Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 iun 2010 - Anul XV, nr. 128 (4419)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bani murdari

Prins în flagrant în timp ce încerca să dea şpagă pentru a scăpa de dosar penal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr din oraşul Vicovu de Sus a fost prins în flagrant de ofiţerii anticorupţie în timp ce încerca să dea şpagă pentru a scăpa de un dosar penal întocmit pe numele său.

Gheorghe Parasca, în vârstă de 25 de ani, a fost prins, ieri dimineaţă, chiar în timp ce le oferea unor agenţi din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina suma de aproximativ 1000 de lei, pentru a face uitat faptul că a fost prins la volanul unui autoturism, deşi avea permisul suspendat.

 

Şpagă „în rate”

În noaptea de marţi spre miercuri (1/2 iunie a.c.), un echipaj al poliţiei de frontieră a oprit pe raza comunei Straja un autoturism Lexus, înmatriculat în Anglia, la volanul căruia se afla Gheorghe Parasca.

În urma verificărilor, agenţii poliţiei de frontieră şi-au dat seama că respectivul tânăr are permisul de conducere suspendat, pentru o neacordare de prioritate, motiv pentru care i-au adus la cunoştinţă faptul că a comis o infracţiune şi i-au cerut să-i urmeze la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina, situat pe raza comunei Straja.

Pentru că tânărul a refuzat să meargă cu agenţii poliţiei de frontieră şi a încercat să rezolve problema la faţa locului, oferind şpagă, oamenii legii au solicitat încă un echipaj, situaţie în care Gheorghe Parasca a mers de bună-voie la sediul SPF Broşteni.

Aici, însă, după întocmirea procesului verbal de constatare, tânărul a pus, la plecare, pe biroul poliţistului de frontieră care se ocupa de cazul său trei bancnote, două de 20 de euro şi una de 10 euro, precizând că va reveni cu restul sumei de bani dimineaţă, în jurul orei 8:00.

Între timp, însă, poliţistul de frontieră şi-a anunţat şefii ierarhici despre tentativa de mituire, fiind sesizaţi şi ofiţerii anticorupţie, care, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, au organizat un flagrant.

 

A plusat cu încă 800 de lei 

Ieri dimineaţă, în jurul orei 8:00, Gheorghe Parasca a revenit la sediul SPF Broşteni şi a continuat să insiste ca poliţiştii să rupă documentele întocmite cu câteva ore înainte, oferindu-le în schimb, pe lângă cei 50 de euro, suma de 800 de lei.

Încercarea lui Parasca de a-i mitui pe agenţii poliţiei de frontieră a fost întreruptă de ofiţerii DGA şi procurorul de caz, care i-au spus că a fost  un flagrant, iar tânărul a recunoscut că vroia să dea şpagă pentru a scăpa de dosar penal.

“Procurorul a dispus cercetarea celui în cauză în stare de libertate pentru comiterea infracţiunii de dare de mită”, se arată într-un comunicat de presă remis, ieri după-amiază, de DGA Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prins în flagrant în timp ce încerca să dea şpagă pentru a scăpa de dosar penal.
 Vizualizări articol: 795 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Prins în flagrant în timp ce încerca să dea şpagă pentru a scăpa de dosar penal1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nota 4 dl rusu trimis de
( 3 iun 2010, 12:04:24
pai ori e SPF BRODINA ,ori SPF BROSTENI?laughing RU-SI-NI-CA GEOGRAFICAwinking
2.   Geografia trimis de
( 3 iun 2010, 21:54:02
ce-i si cu geografia asta... sau legisla�a...totusi, stiam ca Brosteniul e prin sudul judetului... sa schimbat legislatia sau a ajuns Vicovu in Ucraina....???????????

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei