Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 apr 2010 - Anul XV, nr. 83 (4374)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Un bastard la „Adevărul”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În inima mea, întotdeauna am ţinut partea celor slabi, în meciurile pe care ei le dispută pe pământul ăsta mai mult pătrat decât rotund. Firesc, m-am bucurat când Andrei Iucinu, băietu’ extraconjugal al lui Tinu, s-a procopsit cu un portofel plin cu trei optimi din acţiunile gazetei „Adevărul”. Îmi era sincer milă de acest flăcău, care dorea cu îndreptăţire şi altă moştenire de la tac’su, în afară de aia cam ştearsă, genetică; de aceea, cred că justiţia a făcut bine ce a făcut. Îmi aduc şi acum aminte, când Mitică Tinu a dispărut la cele veşnice, iar băietu’ lui, în compensaţie, a apărut viu şi plin de revendicări, cum l-a întâmpinat supermanul C. T. Popescu, trăgând în el salve dezlănţuite de pamflete cu rază medie de acţiune...

Dar asta pare să fie soarta vitregă a bastarzilor, care scot capul în atenţia generală, exact când e mai puţină nevoie de ei. Apar, recitând cu nevinovăţie versul lui Omar Khayyam, vechi de o mie de ani: „N-aş fi venit pe-acest pământ, de-aş fi putut alege”. Răsar, nemaiacceptând să doarmă în grajd, cu slugile. Răsar din piatră seacă, anume pentru a strica socotelile onor familiei şi mai cu seamă imaginea tăticilor, care până atunci se credeau mari evazionişti ai părţii urâte din viaţa de părinte.

Un bastard se fabrică plăcut şi se întreţine uşor. Bastardul necesită un oarecare aport de capital seminal, pe care tatăl îl varsă cu plăcere, urmat de o pensie alimentară simbolică, de mărimea unui căluş în gură. Bastardului nu trebuie să-i schimbi pempărşii şi nu eşti obligat să-l ajuţi la lecţiile de citire. Dacă deţii un astfel de fiu plasat în cuib străin, nu-i necesar să participi la şedinţele cu părinţii şi n-ai emoţii când se apropie examenul de capacitate. Bastardul e un foarte bun sterilet emoţional, fără pericol de a provoca infecţii. Când însă te aştepţi mai puţin, bastardul scapă de sub control şi explodează ca un vehicul capcană în Iraq.

Nu ştiu cum, de pe lumea cealaltă, Dumitru Tinu priveşte derularea evenimentelor. Dar eu am o oarecare admiraţie pentru el. Fiindcă ultimul lucru la care mă aşteptam de la acest şters şi lipsit de talent proprietar de gazetă era să aibă, în paralel cu portofoliul de acţiuni, şi un portofoliu de amante. După moarte, pentru o bună perioadă, Tinu a strălucit public, performanţă pe care n-a reuşit-o niciodată în cursul vieţii.

Iată ce poate face posteritatea dintr-un om!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un bastard la „Adevărul”.
 Vizualizări articol: 1023 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 7 voturi
Un bastard la „Adevărul”2.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei