Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 apr 2010 - Anul XV, nr. 86 (4377)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vremuri grele în judeţ

A scăzut drastic numărul salariaţilor şi a crescut cel al pensionarilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Balanţa dintre numărul salariaţilor şi cel al pensionarilor din judeţul Suceava s-a înclinat îngrijorător în ultimul an, datele statistice reliefând o scădere drastică a numărului sucevenilor care au un loc de muncă, în paralel cu o creştere semnificativă a numărului celor care beneficiază de pensie.

Conform analizelor Direcţiei Judeţene de Statistică Suceava, la finele lunii februarie a acestui an, în judeţ erau 97.805 salariaţi, în scădere cu 9,2% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, când efectivul de angajaţi era de 107.673 de persoane. Această scădere drastică a apărut din cauza disponibilizărilor masive din judeţ, care au îngroşat masiv rândurile şomerilor, în momentul de faţă în evidenţe fiind înregistrate peste 22.000 de persoane fără loc de muncă.

În privinţa pensionarilor, statisticile arată o creştere lentă, dar sigură a numărului acestora. La debutul acestui an, numărul pensionarilor a depăşit 144.000 de persoane, faţă de trimestru IV al anului 2008 creşterea fiind de 2,3%.

Aşadar, tendinţa este cât se poate de clară. Numărul de salariaţi scade iar cel al pensionarilor creşte, situaţii similare înregistrându-se în cele mai multe judeţe ale ţării.

Analizele Direcţiei Judeţene de Statistică Suceava mai arată că atât salariaţii, cât şi pensionarii din judeţ încasează sume sub media veniturilor la nivel naţional. 

În luna februarie, salariul mediu net din judeţ a fost cifrat la 1.129 de lei, mai mic cu 20% decât salariul mediu net din România, de 1.411 lei.

În privinţa pensionarilor, cele mai recente date statistice, privind ultimul trimestru al anului trecut, arată că aceştia au încasat o pensie medie de asigurări sociale de stat de 654 de lei, cu 10 puncte procentuale mai mică decât cea încasată la nivel naţional.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A scăzut drastic numărul salariaţilor şi a crescut cel al pensionarilor.
 Vizualizări articol: 1434 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 3 voturi
A scăzut drastic numărul salariaţilor şi a crescut cel al pensionarilor4.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cine este de vina, va rog!? trimis de
(15 apr 2010, 13:00:12
Ce vreti sa insinuati!? Considerati ca noi nu vrem sa mai muncim!?...
De ce oare sunt trimisi milioane la pensie?!
2.   ... trimis de
(15 apr 2010, 16:20:14
Tineretul pleaca in alte tari unde sunt platiti corespunzator in functie de munca prestata, iar noi ramanem cu bugetarii si cu asistatii sociali. Interesant este de vazut cati dintre salariati isi primesc salariile de la bugetul de stat. La acestia mai adaugati si asistatii sociali precum si pensionarii... si o sa obtineti modalitatea de trai implementata de guvernele noastre (ma refer la toate guvernele de pana acu').
3.   Viata in portocaliu trimis de
(16 apr 2010, 10:10:34
Ceea ce se intimpla ,este cu adevarat inspaimantator.Locurile de munca se imputineaza pe zi ce trece,iar aceasta masa de oameni numiti pensionari li se pune in carca toata nenorocirea traiului de zi cu zi. Daca tot se analizeaza la sange acele dosare de pensie de ce nu se sapa niste gropi comune iar cine nu reuseste sa supravietuiasca sa-l extermine. Pana in "89 cu soldatii s-au facut sosele, canale,cai ferate,hidrocentrale. Poate se va oferii o alternativa si acestor OAMENII.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei