Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 mai 2010 - Anul XV, nr. 123 (4414)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fonduri insuficiente

Salariile angajaţilor de la Transfuzii, asigurate doar până în august

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Buget de austeritate la Centrul Judeţean de Transfuzie Sangvină (CJTS) Suceava, care nu mai are bani la fondul de salarii decât până în luna august. “Ne-au tăiat toate sporurile, acum suntem plătiţi în baza legii salarizării unice, dar, totuşi, suntem mulţumiţi că nu am acumulat datorii şi putem funcţiona în continuare”, a spus ieri directorul unităţii, doctorul Maria Pilat, care speră la o rectificare bugetară. Medicul a precizat că, până la această oră, s-au achitat toate facturile la capitolul cheltuieli materiale şi şi-a exprimat speranţa că nu se vor înregistra probleme financiare nici în ceea ce priveşte achiziţionarea de pungi, reactivi şi tichete de masă. “Dacă vom ajunge în imposibilitatea de a asigura tichetele de masă, vom fi nevoiţi să întrerupem activitatea fiindcă donatorii vor refuza să mai vină”, a adăugat şeful CJTS.

 

Stocuri suficiente de sânge

Referindu-se la numărul de donatori, Maria Pilat a declarat că luna mai s-a dovedit o lună destul de bună, până ieri 564 de persoane fiind acceptate să dea sânge. Din acest punct de vedere trebuie spus că martie a fost cea mai bună lună din 2010, cu 789 donatori, în timp ce ianuarie a fost cea mai proastă lună, cu doar 557 de persoane venite la donare. În aprilie, numărul celor care au donat sânge a fost de 559, cifră considerată mulţumitoare, în condiţiile în care unitatea a fost închisă pentru o zi din cauza Sărbătorilor Pascale.

Şeful CJTS a mai spus că unitatea pe care o conduce are, deocamdată, stocuri suficiente de sânge pentru a face faţă tuturor urgenţelor, dar a estimat că numărul donatorilor va scădea de la 1 iunie. “Încep muncile agricole, concediile, vacanţele”, a explicat medicul, adăugând că, pe de altă parte, vara, şi cererile de sânge din partea spitalelor sunt mai mici.

 

Acţiune colectivă de donare, din partea angajaţilor de la Direcţia Silvică

De menţionat că, în mai, s-a înregistrat şi o acţiune colectivă de donare, din partea angajaţilor de la Direcţia Silvică, instituţie de la care au venit să dea sânge, în primele două săptămâni ale lunii, circa 180 de oameni. Dintre aceştia, 103 au întrunit condiţiile necesare şi au fost acceptaţi la donare. „S-a prezentat inclusiv directorul instituţiei, Mihai Miheţiu, care ne-a promis că în toamnă va relua această campanie de donare”, a subliniat Maria Pilat.

Potrivit normelor în vigoare, la o donare se recoltează 400 ml de sânge, iar intervalul de timp între donări trebuie să fie de cel puţin 72 de zile. Pot fi donatoare de sânge persoanele cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani. Nu sunt primite la recoltare femeile care cântăresc mai puţin de 58 kg, în cazul bărbaţilor greutatea corporală minimă fiind de 60 kg. Totodată, tensiunea arterială maximă nu are voie să depăşească 180 mmHg, iar cea minimă 100 mmHg.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salariile angajaţilor de la Transfuzii, asigurate doar până în august.
 Vizualizări articol: 1187 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Salariile angajaţilor de la Transfuzii, asigurate doar până în august5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei