Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 iun 2010 - Anul XV, nr. 133 (4424)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Asigurări

Spitalele vor fi predate administraţiilor locale fără datorii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Cele zece spitale sucevene vor trece la administraţiile locale fără datorii, a informat ieri şeful Direcţiei de Sănătate Publică, dr. Alexandru Lăzăreanu, care a arătat că Ministerul Sănătăţii va plăti facturile restante ale acestor unităţi sanitare.

Alexandru Lăzăreanu a subliniat că, în comparaţie cu alte judeţe, datoriile spitalelor sunt mici, însă acestea se confruntă cu alte probleme, cum ar fi personalul insuficient şi cheltuielile mari.

„Am avut o primă discuţie cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Ilie, care se ocupă de această problemă. I-am dat o situaţie a datoriilor, a numărului de paturi şi de personal. Nici un spital nu are schema de posturi ocupată în funcţie de necesar, dar, chiar şi aşa, cu personal puţin, cheltuielile sunt tot mari. Pe viitor, Consiliul Judeţean şi consiliile locale în administrarea cărora se află spitalele vor analiza situaţia şi vor vedea cu ce pot interveni. Şi asta, deoarece de 90% din cheltuieli se duc pe salarizare, deşi nu ar trebui să se depăşească 60-70%”, a precizat şeful DSP Suceava.

 

Personal insuficient şi cheltuieli mari

El a adăugat că un spital care se respectă ar trebui să aibă trei angajaţi la un pat, normativ care nu este respectat în spitalele din judeţ, unde raportul este de sub un angajat la un pat.

„Când ai oameni ai şi calitate. Mi-e teamă pentru unele zone”, a spus Lăzăreanu, exemplificând cu secţia de Psihiatrie de la Spitalul Rădăuţi, unde noaptea este doar o asistentă şi o infirmieră, iar în cazul decompensării unui pacient situaţia ar putea scăpa de sub control.

În Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, spitalele municipale Fălticeni, Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, spitalele orăşeneşti Gura Humorului, Siret, Solca şi cele de psihiatrie Câmpulung Moldovenesc şi Siret lucrează 294 de medici, 1.395 de asistente medicale şi 919 infirmiere, brancardieri şi alte categorii de personal auxiliar sanitar. Pe de altă parte, spitalele sucevene au un număr total de 3.272 de paturi, după ce în 2002 însumau 3.808 paturi. Cele mai multe, 1.279, sunt la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, urmat de Municipalul din Rădăuţi, cu 520 de paturi.

Cele mai puţine, 80 de paturi, sunt la Spitalul de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc şi la Solca, unităţi sanitare urmate de Spitalul Orăşenesc din Siret, cu 85 de paturi.

 

Datorii totale de 656.789 lei, la începutul lunii mai

La data de 30 aprilie 2010, datoriile spitalelor sucevene erau de  656.789 lei.

Conform datelor centralizate de DSP, cele mai mari datorii le înregistra Spitalul Orăşenesc Siret, care a acumulat debite de 210.659 lei, urmat de Spitalul de Urgenţă Suceava, cu arierate de 54.747 lei, Spitalul Municipal Rădăuţi cu datorii de 52.219 lei şi Spitalul Orăşenesc Gura Humorului cu debite de 35.944 lei.

Spitalele municipale din Fălticeni, Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc, precum şi cele de Psihiatrie din Siret şi Câmpulung Moldovenesc nu se înregistrau cu facturi restante neachitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalele vor fi predate administraţiilor locale fără datorii.
 Vizualizări articol: 890 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spitalele vor fi predate administraţiilor locale fără datorii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei