Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 iun 2010 - Anul XV, nr. 133 (4424)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De fapt, totul se rezumă la tine, ei şi eu

“Esenţială este întrebuinţarea vieţii, nu durata sa.”
Seneca

 

Iubirea, un fenomen primordial în viaţă. Majoritatea se gândesc la iubire, ca la o “combinaţie” între un tip mişto şi-o gagică sexi. Mă rog, e problema lor.

Eu mi-aş dori însă ca iubirea să fie ca… pasta de dinţi. Indispensabilă. Necesară. Mereu acolo, unde eşti şi tu. Însă, putem iubi numai oameni sau animale? Sau flori? Sau melodii? Propun un exerciţiu. Să ne iubim elasticul de păr. Să ne iubim gheaţa din congelator. Să ne iubim ochelarii de soare, şi pe cei de vedere. Să ne iubim praful de pe străzile Sucevei. Să ne iubim pixul cel albastru, pixul cel negru şi pixul cel roşu. Să ne iubim oja preferată. Să ne iubim calmantele pentru durerea de dinţi. Pare dificil, imposibil, dar să ne iubim şi durerea de dinţi. Să iubim mouse-ul de la calculator, să ne iubim căştile de la telefon, să ne iubim cartela SIM.

De ce să nu ne iubim şi aerul inspirat? Şi pe cel expirat. Consider că trăim într-o lume prea plină de angoasă, frică, nerăbdare, ciudă şi invidie. Dacă toţi ne-am iubi cele mai banale elemente din viaţa cotidiană, poate că am reuşi să “extirpăm” inamicii.

Şi pentru că astăzi sunt plină de propuneri, vă mai propun un exerciţiu. De data asta, vom atinge punctul “antonim” al iubirii. Ura. Să ne urâm defectele. Să urâm mita, să urâm minciuna, să urâm gândacii de bucătărie. Urăşte ce vrei, dar fă diferenţa între ce urăşti şi ce iubeşti. Fă diferenţa între acru şi amar, între sare şi zahăr, între piper boabe şi piper măcinat. Între club şi terasă, între piscină şi cadă, între pahar şi cană, între suc şi whisky.

Personal, cred că mai există o artă nevăzută. Arta de a transforma. Transformă. Lămâia în suc, ţigara în scrum, zâmbetul în râs. Banii în nimic, foile albe în manuscrise. Sunetele în melodii, foile albe în manuscrise, gândurile în principii, cărţile în cunoştinţe.

De curând, am recitit codul bunelor maniere. M-am mirat când am realizat câte lucruri NU ştiam. Ceea ce mă readuce la… un exerciţiu, evident. Exerciţiul de a învăţa. Învaţă să-ţi combini vopseaua de păr, învaţă să faci o salată de fructe, învaţă să asculţi o piesă de-a Dalidei. Învaţă să respecţi, să câştigi, să oferi şi să primeşti.

Toate aceste lucruri, au legătură cu citatul din Seneca. Despre asta e întrebuinţarea vieţii.

Andreea UNGURIAN
Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării,
Specializarea Română-Spaniol, anul II

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De fapt, totul se rezumă la tine, ei şi eu.
 Vizualizări articol: 1137 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.72/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 18 voturi
De fapt, totul se rezumă la tine, ei şi eu3.7518

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei