Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 mai 2010 - Anul XV, nr. 123 (4414)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Focul la alţii

Greva generală în Suceava, un fâs de zile mari

Greva generală anunţată pentru ziua de luni, 31 mai, este pe cale să se transforme într-o mare cacealma. Sindicaliştii din mai multe instituţii aşteaptă ca problemele să le fie rezolvate de alţi „fraieri”, iar ei să rămână cu o imagine imaculată în ochii şefilor, şi, dacă s-ar putea, şi cu ceva drepturi în plus.

Dacă o parte dintre liderii de sindicat anunţă că încă se mai gândesc ce vor face, ceea ce în 90% din cazuri e similar cu continuarea normală a activităţii, în alte instituţii se ştie deja că nu va fi nici o acţiune de protest. În alte cazuri, oamenii ar vrea să facă grevă, dar se tem că şefii le vor purta ranchiună şi îi vor concedia cu prima ocazie. Alte instituţii importante din judeţ nu au nici măcar organizaţii sindicale, iar în aceste condiţii greva reprezintă o utopie.

Cert este că o bună parte dintre sindicalişti, în special lideri ai acestora, sunt doar o masă de manevră în mâna şefilor pe care nu doresc să-i supere cu nici un chip. Aşadar, şansele să asistăm la o grevă generală la nivelul bugetarilor din judeţul Suceava, acolo unde legea le permite acest lucru, sunt nule.

 

La DSV oamenii se tem să nu fie „luaţi la ochi”

La instituţiile vizate de anunţate disponibilizări, cum este cazul Direcţiei Sanitar Veterinare ori a Direcţiei Agricole, angajaţii evită să accepte greva, de teamă să nu fie luaţi la „ochi” de cei care vor face listele cu personalul la care se va renunţa.

„Strângem semnături pentru grevă şi în funcţie de numărul de membri care vor fi de acord vom lua o hotărâre. Mâine (n.r. astăzi) ne vom reuni în cadrul Federaţiei Sindicale a Veterinarilor din România şi vom stabili cert ce vom face. Tendinţa oamenilor este însă de a ezita, deoarece sunt speriaţi de disponibilizările anunţate”, a precizat doctorul Marian Erdei, şeful Sindicatului Camera Veterinarilor Suceava. El ne-a declarat că până ieri la prânz, la nivel de judeţ, din 126 de membri de sindicat, 47 au semnat pentru grevă.

 

În Palatul Administrativ Suceava nimeni nu face grevă

Funcţionarii publici şi contractuali din Consiliul Judeţean şi Prefectura Suceava nu aderă la greva generală de luni, 31 mai a.c. Singurul sindicat care există în incinta Palatului Administrativ este cel al Direcţiei Judeţene de Drumuri, dar şi sindicaliştii de la Drumuri se vor prezenta, luni, normal la muncă. Liderul de sindicat Florin Cuzenco ne-a declarat că a discutat cu colegii săi şi toţi au ajuns la concluzia că greva nu este oportună.

„Noi suntem un sindicat mic, avem doar 54 de membri şi nu ne permitem să acoperim salariile pentru zilele neplătite, de grevă. Salariile şi aşa sunt mici, mai scad şi cu 25 la sută, oamenii nu vor să rămână fără bani din cauza grevei”, ne-a spus Florin Cuzenco. Salariul mediu la Direcţia de Drumuri este de 1.000-1.100 lei.

Ceilalţi funcţionari din Prefectură şi Consiliul Judeţean Suceava nici măcar nu sunt constituiţi în sindicate şi nici nu sunt afiliaţi la vreo confederaţie. Situaţia nu este nouă, în aceste două instituţii nici în celelalte legislaturi funcţionarii fie nu au considerat mişcarea sindicală o oportunitate de a-şi apăra drepturile şi de a se pune la adăpost în faţa eventualelor abuzuri din partea şefilor, fie le-a fost prea teamă de Gavril Mîrza, pe vremuri, şi de Gheorghe Flutur, acum, pentru a îndrăzni măcar să viseze la un carnet de sindicalist.

 

Sindicaliştii din Primăria Suceava habar nu au dacă fac grevă

În ciuda faptului că mii de oameni calcă zilnic treptele Primăriei Suceava şi ar trebui să fie anunţaţi din timp dacă luni vor bate drum degeaba până acolo, sindicaliştii din această instituţie habar nu au dacă vor protesta în vreun fel pentru că li se vor diminua salariile, iar mulţi din ei vor fi disponibilizaţi.

De altfel, de foarte mulţi ani, sindicatul din primărie există doar cu numele, pentru că nici o acţiune sindicală nu a fost întreprinsă de foarte multă vreme, iar singurele proteste, doar la nivel declarativ, se fac doar la colţuri, angajaţi care iau acum salarii de 500 – 800 de lei fiind nemulţumiţi că vor munci pe mai nimic.

Absenţa oricărei atitudini care să protejeze drepturile angajaţilor explică de altfel şi comportamentul liderului sindical, Dorina Badea, care, pentru a se sustrage de la responsabilităţile pe care şi le-a asumat odată cu ocuparea acestei funcţii, nu răspunde la telefoane. Acest lucru nu s-a întâmplat doar ieri, când a fost sunată de cel puţin patru ori, la ore diferite, ci şi în alte ocazii, când în administraţie se anunţau mişcări de protest.

 

Angajaţii ITM nu lucrează luni cu publicul

La Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava luni nu se va lucra cu publicul. Deşi angajaţii vor veni la serviciu, aceştia se vor solidariza cu bugetarii din întreaga ţară şi, în semn de protest, au decis să nu lucreze.

„Grupa sindicală a funcţionarilor din inspecţia muncii a decis să intre luni în grevă de solidaritate. Am anunţat şi conducerea instituţiei despre această decizie şi astfel, deşi vom veni la serviciu, nu vom lucra cu publicul”, a declarat Radu Anchidin, liderul de sindicat al angajaţilor ITM Suceava. Acesta a mai precizat că „80% dintre angajaţii ITM fac parte din sindicat şi toţi au fost de acord cu declanşarea grevei de solidaritate”.

 

Grevă generală la Protecţia Copilului Suceava

Preşedintele Sindicatului PRO AS, de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Bogdan Hariton, ne-a declarat că sindicaliştii din asistenţă socială vor declanşa luni, pe 31 mai, grevă generală. Ei vor veni la serviciu, dar nu vor semna nici un act.

„Greva generală înseamnă încetarea colectivă şi voluntară a activităţii. O treime din sindicalişti vor asigura urgenţele, în rest nimeni nu va munci”, a completat liderul de sindicat.

Sindicatul PRO AS are 597 de membri, dar în Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, unde sunt peste 2.000 de angajaţi, sunt opt sindicate.

Decizia declanşării grevei generale în asistenţă socială a fost luată după mai multe consultări între liderii de sindicat din Direcţie, după cum a declarat Hariton. El a mai spus că pe data de 4 iunie, sindicaliştii din asistenţă socială sunt hotărâţi să iasă în stradă, să organizeze un miting în faţa Consiliului Judeţean Suceava, unde să-şi exprime nemulţumirile.

Pe de altă parte, directorul adjunct al Protecţiei Copilului Suceava Mona Săndulescu, ne-a spus ieri că nu a fost informată de nici un lider de sindicat şi de nici un şef de serviciu (nu a primit nici o înştiinţare scrisă) că luni va fi grevă generală. „Doar un singur lider de sindicat m-a sunat şi mi-a spus că vor protesta pe 4 iunie, în faţa Consiliului Judeţean”, a mai spus Mona Săndulescu.

 

APIA se închide luni

Liderul Sindicatului Funcţionarilor Publici din cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Suceava, afiliat la Cartel Alfa, a anunţat că luni instituţia se închide.

„Decizia a fost luată, luni nu se va lucra nici la agenţia centrală şi nici la centrele din judeţ”, a anunţat liderul sindicatului, Gheorghe Mihăilescu.

APIA Suceava este o instituţie care lucrează zilnic cu sute de oameni, care vin să depună cereri pentru diferite tipuri de subvenţii.

De altfel, luni era ultima zi în care crescătorii de ovine şi caprine mai puteau depune cereri pentru subvenţii, astfel că beneficiarii trebuie să ajungă astăzi la APIA dacă vor să mai solicite acest ajutor financiar.

 

Vameşii înclină spre grevă

Vameşii spun că se pregătesc şi ei de grevă, cu respectarea unei treimi din activitate. Asta înseamnă că activitatea din Punctul de Trecere a Frontierei Siret, dar şi în vămile de interior va fi afectată în ziua de luni.

„Vom face grevă de solidaritate luni. Dar asta numai dacă sindicatul mamă va demonstra că s-au îndeplinit condiţiile legale pentru a declanşa conflictul”, a precizat Doru Tudor, liderul sindicatului Pro Lex Siret.

 

Activitate oprită la AJOFM şi AJPS

Şi la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) şi Agenţia pentru Prestaţii Sociale (AJPS), instituţii care îşi au sediul în aceeaşi clădire, greva generală este o certitudine.

„Suntem membri ai sindicatului Sed Lex şi suntem solidari cu toţi colegii din ţară. Am stabilit ca luni să nu venim la serviciu, la noi legea nu ne impune asigurarea unei părţi din activitate, astfel că instituţia se va închide”, a precizat Ovidiu Onuţu, liderul de sindicat de la AJOFM, anunţând că aceeaşi decizie a fost luată şi de colegii de la Agenţia de Prestaţii Sociale.

 

Sindicatele din instanţe, inexistente

Nici în instanţele din Suceava nu va se ajunge la încetarea activităţii. Funcţionarii publici nu şi-au constituit un sindicat, în timp ce grefierii şi personalul auxiliar sunt membri răzleţi la alte structuri sindicale constituite prin ţară. De cealaltă parte, magistraţii nu pot intra în grevă, deoarece legea nu le permite acest lucru.

 

La Complexul Muzeal Bucovina n-au ajuns ştirile despre tăierea salariilor

Florin Hău, liderul organizaţiei de sindicat din cadrul Complexului Muzeal Bucovina, organizaţie din care fac parte aproximativ 80% din totalul salariaţilor instituţiei, a declarat că, deşi angajaţii CMB Suceava, ca bugetari, vor fi afectaţi de decizia Guvernului de reducere a salariilor cu 25%, activitatea se va desfăşura, pe data de 31 mai a.c., potrivit programului de lucru.

„Nu am văzut încă nici o ordonanţă a guvernului prin care s-a decis reducerea salariilor bugetarilor. Am auzit şi noi, dar aşteptăm să apară această ordonanţă, să vedem despre ce este vorba, şi pe urmă putem să ne pronunţăm. Dar ce putem face noi? Cine ne ia pe noi în seamă?”, s-a întrebat Florin Hău.

 

Sindicatele din Poliţie şi Poliţia de Frontieră, banderole albe de solidaritate

În privinţa poliţiştilor şi a poliţiştilor de frontieră, aceştia vor fi doar solidari cu greviştii.

„Legea ne interzice să facem grevă şi nu putem forţa nota, astfel că cel mai probabil, luni, vom lucra în regim normal cu câte o banderolă albă pe braţ”, ne-a declarat Vasile Anton, şeful Biroului Teritorial Suceava al Sindicatului Poliţiştilor, care se afla ieri la Braşov, la o conferinţă naţională a sindicatelor organizată pe această temă.

Pentru acelaşi mod de protest au optat şi poliţiştii de frontieră. Florin Rădăcină, liderul sindicaliştilor de la Frontieră, a precizat că oamenii pe care-i reprezintă vor purta banderole albe în semn de solidaritate cu ceilalţi bugetari.

În privinţa celorlalte structuri importante ale Ministerului Apărării Naţionale, Pompierii şi Jandarmii, prin statutul lor de cadre militare, oamenii legii de aici nu au dreptul de a protesta.

 

Sindicaliştii din Sănătate, nehotărâţi

Cadrele medii afiliate Uniunii Judeţene Sindicale Sanitas Suceava vor participa la greva din 31 mai, a informat ieri liderul acestei structuri, Ana Ionescu, care a arătat că protestul salariaţilor din Sănătate este făcut în semn de solidaritate cu cel al profesorilor. La acţiunea revendicativă de luni se vor alătura şi doctorii, au anunţat ieri reprezentanţii Camerei Federative a Medicilor Suceava, care au declarat că vor decide astăzi forma pe care o va îmbrăca protestul lor.

„Protestul nostru va respecta legislaţia în vigoare, ceea ce înseamnă că se va asigura 30% din activitate. Deocamdată nu am centralizat lista cu semnături şi ca atare nu pot spune cu precizie cum anume ne vom organiza. Mâine (n.r. astăzi) voi şti exact pe câţi oameni ne bazăm şi ce avem de făcut”, a spus liderul Uniunii Judeţene Sindicale Sanitas Suceava, sindicat care numără 2.500 de membri.

„În cursul dimineţii am primit o notificare din partea forului central în care se preciza că susţinem greva, dar fiecare filială trebuie să decidă atitudinea pe care o adoptă. Urmează să ne consultăm cu membrii de sindicat, însă, în principiu, activitatea noastră nu va fi întreruptă. Cel mai probabil va fi un fel de grevă japoneză, care să nu perturbe actul medical”, au arătat ieri reprezentanţii Camerei Federative a Medicilor Suceava, sindicat care numără circa 100 de membri.

Potrivit normelor în vigoare, „solidarii” nu au voie să facă grevă decât o zi şi doar cu acordul a cel puţin jumătate din numărul membrilor de sindicat. Sindicaliştii din Sănătate sunt nemulţumiţi de măsurile luate de Executiv cu privire la reducerea salariilor personalului bugetar, dar şi de faptul că din luna iulie se va termina bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

 

La Casa de Pensii se protestează cu afişe lipite la intrarea în instituţie

La Casa Judeţeană de Pensii Suceava, cei aproape 90 de sindicalişti, reuniţi în două sindicate, se vor prezenta pe data de 31 mai a.c. la serviciu, protestul acestora însemnând doar lipirea unor afişe de solidaritate cu ceilalţi funcţionari publici la intrarea în această instituţie.

Preşedintele Sindicatului Salariaţilor din Casa Judeţeană de Pensii Suceava, Costică Ştefănescu, a precizat că membrii de sindicat vor veni la serviciu, activitatea urmând să se desfăşoare normal.

„Sindicaliştii din instituţia noastră se solidarizează cu mişcările de protest ale tuturor funcţionarilor publici printr-un mesaj afişat la intrarea în Casa Judeţeană de Pensii Suceava. În ceea ce-i priveşte pe angajaţii care sunt înscrişi în sindicatul nostru, ei vor lucra normal”, a spus Ştefănescu.

El a arătat că dacă pe 31 mai a.c. nu vor intra în grevă, angajaţii Casei de Pensii vor participa în data de 4 iunie 2010 la mitingul de protest pe care sindicatele îl vor organiza în faţa Prefecturii Suceava.

„Acum am hotărât să venim la serviciu în mod normal din respect pentru persoanele în vârstă. Pe cei care vor veni pe 31 mai la Casa de Pensii îi vom servi fără nici o problemă”, a mai spus Costică Ştefănescu. O decizie asemănătoare au luat-o şi membrii Sindicatului Liber al Salariaţilor din CJP Suceava, care la rândul lor vor fi prezenţi la serviciu pe data de 31 mai 2010.

 

La Finanţe încă se strâng semnături pentru grevă

La Direcţia Generală a Finanţelor Publice Suceava, unul dintre cele două sindicate existente a decis deja că nu va intra în grevă generală începând cu data de 31 mai 2010. Este vorba despre sindicatul Fed Lex, cei 300 de membri ai acestuia urmând să se prezinte luni la serviciu.

Liderul acestui sindicat, Gheorghe Tudoscă, a precizat că dintre cei 300 de membri ai Fed Lex din DGFP Suceava, doar şase au semnat pentru intrarea în grevă.

În ceea ce-i priveşte pe cei 200 de angajaţi ai Finanţelor sucevene afiliaţi la Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP), aceştia nu au decis încă dacă vor intra de luni în grevă generală. Liderul celor 200 de sindicalişti, Silviu Onuţu, a precizat că la nivel naţional are semnăturile necesare pentru declanşarea grevei generale, însă la nivelul DGFP Suceava nu s-a luat o decizie în acest sens. „Majoritatea oamenilor sunt nemulţumiţi de reducerea salariilor. O decizie cu privire la declanşarea grevei o vom lua în cursul zilei de vineri”, a spus Onuţu.

Material realizat de colectivul ziarului Monitorul de Suceava

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Greva generală în Suceava, un fâs de zile mari.
 Vizualizări articol: 5004 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 12 voturi
Greva generală în Suceava, un fâs de zile mari4.8512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Moldova trimis de
(28 mai 2010, 11:25:46
Moldovenii, votantii cel mai usor de prostitde PDL-isti, vor fi de rasul intregii tari. Isi merita soarta! Propun -50% tuturor pupincuristilor si la ceilalti sa nu li ce ia nimic din salariu.
2.   Pt. FRITZ trimis de
(28 mai 2010, 11:46:25
Din pacate pe langa PD-L isti sufera si ceilalti. Cat despre faptul ca renunta la greva sunt convins ca la majoritatea le-a fost pus pumnul in gura si au fost amenintati cu concedierea daca participa la greva. Subscriu la propunerea ta ca celor spalati pe creier(din care foarte multi inca sustin PD-L) sa le scada slariul cu 70% .
3.   Haios trimis de
(28 mai 2010, 11:57:41
Ar fi fost de rasul curcilor sa faca greva cei de la prefectura.Ii zbura Flutur in 2 secunde.Manipulare totala, iar cei care cauta scuze ca nu sunt in sindicat sau ca nu au program cu publicu...vraja marii.Mai bine spuneti, ca veti incepe cu spaga mare si veti acoperi cei -25% din salariu
4.   Puteam sa jur ca asa va fi trimis de
(28 mai 2010, 14:40:56
Greva asta generala s-ar putea sa fie un mare fas la nivel national, nu doar la nivelul jud. Suceava. Se vede clar ca astazi unii lideri sindicali spun una, maine spun cu totul altceva.
Cat despre cei din Suceava, sa nu fim rau-voitori nici noi acum: oamenii sunt constienti ca , daca ar fi dati afara, cu greu si-ar gasi altundeva de munca si cine stie in ce conditii si e normal sa fie mai mult decat speriati la cea mai usoara umbra de amenintare venita din partea sefilor.
Pe de alta parte, sistemul asta se pare ca functioneaza, cu succes, si-n alte judete.
Avem tara pe care unii considera ca o meritam, tara in care frica este singurul lucru cu care se face treaba. Ce credeati, ca o sa scapam de metehnele comuniste dupa doar 21 de ani?happy
5.   Dupa plata si rasplata! Va meritati soarta! trimis de
(28 mai 2010, 14:41:31
Uite asa au reusit sa ne dezbine pe toti!
In ceea ce priveste pe cei din invatamint totdeauna au fost si sunt curve... de ce altii sunt uniti!?
6.   Asta-i marea forta! trimis de
(28 mai 2010, 15:33:46
Asta-i marea forta a miscarii sindicale! Nu discut acum despre oportunitatea sau inoportunitatea grevei - ca parere personala, inainte de-a-si umfla muschii, era bine ca liderii sindicali sa faca toate eforturile pentru un dialog autentic, plin de continut - dar atat timp cat s-a luat o hotarare la nivel national, este inacceptabil din toate punctele de vedere sa o dai cotita cu fel de fel de smecherisme. Cea mai morala atitudine ar fi fost din partea liderilor locali, sa ia pozitie in momentul luarii hotararii, nu sa se faca acum de ras. Personal nu inteleg de ce ar trebui sa mai cotizeze oamenii la un sindicat cu lideri amorfi, numai ca sa dea niste bani in plus pentru confortul unor insi? Aud ca la nu stiu ce sindicat din invatamant, un vicelider judetean si-a angajat si feciorul si fiica in diferite functii, pai omul ala mai poate reprezenta interesele membrilor sai? Si-atunci de ce sa-i mai platiti, ca sa aiba si tot felul de alte facilitati, iar in rest nimic?
7.   Inregiunea autonoma Suceava trimis de
(28 mai 2010, 16:02:43
nu se face greva ca de'! e la flutur acasa si cine sa faca greva daca de la capii politiei pana la cei care matura strada, sefi, au fost pusi doar hotii portocalii.
- de exemplu: la politia comunitara liderii de sindicat au facut sacandal la inceput dar dupa ce li s-a dat functii de conducere si trepte de salarizare, au mutit ca prin minune de parca li s-a taiat limba. aici la noi sunt numai lingai care aspira doar pt functii si interes personal, nu conteaza partidul care vine, au limba potrivita pt curu' fiecaruia; asa ca fratilor noi care dorim sa nu ni se taie 25% din banuti nu avem decat sa ne rugam la Dumnezeu pt cei din Bucuresti si alte localitati care au sange in vene si constiinta nationala.
DACA NE-AR VEDEA STEFAN CEL MARE CUM NE MILOGIM ACUM NOI SUCEVENII LUI S-AR INTOARCE ACOLO IN MORMANT.
8.   Rusine trimis de
(28 mai 2010, 16:08:31
trebuie de tinut cont,ca,avem acest drept,de a ne cere drepturile,de a vorbi,de a ne exprima,de a merge la vot,datorita unor oameni care au luptat si au murit,ca noi sa ne putem bucura de aceste drepturi.
CA RESPECT PENTRU EI,TREBUIE S-O FACEM.
9.   Propunere articol pt redactia Monitorul trimis de
(28 mai 2010, 17:30:19
Sa se publice in ziar lista tuturor profesorilor care participa la examenul de competente de luni 31.05. O LISTA A RUSINII si a IUDELOR care se vand pentru 2 arginti pe care nici pe aceia nu o sa-i ia desi FUNERARIU a debitat minciuni ca o sa-i plateasca. Minciunile PDL-iste se confirma cu afirmatiile de marire cu 50% a salariilor in invatamant doar pt voturi. Dupa aceea .... prostanii de votanti au luat ceea ce meritau. Multa UE.
9.1  RE: Propunere articol pt redactia Monitorul trimis de
(28 mai 2010, 21:50:52
Ai vazut doar ca sunt atat de scarbit de guvern incat stiu sigur ca orice vom face noi , nu ne vor lasa cei 25 % , dar in egala masura stiu ca nici liderii nostri de sindicat nu lupta pentru noi.. poate pentru diurnele lor atunci cand merg pe la sedinte, sau mitinguri.. as fi dorit sa putem lua hotararea unor proteste pe plan local in fata unor institutii, sau poate o scrisoare deschisa adresata guvernului, prin intermediul presei, ...sau poate liderii nostri sa stea numai la bucuresti in discutii cu guvernul... dar ei ne scot in greva, vreo 2 saptamani, care inseamna jum de luna, adica sa pierdem 50 % din salariu.. si apoi sa zicem ca guvernul renunta sa ne ia pe 2 luni 25 % ,ar fi si firesc ca prin greva ii dam noi singuri ( 50% din salariul pe o luna inseamna 25% din cel pe doua luni) .. Si atunci ..am rezolvat ceva? Numai ca o sa iasa sindicatele in fata sa isi trambiteze succesul...
10.   Sunt prea sarac sa fac greva... trimis de
(28 mai 2010, 18:30:25
Sunt prea sarac pentru a-mi permite sa fac greva, dar nu astept sa ma inteleaga cineva... stiu sigur ca acest guvern de incompetenti nu va renunta la a ne lua 25 % din salarii pentru ca deja precedentul este creat: Nu ne-au luat ei cate 15% pe lunile nov. si dec.? Atunci i-am inteles , nu avem decat sa o facem si acum... este votata legea prin care ne promiteau marire de 50 % , lege aprobata si de curtea constitutionala... Am primit ceva? Am castigat procesul prin care alesii nostri trebuie sa corecteze erorile salariale pe care le-au facut din 2004 . Nu am primit niciun leu.. Avem dreptul la tichete cadou care deasemeni nu au ajuns la noi. Am castigat niste drepturi prin legi si instante dar nu beneficiem de ele.. De ce am beneficia acum? S-a facut un miting la Buc. unde reprez. nostri au dansat pinguinul in loc sa ceara drepturile noastre. Daca asta e sindicat, nu pe mine ma reprezinta! Acum sa fac greva? Ca sa nu am nici cat aveam? Alta forma de lupta sindicala nu mai e?
10.1  RE: Sunt prea sarac sa fac greva... trimis de
(28 mai 2010, 21:33:43
Pai hotaraste-te omule, ori esti foarte nemultumit, ori ai sa taci asemenea sclavilor, indiferent de dorintele nastrusnice ale stapanilor?
10.2  RE: Sunt prea sarac sa fac greva... trimis de
(28 mai 2010, 21:52:26
Ai vazut doar ca sunt atat de scarbit de guvern incat stiu sigur ca orice vom face noi , nu ne vor lasa cei 25 % , dar in egala masura stiu ca nici liderii nostri de sindicat nu lupta pentru noi.. poate pentru diurnele lor atunci cand merg pe la sedinte, sau mitinguri.. as fi dorit sa putem lua hotararea unor proteste pe plan local in fata unor institutii, sau poate o scrisoare deschisa adresata guvernului, prin intermediul presei, ...sau poate liderii nostri sa stea numai la bucuresti in discutii cu guvernul... dar ei ne scot in greva, vreo 2 saptamani, care inseamna jum de luna, adica sa pierdem 50 % din salariu.. si apoi sa zicem ca guvernul renunta sa ne ia pe 2 luni 25 % ,ar fi si firesc ca prin greva ii dam noi singuri ( 50% din salariul pe o luna inseamna 25% din cel pe doua luni) .. Si atunci ..am rezolvat ceva? Numai ca o sa iasa sindicatele in fata sa isi trambiteze succesul...
11.   Vai de voi! trimis de
(28 mai 2010, 18:53:50
Ssunt de acord cu tine, Fritz! Sa le fie rusine!
12.   Greva s-au tiatru trimis de
(29 mai 2010, 11:04:43
prostimia a votat cu lupii.sa aiba grija de oii.sefii sindicatelor sunt tot niste hotii care cochetiaza cu sefi politici din judete si parlament.asa ca va meritati soarta de var taia si capu nu numai salariile s-au pensiile ca prostii sunteti si va meritati soarta

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei