Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 iun 2010 - Anul XV, nr. 133 (4424)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Accident

Turist rănit pe Rarău, după ce o petardă i-a explodat în mână

Miercuri, 9 Iunie 2010 (15:32:02)

Un bărbat din Bistriţa Năsăud a avut parte de o experienţă traumatizantă în timp ce se afla pe vârful Rarău, suferind leziuni grave după ce o petardă i-a explodat în mână. Turistul intrase în panică după ce a fost atacat de o haită de câini, şi, în încercarea de a-i alunga, a apelat la o petardă pe care, după propriile mărturisiri, o purta de foarte mult timp asupra sa. Vechiul obiect pirotehnic i-a explodat însă în mână, bărbatul ajungând la spital abia două ore mai târziu. 
Marţi seară, în jurul orei 19.00, printr-un apel la numărul unic de urgenţe 112, turistul, Alexandru Horaţiu Urs, în vârstă de 34 de ani, a relatat că se află pe muntele Rarău, la aproximativ un kilometru de vârf şi a suferit un accident din cauza exploziei unei petarde. Acesta a cerut ajutor de urgenţă, relatând că pierde mult sânge. 
Imediat au fost alertaţi jandarmii de la Postul Montan Câmpulung Moldovenesc, care au plecat către locul în care se afla acesta. Pe drum s-au intersectat cu un ATV, condus de un bărbat de la staţia Rarău, care îl găsise pe turist şi îl aducea spre municipiu. 
„Jandarmii noştri l-au preluat în maşina de intervenţie, un Aro, şi l-au coborât spre oraş, distanţa de la locul accidentului şi până în Câmpulung fiind de aproximativ zece kilometri”, a declarat căpitanul Bogdan Cornaci, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Suceava.  
Ulterior, turistul a fost dus către Spitalul Judeţean Suceava, unde a fost internat în jurul orei 21.00.
La preluarea de către medicii de la „Urgenţe” starea lui era destul de gravă, având un grav traumatism la mâna stângă, palma zdrobită şi un traumatism la coapsa stângă. Internat la secţia Chirurgie Plastică, bărbatul a fost operat de urgenţă, mâna fiindu-i salvată dar pierzându-şi o parte a unui deget.
Bistriţeanul a rămas internat în unitatea spitalicească, urmând a pleca acasă în scurt timp. El este cunoscut cu un pasionat de munte, având la activ numeroase trasee montane, efectuate atât în ţară cât şi peste hotare. De câţiva ani, deţinerea petardelor este interzisă de lege, în acest sens victima urmând a fi audiată.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Turist rănit pe Rarău, după ce o petardă i-a explodat în mână.
 Vizualizări articol: 1075 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Turist rănit pe Rarău, după ce o petardă i-a explodat în mână0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei