Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 apr 2010 - Anul XV, nr. 95 (4386)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Onoare

Colegiul Agricol Fălticeni - Şcoală Europeană 2010

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un motiv de mare bucurie pentru cadrele didactice şi elevii de la Colegiul Agricol Fălticeni, angajaţi de câţiva ani de zile în proiecte de colaborare la nivel european, este acordarea titlului de Şcoală Europeană.

Joi, 22 aprilie 2010, în Sala “Spiru Haret” a Palatului Parlamentului, în cadrul festivităţii de decernare a titlului de “Şcoală Europeană” 2010, reprezentanţilor Colegiului Agricol Fălticeni le-a fost înmânat trofeul şi diploma care certifică titlul de “Şcoală Europeană” a acestei instituţii de învăţământ. La manifestare au participat membrii echipei de proiecte europene din cadrul şcolii, alături de directoarea şcolii, profesoara Laura Pintilie, şi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, inspector general adjunct profesor Mihai Vitcu şi inspector cu programe europene, profesoara Lidia Acostoaie.

 

Şapte proiecte europene în derulare

“Este o recunoaştere a eforturilor depuse de colectivul de cadre didactice şi elevii colegiului pentru a realiza schimburi de bună practică la nivel european şi pentru a-şi perfecţiona activitatea pe baza experienţei acumulate. În acest an şcolar, la Colegiul Agricol Fălticeni sunt în derulare un număr de şapte proiecte europene, în colaborare cu ţări ale UE ca Spania, Danemarca, Suedia, Finlanda, Cipru, Ungaria, Olanda, Polonia, Cehia, Italia, Germania. De curând, patru cadre didactice (inspector general adjunct Mihai Vitcu, inspector de specialitate Maria Pentilescu, profesoara Ramona Dănilă şi profesor inginer Ionela Apetroaie) au participat la oacţiune de mobilitate în Suedia, în cadrul proiectului <From tree to table>, coordonat de România prin Colegiul Agricol Fălticeni. Rezultatul proiectului se va concretiza în elaborarea unui curriculum cu specific pentru domeniile Silvicultură, Prelucrarea Lemnului, Protecţia Mediului şi Management, realizarea unei pagini web şi a unui CD ce va conţine curriculumul menţionat anterior şi materiale de învăţare”- a spus directoarea Colegiului Agricol, Laura Pintilie.

 

Soft educaţional pentru industria alimentară

Un alt proiect de interes pentru unitatea şcolară fălticeneană este LdV - Transfer de Inovaţie „Modular and Portable Virtual Dairy Simulator”. Grupul ţintă al proiectului este format din tineri liceeni dar şi studenţi de la facultăţile cu profil de industrie alimentară, care doresc să se califice în domeniu. Colegiul Agricol răspunde de elaborarea versiunii în limba română a proiectului a cărui finalitate este crearea unui soft educaţional pentru instruirea în domeniul industriei alimentare. În această săptămână, inginer Monica - Anca Creţu a participat la o întâlnire de lucru, la Porto, în cadrul Universităţii Catolice Portugheze, întâlnire în cadrul căreia s-au hotărât etapele următoare ale derulării proiectului.

„Participarea la astfel de proiecte contribuie la perfecţionarea continuă a cadrelor didactice care trebuie permanent să răspundă nevoii de instruire a elevilor, cerinţelor de pe piaţa muncii europene dar şi alinierii cât mai rapide a spaţiului educaţional românesc celui european de formare a tinerei generaţii”, a specificat Laura Pintilie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Colegiul Agricol Fălticeni - Şcoală Europeană 2010.
 Vizualizări articol: 1312 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Colegiul Agricol Fălticeni - Şcoală Europeană 20102.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei