Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 mai 2010 - Anul XV, nr. 123 (4414)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Incredibil!

Sucevean băgat în spital de un poliţist, după o bătaie în crâşmă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un agent de poliţie din Suceava a ajuns să se bată într-o crâşmă şi să bage în spital un om. Un comportament huliganic, care ar trebui sancţionat de conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, mai ales dacă luam în considerare că poliţistul a mai fost implicat într-un scandal de proporţii, pentru care însă a fost pedepsit cu blândeţe.  

 

Agentul Ovidiu Drăgoi, în vârstă de 34 de ani, lucrează la Biroul de Ordine Publică al Poliţiei municipiului Suceava, având aria de responsabilitate în zona centrală a Sucevei, inclusiv Piaţa Mare. Marţi seară era în timpul liber şi se afla la o crâşmă din interiorul pieţei (în zona din spate, unde se vând mici), unde foarte mulţi dintre clienţi îl cunosc foarte bine.

În jurul orei 19.00, s-a luat la bătaie cu un bărbat mai în vârstă cu 21 de ani decât el, Viorel Gordiciuc, în vârstă de 55 de ani, localnic din Suceava, care s-a prezentat ulterior la Spitalul Judeţean Suceava

 

Victima poliţistului, internată la ORL, cu leziuni serioase

Interesant este că, deşi bătaia dintre bărbatul de 55 de ani şi poliţistul Ovidiu Drăgoi s-a desfăşurat sub privirile a numeroşi martori, nimeni nu a anunţat atunci incidentul, abia miercuri după-amiază poliţia aflând despre bătaie. 

Într-un comunicat oficial al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava se precizează că altercaţia ar fi izbucnit pe fondul consumului de alcool, cei doi trecând de la un conflict spontan şi de la scandal la o încăierare în toată regula.

Victima a fost internată la secţia ORL a Spitalului Judeţean, unde a fost diagnosticată cu un traumatism cranian şi unul facial, având de asemenea plăgi şi excoriaţii în zona feţei.

Din câte se pare, cel puţin în primă fază, bărbatul de 55 de ani nu a vrut să-l reclame pe cel care l-a agresat.

 

În 2006, acelaşi agent a făcut un circ de proporţii în trafic

Puţini cititori îşi mai aduc aminte probabil de un alt incident deosebit de grav în care a fost implicat poliţistul, petrecut pe 15 martie 2006. Atunci, Ovidiu Drăgoi a făcut un adevărat circ în stradă, pe DN 2, în comuna Forăşti, după ce a reclamat că a fost tâlhărit de doi şoferi.

Colegii săi care au venit la faţa locului aveau să constate însă că lucrurile nu stăteau deloc aşa, iar agentul abia se mai ţinea picioare din cauza stării de ebrietate în care se afla. Drăgoi, aflat la volanul unei maşini, circulase cu luminile de avarie pornite şi în zig-zag, iar la un moment dat, un autocamion ce venea din spate a încercat să-l depăşească. Omul legii a început să facă manevre pentru a-l ţine în spate pe „tupeist”, totul continuând în jur de doi-trei kilometri, până când Drăgoi a scăpat volanul de sub control şi a ajuns de-a latul drumului.

Atunci, şoferul camionului din spate a oprit, şi, ajutat de alt conducător auto din trafic, i-a luat cheile din contact agentului, după care a sunat la 112, pentru a evita o tragedie în trafic.

Incidentul deosebit de grav, confirmat de ancheta ulterioară a Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, s-a soldat doar cu o banală amendă de 10 milioane de lei vechi pentru poliţist, pentru refuzarea de recoltare a probelor biologice.

 

Iertat de şefii săi atunci, din nou în anchetă internă acum

Din motive mai mult sau mai puţin de înţeles, agentul Drăgoi a rămas în structura Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava după acel incident. Acum, după altercaţia din această săptămână, el s-a ales cu dosar penal, urmând a răspunde în faţa legii pentru săvârşirea infracţiunii de loviri şi alte violenţe.

Inspectorul Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, a precizat ieri că a fost demarată deja o anchetă internă prealabilă privindu-l pe agentul de poliţie, oamenii legii de la Inspecţia Internă urmând a stabili în ce măsură a încălcat acesta normele deontologice ale meseriei pe care o practică.

În paralel, va fi efectuată cercetarea penală privind infracţiunea în sine, care este de competenţa Parchetului.

Rămâne de văzut ce măsuri vor fi luate de această dată împotriva poliţistului „recidivist”.

Agentul Ovidiu Drăgoi era văzut ca un angajat bun în cadrul Poliţiei municipiului Suceava, îndeplinindu-şi întotdeauna cu brio sarcinile pe care le avea, însă printre colegi este cunoscut faptul că devenea agresiv atunci când era în stare de ebrietate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevean băgat în spital de un poliţist, după o bătaie în crâşmă.
 Vizualizări articol: 4133 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.22/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.2 din 9 voturi
Sucevean băgat în spital de un poliţist, după o bătaie în crâşmă3.259

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nimeni nu e mai presus de lege trimis de
(28 mai 2010, 11:28:00
Doar politia de la noi din oras, din tara. Legile si chiar Constitutia sunt doar pentru cetatenii de rand, ce nu au functii, pile sau banii necesari pentru a-si permite sa fenteze "elegant" legea. Acesti discipoli, protectori ai ordinii si linistii publice, acesti reprezentanti ai legii, cei care vegheaza asupra sigurantei cetateanului, acesti deosebiti domni platiti din buzunarele noastre ar trebui pedepsiti aspru. Pacat ca nu se intampla asa ceva, iar pedepsele sunt mai mult de ochii lumii. Praf in ochi cum se spune... Eu daca gresesc in trafic, sau oriunde in alta parte, platesc. Dar domnii militieni?! Ei dupa ce legi se ghideaza?! Ei ce respecta?! Ahh... Da!... Ei sunt legea! Ei sunt mai presus de lege!
2.   Felicitari agentului! complimente! trimis de
(28 mai 2010, 12:39:31
Domnule agent Ovidiu Dragoi, esti un BOU! si, crede-ma pe cuvant, e un compliment!
3.   Sunt curios trimis de
(28 mai 2010, 13:42:01
Stimati cititori sunt curios , doar din simpla curiozitate as vrea sa stiu cum a ajuns acest individ "militian"....
3.1  RE: Sunt curios trimis de
(29 mai 2010, 08:36:15
Cu spaga clasica de la angajare, se stie.
4.   Oameni suntem trimis de
(28 mai 2010, 13:48:25
toti gresim in viata,mai mult sau mai putin.eu zic ca totusi a ramas in acest sistem pt ca isi facea treaba si nu zice nicaieri ca era beat si la serviciu.atata timp cat isi face treaba nu trebuie sanctionat disciplinar.in timpul liber facem ce vrem in limita bunului simt si a celor 7 ani de acasa.poate a fost provocat,de ce nu a vrut initial sa il acuze acel domn?sau a aflat ulterior ca e politist si a zis sa suga ceva bani???vedem ...
4.1  RE: Oameni suntem trimis de
(28 mai 2010, 14:36:21
Gresesti profund aici Carina. Politistii, jandarmii, militarii si toti cei implicati in institutiile astea care se ocupa cu mentinerea ordinii, a apararii nationale si asa mai departe, nu au "liber" cand sunt civili.
Iti dau un exemplu foarte banal: cand era odata armata obligatorie, deci cand functiona sistemul vechi, soldatul aflat in permisie nu avea voie sa fie implicat in nici un fel de agresiune, altfel dand socoteala pentru faptele comise in fata superiorilor din cadrul armatei. Asadar, pe langa faptul ca poate primea o amenda pentru tulburarea linistii de la politisti, soldatul in cauza era mult mai aspru sanctionat de catre superiorul sau direct, era sanctionat si militar. Iar sanctiunile militare sunt mult mai drastice decat cele civile, asta ca sa fie inteles.
La fel este si cu politistul: chiar daca si-a terminat programul, nu are voie sa se dea in stamba, cu atat mai mult cu cat incalca legea. Daca nu-i convine, e liber sa isi caute alt loc de munca.
4.2  RE: Oameni suntem trimis de
(28 mai 2010, 18:14:45
pt Brandiburu: gresesti profund colega...ai ramas cu mintea ancorata in comunism..probabil ca esti genul ala de nostalgic care inca isi mai pastreaza cu sfintenie carnetul de partid in buzunarul de la piept. din cate stiu eu, toti suntem oameni, cu aceleasi drepturi si aceleasi egalitati. Atata timp cat nu s-a prezentat baut la serviciu si nu a facut scandal imbracat in uniforma, nu vad care e problema. De ce ai avea doar tu dreptul sa bei cand esti in timpul liber?
4.3  RE: Oameni suntem trimis de
(28 mai 2010, 18:55:36
Legea nr. 218/2002 privind organizarea si functionarea Politiei Romane
ART. 42
(1) Politistul este obligat sa verifice permanent competenta actiunilor sale.
Nu o sa ofer alte articole din lege pentru ca asta este de ajuns.
Data viitoare cand mai deschizi gura, asigura-te ca vorbesti in cunostinta de cauza, nu doar sa impresionezi pe aici.
Politistul si judecatorul (ca sa dau doar 2 exemple foarte banale), teoretic, trebuie sa reprezinte un model social pentru toti membrii societatii din care fac parte. Chestia asta este comunicata, inca de la inceput, oricarui aspirant la aceste functii. Tocmai pentru ca au in mana o putere pe care ceilalti cetateni n-o au, tocmai pentru ca de ei depinde asigurarea ordinii si linistii publice, politistii nu au voie sa apara in ipostaze ... rusinoase sau, mai rau, sa fie implicati in tot felul de conflicte.

Dar e greu cu ganditul asta, nu-i asa?
4.4  RE: Oameni suntem trimis de
(28 mai 2010, 19:14:26
intrebari: Daca e politist 24 din 24 de ce nu e platit pe masura? De ce daca ia o masura in timpul liber este cercetat pentru abuz, etc? De ce un magistrat,politist sau militar daca greseste este pedepsit mai ceva decat un civil?Care e acea putere , ca pe zi ce trece cei enuntati de tine au tot mai putina putere datorita legislatiei proaste din aceasta tara? Daca tot gandesti atat de mult de ce nu te-ai facut politist sa ai atatea privatiuni ( sa nu poti avea alt job, sa nu stii cat tine timpul tau liber, sa fie prost platit insa sa nu ai voie sa protestezi sau sa-ti ceri drepturile,etc) si sa reprezinti un adevarat etalot pentru moralista societa romaneasca ,construita pe cele mai sanatoase principii? si ar mai fi multe insa nu vreau sa apar pe nimeni nici sa ma erijez in vre-un "luptator al dreptati"!
4.5  RE: Oameni suntem trimis de
(28 mai 2010, 19:40:00
frate, da ce invidiosi sunt unii...pun pariu ca atunci cad erau mici se visau si ei combinand gagici imbracati in uniforma..deh, asa-i romanu', sa moara capra vecinului k are succesurilaughing))0
4.6  RE: Oameni suntem trimis de
(28 mai 2010, 19:56:57
@Opiniasv: nu mi-am dorit o astfel de functie pentru ca am crescut intr-o familie in care tatal era ofiter superior si, cu toate avantajele functiei, mi-a ajuns numai cate am vazut. In plus mi-as fi dorit ca tata sa fi putut sa fie, in primul rand, tata, sa fie acasa, sa aiba timp sa se joace cu mine, sa nu fie atata stres pe capul lui, etc.
Ii las pe altii , pentru ca doritori sunt destui, sa viseze la uniforme si trese cat mai incarcate, au timp sa se lamureasca de ceea ce implica, cu adevarat, o astfel de functie. Nu fiecare zi este ziua de salariu, mai trebuie sa se si munceasca iar munca, de multe ori in aceste domenii, poate face diferenta intre viata si moarte. Eu ma refer la cei care chiar se mai tin de treaba, nu la toti mamelucii care viseaza cai verzi pe pereti.
Pana la urma fiecare crede ce vrea, eu spun ce stiu ca este si culmea, chiar este asa.
5.   M trimis de
(28 mai 2010, 15:52:46
Politistii sunt oameni ca toti ceilalti . Fiecare dintre noi are unele privilegii ce rezulta din functia pe care o ocupa la locul de munca . Daca unii au invatat mai putin sau nu au avut norocul de a fi cineva in viata asta nu inseamna ca mereu trebuie sa-i criticam pe ceilalti . Cati polististi platiti din buzunarul vostru ? Ca orice bugetar , politistul este platit din banii statului , la care toata lumea contribuie , chiar si el . Exceptie fac leprele care sunt intretinuti de catre stat , fara a produce nimic . In loc sa criticati pe altii mai bine va analizati pe voi ... De asta nu merge nimic in Romania ; ne-am obisnuit sa barfim si sa ne uitam chioras in loc sa ne ambitionam sa "construim" ceva in viata ...
6.   POLITIA trimis de
(28 mai 2010, 16:18:05
Este foarte adevarat ca ovi ca si agent de politie era foarte bun in ceea ce face si ce face, pt ca multi hoti si talhari sunt in puscarie datorita lui, pt ca si-a facut datoria; dar asta nu il scuza sa devina un huligan si un derbedeu de rand. Oriunde sunt oameni care au probleme cu alcoolul, dar treaba asta trebuia aspru pedepsita de prima data ca sa nu se creeze precedent, dar nu va faceti griji ca si HUTANU RADU dormea beat pe masina de radat tot prin 2006-2007 si nu a patit nimic tot cu asta se ocupa si acum.
7.   Articol de doi lei trimis de
(28 mai 2010, 18:28:52
Marii jurnalistii de la "monitoru" au doua mari "calitati":
1. sa linga in fundulet partidul preaiubit si ai sai reprezentanti (PDL)
2. sa puna eticheta de "vinovat" pe fruntea oricui cred ei ca trebuie. parca ziaristii trebuia sa fie impartiali in relatarea faptelor, nu sa spuna repede ca ala e vinovat si sa ii plimbe numele in noroi, nestiind de fapt nimic despre conditiile in care s-a produs incidentul.

si inca ceva: in multe articole despre talhari, hoti etc, le dati doar initialele, dar cand e vorba de un politist, repede ii pictati intreg numele.

si nu in ultimul rand, daca vin maine si spun ca Florin Paiu m-a batut de m-a bagat in spital, asta inseamna ca e si adevarat? Paiule, articolele tale sunt calomnioase, incorecte si intocmite din franturi auzite in stanga si in dreapta..iti faci meseria la fel cum si-o fac foarte multi in tara asta: superficial, neprofesionist si cu gandul ca esti cu o treapta mai sus decat ceilalti..
8.   Pariu ca se scoate?! trimis de
(28 mai 2010, 19:19:01
Vecinu` se pare ca a comis-o din nou insa nu cred ca va pati iar nimic pentru ca va mai da pe "tapet" cativa colegi cum a facut-o si pina acum unde "linge" el in ureche zilnic si se va scapa si de data aceasta. De scandalurile pe care le face cu nevasta-sa pe casa scari si cu vecini nu a mai scris nimeni nimic ca i se facuse la lume mila de el cate datorii si necazuri are! Bautura bat`o vina!
9.   Ciprian spune trimis de
(28 mai 2010, 20:50:54
dar daca era invers? imediat il baga pe bietul om la ultraj ca asas militieni astia ca pizd.............le
10.   Ciprian spune trimis de
(28 mai 2010, 20:55:00
la militianu asta ovidiu dragoi cred ca iar sta mult mai bine cu un bat in mana sa dea niste oi in strunga la stana......................... in politie
11.   Ciprian spune trimis de
(28 mai 2010, 21:02:11
a batut si el un om in varsta .............cred ca nu poate bate pe altcineva si se ia de mosnegi prin baruri. pacat ca nu eram prin zona cai dadeam eu lui de nu putea duce . cred ca nu mai batea oameni nevinovati cat traia el .
12.   POLITIA trimis de
(29 mai 2010, 11:05:22
POLITIA ieste o institutie care trebuie sa se RESPECTE in primul rind si sa fie respectata si de ceilalti; sa luam exemplu din strainatate unde politia isi face ordine in "curte" si ii pedepseste drastic pe cei vinovati in asa fel incit sa-si dea seama unde lucreaza si presa are limitele ei si nu scrie orice despre institutii ca politia, armata ....
In ROMINIA se angajeaza " care da mai mult" se acopera unul pe altul pentru ca sint colegi si vine un jurnalist si "face legea"
Toate greselile trebuie sanctionate in functie de gravitatea lor; acest domn nu cred ca-si mai are locul in politie.
13.   Bautura bat-o vina trimis de
(29 mai 2010, 12:18:47
daca e bun profesional va fi mentinut in sistem.va fi sanctionat asa cum merita.astia noi cu spaga habar nu au cum ii cheama.la ce salarii au,la ce timp liber mai prind nici nu merita sa fie dat afara.cei de jos duc in spate greul nu cei din birouri.numai unii stiu cum e sa mucesti fara sarbatori,fara concedii ,fara "dreptul" de a cere ce meriti sau ceea ce ai semnat in contractul de munca...etc....toi vorbiti in afara problemei de politisti corupti,avuti,superficiali,nep cand va sanctioneaza cu ceva sunteti in stare sa le lingeti pantofii numai sa nu va amendeze....etc....nimic nu mai e ca a fost....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei