Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 mai 2010 - Anul XV, nr. 123 (4414)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Salvată de prunci

O escroacă a scăpat de puşcărie ani în şir devenind „fabrică” de făcut copii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O femeie în vârstă de 37 de ani, probată şi condamnată pentru numeroase fapte de înşelăciune, a fost săltată acum două zile de poliţişti şi băgată în arest, după ce, timp de opt luni, s-a sustras de la pedeapsa cu închisoarea. Povestea ei este una ieşită din comun, de-a lungul anilor, în mai multe rânduri, ea reuşind să scape de celula din închisoare pentru că era însărcinată ori avea copii mici în îngrijire.

 

Activitatea infracţională a Mihaelei Stoica, cu domiciliul în comuna Frătăuţii Vechi, începe din anul 2003. Inventivă şi profitând de naivitatea şi de disperarea unor oameni, i-a uşurat de sume mari de bani prin înşelătorii grosolane.

Poliţiştii o caracterizează ca o individă care a speculat întotdeauna nevoile disperate ale unor persoane. Într-o perioadă a luat bani de la oameni care aveau nevoie de paşapoarte turistice în timp foarte scurt, apoi, în 2003-2004, s-a reprofilat pe refugiaţii din fosta URSS, care îşi puteau solicita, prin lege, răscumpărarea averilor. Dându-se angajată la „Paşapoarte” ori persoană influentă la „Finanţe” ori „Prefectură” şi asigurându-i că le va rezolva problemele, le-a luat credulilor sume mari, prejudiciile ajungând în câteva cazuri la mii de euro.  

De asemenea, pe numele său au mai fost plângeri de la două persoane care aveau dosare pe rolul instanţelor sucevene şi care s-au lăsat convinse că femeia are relaţii sus-puse în justiţie şi va interveni în procesele lor.

 

Condamnată în 2005, „graţiată” până în 2009, de negăsit în următoarele opt luni    

Aşadar, ţepe grosolane, pentru care femeia a suferit mai multe condamnări, una de un an de închisoare şi alte două de câte trei ani. De fiecare dată însă a scăpat de închisoare, formulând cereri pentru cercetarea în stare de libertate ori de întrerupere a pedepsei, fie pentru că era însărcinată, fie deoarece avea copii mai mici de un an în îngrijire. Mai mult, pentru prima condamnare, de un an, a fost chiar graţiată, înainte de a ajunge după gratii. 

Într-un alt dosar însă, pe 22 noiembrie 2005, Mihaela Stoica a fost condamnată definitiv şi irevocabil la trei ani de închisoare, pentru mai multe înşelăciuni. Nu a stat însă decât foarte puţin timp în închisoare, pedeapsa fiindu-i întreruptă până pe 3 septembrie 2009, pentru că avea copii mici în îngrijire şi era singurul susţinător al acestora.

În septembrie anul trecut însă, femeia nu s-a prezentat la Penitenciarul Botoşani, deşi mai avea de executat un rest de pedeapsă de 1.037 de zile, astfel că a fost dată în urmărire generală.   

S-a sustras urmăririi până la mijlocul acestei săptămâni, când, exploatând o serie de informaţii, poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale, Compartimentul Urmării, au prins-o pe raza oraşului Gura Humorului.

Ea a fost introdusă în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, urmând a fi transferată la Botoşani, pentru a-şi ispăşi pedeapsa restantă.

La un moment dat, acum trei ani şi jumătate, femeia avea cinci copii minori în îngrijire.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O escroacă a scăpat de puşcărie ani în şir devenind „fabrică” de făcut copii.
 Vizualizări articol: 4696 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
O escroacă a scăpat de puşcărie ani în şir devenind „fabrică” de făcut copii4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Legi de cacao! trimis de
(28 mai 2010, 17:22:31
Si la una ca asta ii mai si platim tot felul de ajutoare sociale! Trebuia decazuta din drepturile parintesti, luati copii (ca si asa nu au ce invata de la ea) si bagata la puscarie!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei