Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 apr 2010 - Anul XV, nr. 83 (4374)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pericol public

Cu permisul anulat de judecători, s-a urcat din nou la volan şi a omorât un om

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un individ lăsat fără permis de conducere şi condamnat nu de mult la închisoare cu suspendare, după ce a fost prins conducând beat un autoturism, s-a urcat din nou la volan, la sfârşitul săptămânii trecute, cel mai probabil tot sub influenţa băuturilor alcoolice, şi a omorât un om.

Sâmbătă seară, în jurul orei 23:00, poliţia a fost sesizată despre faptul că pe raza comunei Calafindeşti a avut loc un accident mortal.

Un autoturism cu numere de Italia, care a efectuat o manevră de depăşire a unui alt autoturism, a lovit în plin un bărbat care se deplasa regulamentar, pe marginea drumului, în aceeaşi direcţie de mers.

Victima, Gheorghe Dăscăliuc, în vârstă de 37 de ani, din localitate, a suferit leziuni grave, decedând la scurt timp.

Şoferul vinovat, identificat ulterior în persoana lui Mihai-Sorin Popescu, în vârstă de 25 de ani, tot din Calafindeşti, a abandonat maşina rămasă în şanţ şi a dispărut de la locul accidentului.

În urma verificărilor făcute de poliţişti, aceştia au aflat că şoferul fugar are permisul anulat, fiind condamnat recent de Judecătoria Rădăuţi la şase luni de închisoare cu suspendare, după ce a fost prins conducând un autoturism cu o alcoolemie peste limita legală.

 

A încercat să-şi pună cumnatul la volan

Mihai-Sorin Popescu a fost identificat la scurt timp de poliţişti, iar oamenii legii au aflat că tânărul a încercat între timp să-l convingă pe un cumnat de-al lui să declare că a fost la volan, pentru a scăpa de răspunderea penală.

Popescu, susţin anchetatorii, a refuzat să sufle în alcooltest şi să i se recolteze probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, susţinând că nu el a fost la volan, ci cumnatul său.

Acesta din urmă a refuzat, însă, să încerce să-i mintă pe poliţişti, spunând adevărul.

 

Arestat pentru 29 de zile

Şoferul vinovat a fost dus, ieri, în faţa procurorilor rădăuţeni, care au emis o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele său şi l-au prezentat instanţei de judecată.

„A săvârşit infracţiuni pentru care legea prevede pedeapsa mai mare de 4 ani, există probe certe că lăsarea sa în libertate prezintă un pericol concret pentru ordinea publică şi că a încercat să zădărnicească în mod direct aflarea adevărului, prin influenţarea unui martor, condiţii în care Judecătoria Rădăuţi a admis propunerea Parchetului şi a dispus arestarea preventiva a inculpatului, pentru o perioada de 29 de zile”, ne-a declarat, ieri, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, procuror Cristina Lăcrămioara Jaba.

Mihai-Sorin Popescu a fost încarcerat în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava şi va fi cercetat penal pentru nu mai puţin de cinci infracţiuni: ucidere din culpă, refuz de recoltare a probelor biologice, conducerea unui autovehicul de către o persoană având permisul de conducere anulat, părăsirea locului accidentului şi încercare de a determina mărturie mincinoasă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cu permisul anulat de judecători, s-a urcat din nou la volan şi a omorât un om.
 Vizualizări articol: 833 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Cu permisul anulat de judecători, s-a urcat din nou la volan şi a omorât un om5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   La fel trimis de
(12 apr 2010, 16:48:22
Deci a fost nevoie sa omoare un om ca sa fie inchis!! Ma apuca scirba de asa o justitie!!
2.   Dreptate?!? trimis de
(12 apr 2010, 18:17:48
Sunt curios stimati cititori cat timp va sta acest individ inchis.2-3 ani???4 ani? 5 ani?? cred ca deja 5 ani e pra mare pedeapsa.Probabil va iesi dupa vo4-5 ani maxim, dupa care isi va lua din nou permis de conducere...straight face
3.   Ti-e frica sa mai iesi trimis de
(12 apr 2010, 19:14:46
la cate are facute ar trebui sa stea vreo 25 ani,cel putin...
4.   E cel mai mare nemernic trimis de
(14 apr 2010, 13:29:53
acest individ e fratele unui hotz cu renume de prin calafindesti trebuia inchis de mult dar nu avea cine ca asa politzie este in aceea localitate. Acest individ era mecanicul politziei aveau un cadavru de dacie cu care nu puteau intrece nici o carutza la vale si normal ca aveau sa mai inchida din ochi. Ar trebui sa se mai schimbe organele de politzie din aceasta localitate pt ca deja au ajuns de rasul lumi . multzi elevi care astepta posturi de de munca care is aptzi de munca nu pot ocupa aceste locuri pentru ca niste statui imbatraniote imbracate in uniforma nu se pot muta pe banca cascatzilor ca sa elibereze locul unor oameni caabili. ma scz dar am avut un off pe care trebuia sal zic.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei