Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 apr 2010 - Anul XV, nr. 88 (4379)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La marginea civilizaţiei

Groapă de moloz clandestină la Cartodromul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Periferia municipiului Suceava, în zona cartierului George Enescu, s-a transformat într-o imensă groapă de gunoi clandestină. La Cartodrom, spre exemplu, limita cu pădurea care separă cartierul de şoseaua ce coboară de la Maraton spre Şcheia este o mare de pet-uri, iar în extremitatea spre Şcoala Generală Nr. 8 Suceava au fost depozitate ilegal şi sute de tone de moloz.

 

Civilizaţia a apus de multă vreme în Suceava. Se vede aproape la tot pasul, dar mai cu seamă în zonele marginale ale municipiului. Acolo unde sunt mai puţini ochi e şi mai multă mizerie. În cartierul George Enescu, la Cartodrom mai exact, a crescut o nouă pădure. Nu de arini, salcâmi sau pini, ci de pet-uri. De la extremitatea cimitirului care se întinde până sub pădurea Zamca se văd doar resturi menajere, cu preponderenţă sticle de plastic. Nu se ştie cine le-a aruncat, dar se poate presupune că este „opera” amatorilor de grătare care populează zona în fiecare weekend.

„Covorul” de pet-uri se întinde pe câteva sute de metri, până lângă garajele aflate în apropierea Şcolii Generale Nr. 8. Dintre arborii mai mari sau abia plantaţi, în peisaj apare brusc un munte. Nu e vorba de vreo minune a naturii, vreo stâncă la care turiştii se înghesuie pentru fotografii, ci un morman imens de moloz.

Deşeurile din construcţii, şi nu numai, au fost aruncate fără nici o jenă pentru mediul înconjurător.

În zonă sunt şi vreo 20 de garaje, dar proprietarii acestor construcţii ridică din umeri când sunt întrebaţi despre perioada de început a depozitării molozului.

„Eu am garaj aici de aproape 20 de ani. Vă pot spune că atunci era totul verde şi frumos. Când a început depozitarea molozului nu mai ştiu exact, dar sunt câţiva ani buni. Am vrut să închidem cu o poartă accesul în zonă, dar primăria ne-a spus că este domeniu public şi nu avem acest drept”, a mărturisit unul dintre proprietarii garajelor.

 

Primăria nu ştie nimic, dar promite că se va implica

Proprietarii garajelor spun că ceea ce se petrece în zonă este cunoscut de autorităţile locale. „Anul trecut, în vară, le-am semnalat celor de la Poliţie că sunt doi boschetari care s-au aciuat prin zonă. Au venit aici şi cică nu au găsit pe nimeni. Când a fost cu otrăvirea câinilor, a venit o patrulă a Poliţiei Comunitare şi a observat ce se petrece în zonă. Cum au venit aşa au şi plecat, fără să se întâmple absolut nimic”, a declarat un alt proprietar al garajelor de la Cartodrom.

Contactat telefonic, viceprimarul Lucian Harşovschi a declarat că nu cunoaşte nimic despre această problemă.

„La începutul săptămânii viitoare, primăria se va implica pentru a-i identifica pe cei care au depozitat ilegal molozul. Totodată, vom stabili ce se poate face pentru a stopa fenomenul şi pentru a face curăţenie”, a menţionat viceprimarul municipiului Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Groapă de moloz clandestină la Cartodromul Suceava.
 Vizualizări articol: 1679 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Groapă de moloz clandestină la Cartodromul Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Doar in G Enescu? trimis de
(18 apr 2010, 13:24:52
Ia incercati sa vedeti ce frumos e si la paduricea de dupa manastirea Zamca?!Este la fel de interesant si de curat pe toata liziera,gunoaie,moloz,caini morti si tot ce doriti si mai ales ce nu doriti.Good luck!
2.   Jegosi trimis de
(18 apr 2010, 21:47:32
niste jegosi,manelistii de zi cu zi,care-i suportam printre noi si care n-au respect fata de nimeni si fata de nimic!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei