Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 apr 2010 - Anul XV, nr. 87 (4378)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Lucian AVRAMESCU

Lucian AVRAMESCU


Cătuşa dintre Căşuneanu şi Costiniu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spectacolul arestărilor din ultima vreme, a unor indivizi, desigur, extrem de periculoşi dacă a fost musai nevoie de încătuşarea lor, ne-a ţinut cu ochii holbaţi în televizor zi şi noapte. Moţăiam cu Voicu, senator, luam micul dejun cu Căşuneanu, om de afaceri asfaltice şi prânzeam cu înaltul magistrat Costiniu, între altele profesor de drept penal. Ce mai, lume bună, tot unul şi unul. Câteva zile doar subiectul a părut să fie detronat de un altul - catastrofa aviatică din apropierea pădurii Katyn. Aici au pierit 96 de polonezi, mulţi dintre ei calificaţi drept elită politică a acestei ţări (noi nu le zicem niciodată elite politicienilor noştri!) în frunte cu preşedintele Republicii. Cei 96, plecaţi să aducă un pios omagiu celor 22000 de victime ale masacrului ordonat de Stalin în urmă cu 70 de ani, întregesc tragedia şi încheie, sper, simbolica sumbră a pădurii Katyn. Dumnezeu să-i odihnească pe toţi în pace!

Mă întorc, asemenea multora dintre confraţii noştri de breaslă, la faimoşii arestaţi, unii dezlegaţi între timp. Nu voi comenta vinovăţiile lor chiar dacă am parcurs şi eu dialogurile înregistrate de SRI (şi scăpate involuntar în presă!) în numele protejării securităţii statale ameninţate de sus numiţii şi de alţii asemenea lor, spioni desigur şi trădători pe care îi vom afla în curând. Dialogurile, multe codificate, aşa cum procedează spionii calificaţi, vorbesc despre trebuinţa câştigării unui proces de licitaţie pentru asfalt de marele asfaltagiu Căşuneanu, nume din topul milionar-miliardarilor români, prin sforţarea piloasă a senatorului pesedist Voicu, un flaşnetar umflat la propriu şi la figurat pentru că până la urmă doar vorba a fost de el. Căşuneanu a pierdut procesul. Cheia părea a sta la înaltul magistrat Costiniu, care ori n-a fost prea înalt ca putere în justiţie, ori doar s-a făcut că se implică. Mă rog, respectivul proces s-a isprăvit în coadă de peşte. Şi atunci, dispărând obiectul mitei şi, pare-se, odată cu el chiar mita, de ce atâta tărăboi? Păi tocmai de-aia, ca duşmanii poporului şi trădătorii de ţară, şpăgarii şi traficanţii de influenţă să se înveţe  minte, să se cutremure carnea şi nădragii pe ei de frică şi să nu mai comită ceea ce în fapt n-au prea comis.

Un detaliu, care părea nesemnificativ, a atras atenţia în mod special opiniei publice şi fireşte comentatorilor – de ce erau legaţi cu aceeaşi cătuşă omul de afaceri Căşuneanu şi magistratul Costiniu? E aşa mare sărăcie de cătuşe, cei doi criminali periculoşi puteau fi stopaţi mai uşor de forţele poliţieneşti şi de mascaţii antrenaţi anume, în tentativa lor de a viola copii şi de a asasina băbuţe pe traseul dintre DNA şi puşcărie?

Profesorul Costiniu, deghizat foarte bine într-un personaj în vârstă, care gâfâie până şi când urcă în duba poliţiei (fireşte reţete fumate de criminaliştii noştri care nu s-au lăsat păcăliţi!) este şi va rămâne fără îndoială în conştiinţa publică drept un prezumtiv asasin pus la punct de vigilenţa SRI. Că doar de aceea instituţiilor noastre de ascultat şi filat le-au fost mărite fondurile şi lefurile cu 40 la sută în condiţiile în care altora, vorba ministrului Oprea, le sunt micşorate pensiile cu până la 69 la sută. Ţara are nevoie de ei şi mai ales de domnul procuror peste procurori Morar, personalitate promovată inclusiv pentru magistralele sale erori soldate cu plăţi internaţionale din buzunarul nostru pricăjit şi naţional.

Da, Costiniu şi Căşuneanu trebuiau legaţi pentru a  nu uita niciodată nici ei şi nici noi faptele abominabile, deocamdată nedovedite, pe care dacă nu le-au comis le-ar fi comis oricum.

Şi totuşi, remarc eu de pe margine, ageamiu în chestiuni de justiţie, un amănunt – atât numele Costiniu, cât şi celălalt, Căşuneanu, au zbârnâit pe la urechile noastre în asociere cu numele Băsescu. Vai, cum aşa? Păi să ne amintim. Presa ticăloasă şi tonomată a scris că uriaşa avere a lui Căşuneanu s-ar trage  mai ales de la învârteli făcute cu miniştrii Transporturilor, de toate nuanţele şi de toate culorile politice. Cel mai des a fost ministru al Transporturilor  domnul Traian Băsescu, ales de popor preşedinte şi pentru meritul de a fi scăpat ţara de rugina flotei şi pentru încăpăţânarea de a nu face autostrăzi. Fireşte, pentru a nu-i supăra pe unii cârcotaşi, banii de autostrăzi au fost totuşi cheltuiţi. Pe ce? Nu se prea ştie. Probabil în acţiuni de binefacere. Ei bine, un dosar penal, aruncat la coş apoi, îi lega în aceeaşi cătuşă a bănuielii de spălare de bani pe domnii Căşuneanu şi Băsescu. Gurile rele spun chiar că un anume teren, cumpărat pe din două, ar sta la originea profitabilelor vânzări-cumpărări imobiliare în urma cărora familia Băsescu ar fi încropit dota fiicelor. Ce schismă a apărut între cei doi parteneri? Ce l-a supărat pe cel ajuns jupân?

Oricum, legăturile Băsescu-Căşuneanu există, sunt vechi şi pesemne nu se vor stinge cu o biată arestare. Există şi o publică şi incontestabilă legătură între Băsescu şi familia magistraţilor Costiniu. Doamna Costiniu, preşedintă de onoare a magistraţilor din România, este de mai multă vreme în conflict de viziuni cu locatarul autoritar de la Cotroceni. Polemicile au izbucnit la o şedinţă a înalţilor magistraţi condusă de domnul Băsescu unde nevasta arestatului de mai târziu a fost ameninţată cu evacuarea. Din sală. Până s-o evacueze pe doamnă, preşedintele i-a evacuat din libertate direct la pârnaie soţul. Păi punând cap la cap întâmplările şi găsindu-le un numitor comun, n-am putea trage concluzia că acea buclucaşă cătuşă dintre Căşuneanu şi Costiniu este chiar domnul Băsescu? Întreb şi eu, nu dau cu parul!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cătuşa dintre Căşuneanu şi Costiniu.
 Vizualizări articol: 2041 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Cătuşa dintre Căşuneanu şi Costiniu5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Multi cred tot asa. trimis de
(17 apr 2010, 18:32:12
Multi, foarte multi oameni cred tot asa, ca in acest spectacol de sunet si lumina, "Starpirea coruptiei", regia vine de la Cotroceni prin regizorul de platou, Daniel Morar. Prea l-a enervat dna Viorica Costiniu pe presedintele de sedinta a CSM ca sa nu i se fi pus gand rau, ori implicarea sotului intr-un trafic de influenta suna atat de bine, de rasuna valea; restul, adica dl Casuneanau, se contorizeaza ca victime colaterale. Imi cer iertare daca gresesc, dar domnul Casuneanu nu era acel domn care, intr-o sedinta de la Ministerul Transporturilor, a fost pus sa raspunda Presedintelui Romaniei despre comenzile sale primite de la acest minister pe timpul ministrului Traian Basescu, ca in schita lui Caragiale " Un pedagog de scoala noua"?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei