Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 apr 2010 - Anul XV, nr. 88 (4379)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Solicitare

Mîrza face apel la parlamentarii PD-L pentru salvarea Universităţii din Suceava de la desfiinţare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PSD de Suceava Gavril Mîrza, preşedinte al Organizaţiei Judeţene PSD, a făcut, ieri, un apel la ceilalţi parlamentari de Suceava pentru a face corp comun şi a salva Universitatea „Ştefan cel Mare” de la desfiinţare, pe criteriul distanţei faţă de o altă universitate. Mîrza a arătat că, în baza noii legi a învăţământului susţinută de ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu şi PD-L, universitatea suceveană ar trebui să devină o anexă a universităţii din Iaşi, deoarece între cele două instituţii de învăţământ superior sunt mai puţin de 200 km.

„Fac un apel la solidaritate către parlamentarii PD-L şi la cei ai minorităţilor, ca împreună cu cei ai PSD să ne solidarizăm pentru a apăra fiinţa universităţii sucevene. Apelul este mai ales către parlamentarii PD-L, care, fiind ai puterii, pot să se implice profund în a sprijini iniţiativa noastră, de a rămâne Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava de sine stătătoare”, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, Gavril Mîrza.

Acesta a arătat că existenţa universităţii este benefică pentru oraş şi pentru judeţ şi păstrarea acesteia de sine stătătoare ar fi o dovadă de respect pentru „eforturile înaintaşilor noştri, care în condiţii foarte grele s-au zbătut şi au folosit toate căile şi mijloacele pentru ca învăţământul superior sucevean să existe şi să funcţioneze”.

„Ne-am  bate joc de efortul celor care în 1990 s-au străduit şi au adus această instituţie de învăţământ superior la statutul de universitate. Astăzi peste 12.000 de tineri învaţă pe băncile acestei universităţi şi-şi desăvârşesc studiile în atâtea domenii de activitate. La asta se adaugă performanţele internaţionale şi colaborările de mare succes cu universităţi din lume. Stimaţi colegi parlamentari, daţi deoparte culoarea politică, fie ea şi portocalie, şi haideţi să facem corp comun pentru a apăra Universitatea din Suceava, nu pentru a satisface mofturile politice ale premierului Boc, ale preşedintelui actual sau alte dorinţe ale politicienilor”, a declarat Mîrza.

 

PSD îi aminteşte deputatului Sanda-Maria Ardeleanu că este prorector al Universităţii Ştefan cel Mare

Liderul PSD a ţinut să mai remarce că, dacă până nu demult erau încurajate „facultăţile care scoteau absolvenţi de facultăţi prin garaje”, acum se desfiinţează şi cele care au o oarecare tradiţie.

La apelul senatorului Mîrza s-a alăturat şi cel al consilierului judeţean PSD Ovidiu Milici, care îi solicită public deputatului PD-L de Suceava Sanda-Maria Ardeleanu să-şi amintească faptul că este profesor universitar şi prorector al Universităţii Ştefan cel Mare.

„Doamna Ardeleanu ar trebui să delimiteze în mod clar profesia ei, ceea ce a făcut pentru Universitatea Suceava, cariera ei demnă de toată lauda, de actul politic prin care învăţământul românesc are atâta de suferit”, a spus Milici.

Universitatea din Suceava s-a înfiinţat în 1963, ca institut de învăţământ superior.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mîrza face apel la parlamentarii PD-L pentru salvarea Universităţii din Suceava de la desfiinţare.
 Vizualizări articol: 583 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 9 voturi
Mîrza face apel la parlamentarii PD-L pentru salvarea Universităţii din Suceava de la desfiinţare4.059

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(17 apr 2010, 16:09:50
Credeam ca fostul tovaras a iesit de pe scena politica. Faceti ceva cu el ca sa ne lase in pace.
2.   Eu zic altceva : trimis de
(18 apr 2010, 21:22:23
faceti o triere a nepotilor de pe acolo.
3.   Deci trimis de
(19 apr 2010, 20:36:58
daca si numai daca Universitatea Stefan cel Mare din Suceava devine anexa a universitatii din Iasi ,din cauza ministrului invatamintului...atunci ministrul de externe nu ar putea sa ne faca anexa a Angliei ca suntem doar la citeva mii de km...ce sa mai discutam.Asta e .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei