Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 apr 2010 - Anul XV, nr. 88 (4379)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Noutăţi

Trezoreria a deblocat conturile celor 56 de unităţi şcolare din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trezoreria a deblocat vineri după-amiază conturile celor 56 de unităţi de învăţământ din judeţul Suceava în care salariile dascălilor au fost plătite conform Legii 221 şi unde s-a ajuns astfel la o majorare a acestora cu 33%.

Conturile celor 56 de unităţi au fost blocate luni, iar în cazul a nouă unităţi de învăţământ, salariaţii încă nu-şi luaseră leafa pe luna martie. Este vorba despre Centrul Şcolar Gura Humorului, Grupul Şcolar Bivolărie, Şcoala Specială Rădăuţi şi alte cinci unităţi tot din zona Rădăuţi.

Şeful Inspectoratului Şcolar Suceava, Petru Carcalete, a declarat că „astăzi (n.r ieri), toate conturile au fost deblocate, iar salariile au intrat pe cardurile oamenilor. Lucrul acesta a fost posibil după o recalculare a salariilor, conform Ordonanţei 41/2009 privind unele măsuri în domeniul salarizării personalului”. 

Referitor la legalitatea blocării conturilor celor 56 de şcoli, Petru Carcalete a declarat faptul că „dacă a fost legal sau nu este o întrebare la care eu nu am răspuns”. La fel a declarat şi preşedintele Uniunii Judeţene a Sindicatelor “Pro Educaţia” FEN Suceava, Traian Pădureţ, care a spus că nu cunoaşte exact modul în care s-a acţionat şi cum au fost luate aceste decizii, însă din informaţiile pe care le deţine, „la sesizarea Ministerului Educaţiei către Ministerul Finanţelor cum că la Suceava s-ar fi făcut plăţi ilegale, Ministerul Finanţelor a cerut Trezoreriei să blocheze conturile şcolilor care au aplicat legea 221”.

Faptul că banii au ajuns pe cardurile angajaţilor din cele 56 de unităţi de învăţământ a fost confirmat şi de Traian Pădureţ, care a spus că „oamenii şi-au verificat cardurile şi erau alimentate cu salariile pe luna martie”.

Din cauză că nu şi-au primit leafa lunară, 178 de cadre didactice de la Centrul Şcolar din Gura Humorului au refuzat să mai intre la ore. Protestul spontan a izbucnit miercuri după-amiază, când 15 educatori ai Centrului Şcolar nu au mai vrut să-şi ţină cursurile, iar greva a continuat şi joi dimineaţă, până la orele 11:00.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trezoreria a deblocat conturile celor 56 de unităţi şcolare din judeţ.
 Vizualizări articol: 616 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Trezoreria a deblocat conturile celor 56 de unităţi şcolare din judeţ5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei