Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 mai 2010 - Anul XV, nr. 123 (4414)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şedinţă

Flutur preia mâine preşedinţia Euroregiunii „Prutul de Sus”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, va prelua mâine şefia Consiliului Euroregiunii „Prutul de Sus”, structură din care fac parte judeţele Suceava şi Botoşani din România, regiunile Cernăuţi şi Ivano Frankivsk din Ucraina şi şase raioane din Republica Moldova. Momentul se va consuma la Centrul Economic Bucovina, în prezenţa unor înalţi demnitari din cele trei ţări. Din partea României va veni premierul Emil Boc, ministrul Dezvoltării regionale şi turismului, Elena Udrea, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, secretarii de stat de la mediu şi externe. Ucraina va fi reprezentată de doi vice prim-miniştri şi de ministrul cabinetului miniştrilor, iar Republica Moldova de miniştrii Transporturilor şi Mediului.

„Temele conferinţei Euroregiunii, dincolo de preluarea preşedinţiei de către Consiliul Judeţean Suceava, sunt: proiectul privind dezvoltarea căilor de transport transfrontalier în Euroregiunea Prutul de Sus, în care vom prezenta situaţia actuală şi nevoia unor coridoare europene. Sperăm să vină şi directorul de la Bruxelles de la Direcţia pentru dezvoltare regională pe care l-am invitat. Apoi managementul de urgenţă şi regularizarea râurilor Suceava, Siret şi Prut,  dezvoltarea durabilă a turismului în Euroregiune,  înfiinţarea Forumului Oamenilor de Afaceri din Euroregiunea Prutul de Sus. Vor fi discutate şi două teme propuse de ucraineni, una legată de strategia gestionării deşeurilor în Euroregiune şi managementul pădurilor şi valorificarea resurselor din lemn”, a declarat Flutur.

În cadrul şedinţei Consiliului Euroregiunii „Prutul de Sus”, judeţul Suceava va prezenta materialul „40 de luni în Uniunea Europeană” care va arăta realizările făcute cu bani europeni din momentul aderării şi până în prezent. Consiliul va mai aproba programul de activităţi pe un an de zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur preia mâine preşedinţia Euroregiunii „Prutul de Sus”.
 Vizualizări articol: 1331 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Flutur preia mâine preşedinţia Euroregiunii „Prutul de Sus”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ocazie... trimis de
(28 mai 2010, 12:33:48
Ocazie buna de asteptat acesti ,,demnitari'' in mod traditional cu oua dar nu incondeiate ci nitel ,,clocite'' . Jegosii ,vin cu acceleratul la Suceava ca sa mai reduca din cheltuieli? Suntem o natie prea proasta din pacate si ne meritam soarta!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei