Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 iun 2010 - Anul XV, nr. 133 (4424)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Investiţii

Consiliul Judeţean a semnat contractul de asistenţă pentru gropile de gunoi de la Moara şi Pojorîta

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

La Suceava a fost semnat, marţi, contractul cu firma luxemburgheză „Hill International”, care va asigura asistenţa tehnică pentru întregul proiect privind managementul integrat al deşeurilor, al cărui beneficiar este Consiliul Judeţean. Documentul a fost parafat de şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, şi de reprezentantul „Hill Internaţional”, Gabriel Hîncu. Contractul este în valoare de cinci milioane de lei şi va fi valabil 68 de luni. Gabriel Hîncu a spus că, între altele, firma va trebui să verifice calitatea lucrărilor la cele două gropi de gunoi de la Moara şi Pojorâta, respectarea graficelor de execuţie şi încadrarea în costuri.

„Activităţile noastre sunt legate în primul rând în asistenţă pentru implementarea contractelor de lucrări. În sensul acesta avem obligaţia de a verifica calitatea lucrărilor executate, oportunitatea executării lucrărilor, graficele de execuţie, înscrierea în costuri, în termenele de îndeplinire a obiectelor de lucrări, acoperirea eventualelor schimbări sau variaţii care trebuiesc aprobate de client atunci când sunt necesare şi evident urmărirea lucrărilor pe toată perioada de garanţie până la recepţia finală şi predarea lucrărilor operatorului”, a explicat Hîncu.

 

Începe construcţia primei celule a gropii de gunoi de la Moara

Gheorghe Flutur a spus că, odată semnat contractul de asistenţă tehnică, se poate da drumul la lucrări. Lucrările vor fi făcute de firmele „Alpine Bau” din Austria şi „Cominco Bucovina” din Frasin şi trebuie terminate până la sfârşitul lunii noiembrie.

În prezent, deşeurile adunate din municipiul Suceava sunt duse la groapa de gunoi de la Fălticeni, însă aceasta va fi închisă pe 16 iulie, pentru că nu corespunde standardelor. Până la finalizarea primei celule a platformei de la Moara, deşeurile din municipiul Suceava vor fi transportate în depozitul de la Botoşani. Astfel, costurile cu transportul vor creşte de la 2,2 miliarde de lei vechi pe lună la 3,2 miliarde. Săptămâna trecută, primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus că diferenţa de bani va fi suportată de la bugetul local.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliul Judeţean a semnat contractul de asistenţă pentru gropile de gunoi de la Moara şi Pojorîta.
 Vizualizări articol: 1232 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consiliul Judeţean a semnat contractul de asistenţă pentru gropile de gunoi de la Moara şi Pojorîta0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei