp ce acestea dormeau, fiindu-le fatală.

„Miercuri seară ei au venit de la muncă, au mâncat şi s-au culcat. Pe la 11 noaptea s-a întâmplat, când ei deja dormeau. Băiatul mai mare (n.r. cel care este în Cehia) mi-a povestit că unul era în pat, altul căzut lângă pat, iar al treilea în baie, pe pardoseală, cu faţa în jos”, a relatat cumplitul coşmar Viorel Voinea, tatăl unuia dintre tinerii decedaţi.

După cum ne-au spus cu lacrimi în ochii apropiaţii lor, tinerii plecaseră de acasă de câţiva ani de zile, împinşi de sărăcie, şi sperau să-şi facă o viaţă mai bună. Cu excepţia lui Dorin Voinea, ceilalţi doi nici nu mai veniseră acasă de când au plecat, însă ţineau legătura telefonic cu părinţii şi cei rămaşi acasă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Repatrierea tinerilor morţi în Cehia, incertă din cauza lipsei banilor.
 Vizualizări articol: 2087 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 5 voturi
Repatrierea tinerilor morţi în Cehia, incertă din cauza lipsei banilor3.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mortiincehia@yahoo.com trimis de
(12 iun 2010, 18:21:22
cine poate si vrea sa ajute cu o suma de bani cat de mica pentru repatrierea celor 3 baieti din sat Calinesti Com. Serbauti sunt rugati sa ne contacteze la adresa de mail ****ncehia@yahoo.com si eu va voi da mai multe detalii despre felul in care puteti ajuta familiile celor 3. va rog multa seriozitate e ceva destul de greu o mama nu si-a vazut copilul de 2 ani si acuma e posibil sa nu il poate conduce nici pe ultimul drum deci cine are posibilitatea o poate face cat mai urgent!! va multumesc

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei