Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 apr 2010 - Anul XV, nr. 88 (4379)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Avertizare

Pericol de inundaţii în vară, pe râurile din zona de munte şi de deal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prognozele meteorologice de lungă durată arată că primăvara acestui an va fi una foarte ploioasă, iar în vară debitul râurilor va fi mai mare decât în mod normal, ceea ce coincide cu un risc ridicat de producere a inundaţiilor, mai ales în zonele de munte şi de deal.

Conform prognozelor, râurile din bazinele superioare ale Siretului (râurile Bistriţa, Moldova şi Suceava) vor depăşi mediile multianuale, posibilitatea depăşiri cotelor de apărare fiind ridicată.  

În aceste condiţii, Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Suceava transmite un avertisment tuturor autorităţilor locale responsabile să ia măsuri pentru a verifica cursurile de apă de pe raza localităţilor şi de a îndepărta, unde este cazul, deşeurile depozitate pe maluri.

O atenţie deosebită trebuie acordată, subliniază SGA Suceava, zonelor de lângă poduri şi podeţe, aici, în cazul creşterii debitelor, riscul de obturare a secţiunilor de scurgere fiind cel mai mare.   

„Recomandăm responsabililor locali să ia măsuri de verificare, şi, acolo unde este cazul, de decolmatare a rigolelor şi de amenajare a şanţurilor, pentru a asigura scurgerea apelor pluviale, informându-i totodată pe cetăţeni să facă acelaşi lucru, în ceea ce priveşte propriile gospodării”, a precizat inginerul Cristian Ruxandari, purtătorul de cuvânt al SGA Suceava.

El a mai amintit că instituţia îşi va adapta programele de exploatare a acumulărilor în vederea asigurării tranşelor de atenuare a viiturilor, acolo unde este cazul, şi va impune starea de vigilenţă maximă şi monitorizarea 24 de ore din 24 a situaţiei hidrologice, precum şi pregătirea materialelor şi mijloacelor de intervenţie operativă în caz de necesitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pericol de inundaţii în vară, pe râurile din zona de munte şi de deal.
 Vizualizări articol: 1155 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Pericol de inundaţii în vară, pe râurile din zona de munte şi de deal5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei