Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 iun 2010 - Anul XV, nr. 128 (4419)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 3 – 9 iunie

Joi, 3 iunie

„Fluturii - petale zburătoare”

Începând cu data de 3 iunie a.c. la Muzeul de Ştiinţele Naturii Suceava poate fi vizionată expoziţia temporară, intitulată „Fluturii - petale zburătoare” .

Expoziţia deschide un nou ciclu de activităţi cu tema „Frumuseţile naturii”, activităţi care au ca scop prezentarea expoziţională şi prin materiale video a unor categorii de colecţii existente în muzeul sucevean, dar şi în alte muzee din ţară şi din străinătate.

Vizitatorii sunt aşteptaţi zilnic, de luni până duminică, între orele 9:00-17:00, în perioada 3 -17 iunie 2010.

 

City Gallery – Expoziţia “Universul Copilăriei Micii Picasso 2010”

Expoziţia “Universul Copilăriei Micii Picasso 2010” cuprinde peste 400 de lucrări ale copiilor pregătiţi de Puşa Pîslaru, timp de 5 ani în atelierul propriu.

Invitat special: prof. Luca Cătălin de la Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu” Suceava cu lucrări ale elevilor de la clasa a IX-a, secţiile de Filologie şi Muzică.

 

Clubul Artelor Vizuale – Expoziţia de fotografie “KLIP-A”

Fundaţia Umanitară CLOPOT - Clubul Artelor Vizuale din Shopping City Suceava vă invită astăzi, la ora 18:00, la vernisajul expoziţiei de fotografie "KLIP-A", reunind lucrări ale profesioniştilor din presă şi televiziune. Alb/negru şi color - veţi vedea pe simeză momente de viaţă surprinse cu sensibilitate sau umor de ochiul specialistului. Este o invitaţie pentru o klip-ă de bucurie.

 

Disneyland Paris

Copiii care vor neapărat să ajungă din Iulius Mall Suceava direct la Disneyland Paris au o mare şansă! Până duminică, 6 iunie 2010, magazinul Diverta a pus în joc o excursie de vis în parcul de distracţii unde sălăşluiesc toate personajele Disney. La cumpărături de minimum 100 lei, între care măcar un produs pentru copii, clienţii Diverta participă la marea tombolă.

 

„Visul unui Întreprinzător”

Până pe 7 iunie, expoziţia-concurs de creaţie vestimentară, artă textilă, tapiserie şi marochinărie, intitulată „Visul unui Întreprinzător”, va putea fi admirată la etajul mall-ului, lângă food court-ul Almondo.

 

„Lumina nordului”

„Lumina nordului” este numele unei tabere de creaţie dar şi al expoziţiei de pictură şi artă grafică semnată de elevii Şcolii Populare de Artă „Ion Irimescu” Suceava. Lucrările vor fi expuse spre vânzare până pe 15 iunie. Din fondurile obţinute se vor cumpăra materialele necesare celei de-a V-a ediţii a taberei, dar şi pentru editarea unui album.

 

Campionatul Judeţean de Table  

Până pe 15 iulie, în fiecare marţi şi joi, în Iulius Mall Suceava se joacă table. Clubul Sportiv „Nord Arena” în colaborare cu Direcţia pentru Sport Suceava, caută cei mai norocoşi şi buni strategi la table. Înscrierile au loc în aceleaşi zile, de la ora 16:00, iar zarurile se aruncă la Campionatul Judeţean de Table doar de la 17:00.

 

 

Vineri, 4 iunie

Concursul de Interpretare Instrumentală „Lira de Aur”

Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava va găzdui în perioada 4-6 iunie, a XXXI-a ediţie a Concursului de Interpretare Instrumentală „Lira de Aur”. Aceasta este a patra ediţie cu caracter internaţional, anterior manifestarea desfăşurându-se doar la nivel naţional. La manifestare s-au înscris 136 de participanţi dintre care 44 la pian, 42 la instrumente cu coarde şi 50 la instrumente de suflat. Festivitatea de deschidere a concursului va avea loc vineri, 4 iunie, urmând ca duminică, 6 iunie, să fie premiaţi câştigătorii.

Concursul este organizat de Asociaţia Culturală „Lira de Aur” Suceava, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, în parteneriat cu Primăria municipiului Suceava, Consiliul Judeţean Suceava, Prefectura Suceava, Complexul Muzeal Bucovina, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Suceava şi Ansamblul „Ciprian Porumbescu” Suceava.

Preşedintele juriului este prof. univ. dr. Viorel Munteanu – compozitor, muzicolog, rectorul Universităţii de Arte „George Enescu” Iaşi

 

Odyssey, la Bowling Club Strikers

Începând cu ora 21:00, Bowling Club Strikers Suceava te invită la un concert cu trupa Odyssey.

 

Concurs de Karting, pe pista de karting din parcarea Shopping City Suceava

Concursul judeţean de Karting, organizat de Palatul Copiilor Suceava şi Inspectoratul Şcolar, se va desfăşura pe 4 iunie pe pista de karting amenajată în parcarea Shopping City Suceava. La concurs participă echipaje ce îşi desfăşoară activitatea în cercurile de karting din Palatul Copiilor Suceava şi din Cluburile Copiilor din Fălticeni, Gura Humorului, C- lung Moldovenesc, Vatra Dornei şi Rădăuţi. Fiecare echipaj va fi format din şase concurenţi care vor participa pe categorii de vârstă câte doi de categorie după cum urmează: categoria 10 - 12 ani, 13 - 15 ani şi 16 - 18 ani. Clasamentul final se va realiza în funcţie de motorizarea folosită astfel: Motoare de 50 cmc, cu cutie de viteze manuală; Motoare de 50 cmc, centrifugale; Motoare de 60 cmc, centrifugale; Motoare de 80 cmc, centrifugale.

 

Spectacol canto, la Iulius Mall

Copilăria este celebrată pe 4 iunie şi de Şcoala de Artă “Ion Irimescu”. De la ora 15.30, un spectacol canto va fi susţinut pe scena din zona food court. Tot pe 4 iunie, însă în Strikers Club, copiii… mai mari, adică adolescenţii şi tinerii, pot urmări – de la ora 21:30 – concertul Odyssey. Deşi sunt specializaţi în folk-rock, “neoficial, cântăm muzică din suflet”, afirmă membrii trupei.

 

 

Sâmbătă, 5 iunie

Atelierul de Creaţie pentru Copii, la Iulius Mall

Atelierul de Creaţie pentru Copiiîşi dă întâlnire, ca în fiecare sâmbătă, de la ora 12:00, la KidsLand, cu prichindeii pasionaţi de idei, culori şi artă. În aceeaşi zi, însă de la ora 17:00, dacă “Pofteşti poveşti? Hai la Cărtureşti!”. Copiii cu harul povestirii îi invită pe adulţi pentru un meniu complet de copilărie savuroasă.

 

Târgul Colecţionarilor

Colecţionarii de obiecte atinse de patina timpului dau o nouă întâlnire bucovinenilor. Pe 5 şi 6 iunie, la parterul Iulius Mall, buchiniştii şi anticarii aduc în Iulius Mall la „Târgul Colecţionarilor”, într-un cadru modern, piese vechi de mobilier, artă, decoraţiuni, cărţi, manuscrise, epistole, ilustrate, monede, podoabe, dar şi fascinantele lor poveşti.

 

Poţi câştiga o vacanţă de 5 stele

Iulius Mall oferă cea mai bună vacanţă de la Adam şi Eva încoace! O vacanţă de 5 stele la unul din cele mai titrate hoteluri ale Turciei, Adam şi Eva, poate fi câştigată până pe 13 iunie 2010. Bucovinenii care fac shopping în Iulius Mall primesc garantat unul sau mai multe premii din cele peste 7.000 oferite instant. Primii 411 clienţi ai fiecărei zile au posibilitatea să aleagă, după cumpărături de minimum 70 lei din magazinele Iulius Mall, ulei bronzant pentru plajă Gerovital, îngheţată Betty Ice sau răcoritoare Nestea.

 

 

Duminică, 6 iunie

“Muzeul creat de copii pentru copii”

Şcoala cu clasele I-VIII Vatra Moldoviţei, Muzeul Şcolii Paltinu şi Primăria comunei Vatra Moldoviţei organizează duminică, la ora 12:00, sărbătorirea a 10 ani de la înfiinţarea „Muzeului creat de copii pentru copii”.

Muzeul, care pe parcursul timpului şi-a conturat tot mai bine structura şi şi-a îmbogăţit inventarul, dispune astăzi de o cameră huţulă tradiţională, o expoziţie permanentă de costume populare vechi, obiecte de uz gospodăresc, obiecte agricole, icoane şi documente, o stână reconstituită după modelul tradiţional, o expoziţie de ouă închistrite şi o expoziţie permanentă de fotografie veche.

Manifestarea de duminică antrenează un număr de 20 de cadre didactice şi 50 de elevi (din Paltinu şi Ciumârna, Vatra Dornei, Lieşti - Galaţi), parteneri, colaboratori, autorităţi locale, sponsori şi invitaţi.

 

Teatrul “Puppet”

De la ora 12:00, la Iulius Mall, marionetele Teatrului “Puppet” îi aşteaptă pe prichindei cu noile isprăvi ale eroilor din basme şi poveşti populare.

 

De 10 ani, un plus de siguranţă pentru tine!

De la ora 13:00, Serviciul de Intervenţie Rapidă Suceava va face un exerciţiu demonstrativ în faţa Iulius Mall. „De 10 ani, un plus de siguranţă pentru tine!” este genericul evenimentului aniversar, aşteptat mai cu seamă de cei mici.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 683 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Unde fugim de-acasă...5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei