Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 iun 2010 - Anul XV, nr. 133 (4424)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Curs de formare

Expoziţie de preparate culinare realizată de 24 de bucătari, la „Vama Veche”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

24 de şomeri suceveni, care tocmai au terminat cursul de formare în meseria de bucătar, au realizat o expoziţie de preparate culinare, la Restaurantul „Vama Veche”, care a însemnat pentru ei atestatul final, confirmarea că pot să lucreze în arta gastronomică. Temele abordate de cursanţi au fost preparate tradiţionale româneşti, „nuanţe” din bucătăria internaţională, preparate de tip catering, dar şi recomandări de preparate inedite pe bază de aluaturi. Au furat ochiul comisiei de examen, prin modul original de prezentare, sărmăluţele asortate în cuib, în coş de pâine cu salată de sfeclă cu hrean, scoarţă umplută cu salată de ceapă verde coaptă, pârjoale moldoveneşti cu garnitură de cartofi copţi în coajă, muşchi de vită umplut cu legume şi garnitură de cartofi, tochitură bucovineană cu mămăliguţă, scăriţă de porc umplută cu garnitură de ciuperci, roşii şi mere coapte.

 

Un exemplu prin profesionalism şi dăruire

Cei 24 de cursanţi au fost selectaţi din rândul şomerilor suceveni. Cursurile de bucătar au fost gratuite şi s-au desfăşurat în perioada ianuarie – iunie. Cursul de formare în meseria de bucătar a fost organizat cu sprijinul Centrului Regional de Formare Profesională a Adulţilor (CRFPA) Cluj. Formatorul cursului a fost lectorul ing. dipl. Ramona Andra Pantelemon, care ne-a declarat ieri că, după multă muncă creativă, cursanţii pot să spună: „culegem roadele eforului depus de-a lungul a luni de zile, în care am încercat, am greşit, ne-am corectat, în final, să putem spune <am învăţat>”.

Din partea CRFPA Cluj, a fost prezent la Suceava consilierul Gloria Galea, care s-a declarat foarte mulţumită de colaborarea cu partenerii suceveni, în mod special cu lectorul Andra Pantelemon, care a pus mult suflet în formarea viitorilor bucătari.

„Nu numai că i-a învăţat să pregătească mai multe feluri de mâncare, foarte gustoasă, dar a lucrat mult cu elevii ei la aspectul prezentare. Pe lângă faptul că sunt foarte delicioase, bucatele sunt şi foarte aspectuoase, îţi fură ochii. Andra Pantelemon este la al doilea curs de formare a şomerilor şi pot să spun că este cea mai bună, este un exemplu pentru mulţi alţi formatori, prin profesionalism şi dăruire”, a spus consilierul Gloria Galea.

 

Aşteaptă să fie angajaţi

Orele de practică, pe parcursul întregului curs, s-au făcut la Restaurantul „Vama Veche”, formatorul cursului, Andra Pantelemon, fiind fiica managerilor acestui local. După ce au susţinut proba scrisă, cursanţii au fost chemaţi ieri în faţa comisiei de examen, pentru a-şi prezenta preparatele realizate de ei, sub „ochiul vigilent” al formatorului, urmând să primească atestatele. Bucătarilor cu diplomă nu le rămâne acum decât să-şi caute un loc de muncă pe piaţa românească, sau, de ce nu, pe piaţa occidentală, pentru a le arăta şi străinilor ce delicatese pot să prepare, pornind de la reţetele tradiţionale din Bucovina.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziţie de preparate culinare realizată de 24 de bucătari, la „Vama Veche”.
 Vizualizări articol: 1349 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Expoziţie de preparate culinare realizată de 24 de bucătari, la „Vama Veche”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei