Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 iun 2010 - Anul XV, nr. 133 (4424)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Măsuri dure

Sute de suceveni au rămas fără gaz metan, pentru neplata datoriilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Aragazele a aproximativ 150 de familii din municipiul Suceava nu s-au mai aprins de săptămâna trecută, de joi, când E.ON Gaz a întrerupt furnizarea gazului metan la nouă scări de bloc din zona centrală, pentru neplata la timp a facturilor.

Situaţia, fără precedent în municipiul Suceava, a avut loc în cadrul asociaţiei de proprietari nr. 25, din zona Tipografie, sistarea furnizării gazului metan afectându-i pe locuitorii blocurilor A5, scările A şi B, I 1, scările A şi C, 51 A, blocul J, scările B şi E, precum şi blocul D1, scările A şi B.

Situaţia neplăcută în care au ajuns locatarii respectivelor scări de bloc, din cauza datoriilor acumulate de o parte dintre proprietari, a fost semnalată la şedinţa de ieri cu asociaţiile de proprietari, convocată la sediul Primăriei Suceava.

“La asociaţia 25, din zona Tipografie, cei de la E.ON Gaz au oprit furnizarea gazului pentru nouă scări de bloc. Mulţi dintre locuitorii de acolo au venit la primărie să ne acuze că nu ne implicăm. Din păcate, întreruperea furnizării gazului se face pentru întreaga scară de bloc, pentru că nu sunt contracte individuale, ci la nivel de scară, întocmite prin intermediul asociaţiei. Indiferent dacă este o persoană care nu plăteşte sau mai multe, la o întârziere de plată de 45 de zile furnizarea gazului este sistată”, a anunţat viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi.

Pentru a fi preîntâmpinate astfel de evenimente neplăcute, viceprimarul Sucevei l-a rugat pe şeful centrului de distribuţie gaz pe Suceava să comunice şi municipalităţii, măcar cu o săptămână înainte, intenţia lor de a sista furnizarea gazului metan la nivel de bloc sau scară de bloc.

“Vreau să ne fie furnizate aceste informaţii cu şapte-opt zile înainte, astfel încât să avem timp, împreună cu asociaţia de proprietari, să facem demersuri la oameni să îşi achite facturile restante. Doar atât ne putem implica noi, pentru că este vorba de o firmă privată. Dacă în cazul unor societăţi precum Termica sau ACET, unde acţionar majoritar este Consiliul Local Suceava, mai putem interveni într-un fel sau altul, aici nu mai există nici o pârghie în acest sens”, a precizat Lucian Harşovschi.

 

Datoriile imense la asociaţie, acumulate şi de oameni cu bani

Oprirea gazului metan i-a luat prin surprindere pe mulţi dintre locatarii celor nouă scări de bloc.

“Nu am fost anunţaţi că se va întâmpla asta. Când s-a oprit gazul am crezut că e o defecţiune, am zis că o repară ei. Nici gând că ne-ar fi tăiat de la gaz, mai ales că ştiu că sunt cu plăţile la zi”, a spus Dafina Pavel, locatară a blocului A5.

Reprezentanţii asociaţiei de proprietari nr. 25 spun că s-a ajuns la această situaţie din cauza datoriilor imense acumulate de unii locatari, care au “uitat” să îşi mai plătească cheltuielile comune de luni şi chiar ani de zile.

“Din păcate, o mare parte din datorii provin de la oameni cu o stare socială destul de bună, care ignoră obligaţia de a-şi plăti la timp facturile. Vorbesc de medici de familie, doctori la Spitalul Judeţean, poliţişti comunitari, care au datorii de zeci de milioane lei vechi. Ce vină au cei de pe scară când unul dintre vecinii lor acumulează datorii neplătite de ani de zile, iar acţionarea lor în instanţă e de multe ori fără nici un rezultat, procesele fiind mult tergiversate, iar executorii refuzând să pună în aplicare decizii definitive şi irevocabile. Situaţia se înrăutăţeşte de la o zi la alta”, a spus preşedintele Asociaţiei 25, Aurel Nichiforeanu.

 

Furnizarea gazului metan, reluată la cinci din cele nouă scări de bloc

Până ieri după-amiază, furnizarea gazului metan a fost reluată la cinci din cele nouă scări de bloc, ca urmare a plăţilor făcute de locatari.

“În urma demersurilor făcute şi a unor plăţi efectuate zilele acestea, a fost reluată furnizarea gazului la cinci scări de bloc, iar în cazul celorlalte patru scări căutăm încă soluţii împreună cu asociaţia de locatari. Dacă e vorba de familii cu probleme sociale, vom încerca să le acordăm un sprijin financiar, astfel încât să îşi plătească aceste datorii din cauza cărora au de suferit toţi cei de pe scară”, a spus viceprimarul Lucian Harşosvchi.

Pe de altă parte, conducerea asociaţiei de proprietari a rămas uimită de cât de rapid au apărut unii datornici cu plăţi de zeci de milioane de lei vechi, după ce luni la rând au ignorat complet obligaţiile de plată către furnizorii de utilităţi.

Astfel, în urma plăţilor făcute, gazul metan a revenit în instalaţiile locatarilor din blocurile I1, scările A şi C, 51 A, bloc J, scările B şi E.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de suceveni au rămas fără gaz metan, pentru neplata datoriilor.
 Vizualizări articol: 1620 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Sute de suceveni au rămas fără gaz metan, pentru neplata datoriilor5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei