Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 mai 2010 - Anul XV, nr. 123 (4414)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Nu vorbi de brichetă în casa piromanului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu meciul legendelor cu suporterii s-a jucat în deschiderea finalei Cupei României, ci finala s-a jucat în închiderea meciului respectiv. Nu că ar fi fost din cale-afar’ de slab jocul din cupă, doar previzibil rezultatul. Şi ca finalitate, şi ca scor. Asta din păcate pentru vasluieni, al căror suporter am fost. Ştiţi cum se vorbeşte în cercuri elevate, au fost proactivi. Ar fi meritat, dar... Tot dezamăgit am fost şi de suporterii selecţionaţi de subtilul Riciu, cel care „identificase” soluţii cu care Barcelona ar fi putut elimina pe Inter. Bineînţeles, le identificase după meci. Ei bine, respectivii suporteri au fost neaşteptat de împiedicaţi, deşi unii dintre ei, nu tocmai cuşer faptul, chiar cu fotbalul se îndeletniceau. Păi aşa şi Mutu a fost suporterul naţionalei, mai ales în ultimul timp! Sau nu?! Oricum ar fi fost, echipa păstorită de Riciu a reuşit să piardă în faţa legendelor, deşi unele dintre acestea părea venite direct de la muzeu. Nu sunt răutăcios, este doar o constatare. În mod normal, mult mai tinerii lor adversari ar fi trebuit să zburde. Dacă îmi spune cineva că a fost blat, atunci înseamnă că s-a organizat o şuşă, iar organizatorii ar face bine să treacă de la „fotbaladevărat” la wrestling.

Revenind la cupă, dacă a început cu imnul, n-avea cum să se termine altfel decât cu cântec. E în legea firii noastre. Nu este vorba aici de aceea fază suspectă de penalty din careul clujenilor. Şi în finala Ligii Campionilor am văzut un henţ al lui Maicon în careu şi nu s-a dat nimic. În asemenea cazuri, arbitrii nu fac decât să respecte normele UEFA, ce nu e clar, nu se fluieră. Acum, mai există şi latura cealaltă, mai obscură, poate fi clar pentru toată lumea, mai puţin pentru arbitru. Însă, la faza respectivă, n-a fost ceva atât de evident încât să justifice o lovitură de la 11 metri. Decizia care a inflamat finalul de meci este alegerea porţii pentru transformarea loviturilor de departajare. Se poate spune că, fiind o decizie a arbitrului, a fost un arbitrară? Cineva a sugerat că, de fapt,  decizia respectivă ar fi fost luată de televiziunea care a transmis partida. Dar, informaţia venind pe filiera unui trust concurent, trebuie tratată cu circumspecţie. Cert este că Deaconu şi-a aprins paie în cap (cu bricheta, desigur!) când a indicat poarta dinspre peluza cu suporterii clujeni. De ce a procedat aşa? Pentru că regulamentul nu pomeneşte nimic de tragere la sorţi, lăsând alegerea pe seama arbitrului. Deci, deşi scriptic nu i se poate imputa nimic, nu putem să nu observăm că a optat pentru varianta care 100% încingea spiritele. Dacă ar fi procedat invers, nu cred că şi-l imagina cineva pe Mandorlini făcându-i presing pe tot terenul. Şi atunci, de ce a ales totuşi varianta hard? Pentru că adoră să fie bruscat şi înjurat. Că doar n-o să-l bănuim de alte alea!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nu vorbi de brichetă în casa piromanului.
 Vizualizări articol: 539 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Nu vorbi de brichetă în casa piromanului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei